sagaarvidsson

I'm a barbie girl

Publicerad 2008-11-29 21:16:33 i Allmänt,

Oh vad jag älskar Stjärnor på is, och framför allt Jesper. Här kan vi snacka skön snubbe ;) Och Lars Frölander, haha, pjkar i lackbyxor går väl alltid hem...

Vart ledig idag, men var ändå ner och hjälpte Kati innan lunchtid, då vi skulle in till Strängnäs och julshoppa lite. Hittade lite roliga julklappar till folk, törs inte skriva vad eftersom somliga läser här. Men det var en skön, avkopplande shoppingdag som avslutades med att jag köpte en plastgran på 210 cm. Nu är den uppe och klädd, så otroligt härligt med julkänsla nu! Köpte dessutom en adventsstake så nu brinner alla ljusen med. Najs najs!

Red Apan på kvällen, körde lite markarbete med hjälpbom, fungerade riktigt bra för min sits måste jag säga. Apan var ltie bråkig på slutet och flög runt lite som han tyckte passade, men han skärpte sig när han fick en fin liten tillsägelse haha. Annars var han duktig. Det känns bra, bättre och bättre till och med.

Förresten, den som funderar på julklapp till mig, Peter Jöbacks julskiva som finns på Ica, den skulle vara trevlig att få i ett litet paket hehe. Kalla mig diskret om ni vill ;)

Imorgon jobbar jag ensam, ska rida Quintus, Netta och Ginger med plus Apan. Kulkul med lite ridning :D Ha det så länge, pusshej

Dagens citat:
"It's a wedding, it would be weird if I wasn't in it"

Oh what a feeling

Publicerad 2008-11-28 12:14:22 i Allmänt,

Mmm, jag äter just nu lunch; kebabtallrik. Mumsmums! Jag jobbar idag eftersom det är mycket jobb som ska göras idag, och ska snart ner i stallet och rida Pix och Quintus.

Jag hoppade Apan igår kväll för Marjut, och känslan sitter fortfarande kvar. Det gick skiitbra! Saker och ting stämde för en gångs skull nästan helt okej, och vi hoppade lite på typ 110-hinder. Vilket var så skönt, för jag kände att jag kunde vänta ut hästen utan att gå på, jag fick inte sånt där klassiskt "högre hinder- högre fart"- ryck, utan kunde hålla samma tempo emot som om det vore 40 cm. Helt kanon! Apan var duktig :)
Vi ska träna lite studs, hinder med hjälpbom och så under veckan och helgen, så att min sits blir lite stadigare. Sen jäklar :) Men nu ska jag pysa, puss

Nana naa, just an ordinary day alright

Publicerad 2008-11-27 12:44:28 i Allmänt,

Oooh nu är jag mätt, har lyckats proppa i mig 70% av en stor Bolognaise-pizza (eller hur den vill stavas). Bus ligger på sängen och är mätt hon med, vi har en tyst överenskommelse om att när tallriken ställs undan och åt sidan är det fritt fram att äta. Dessutom valde jag att stilla mitt sockersug som jag alltid får efter maten med att äta upp det sista av min stora Marabou schweizernöt, så jag blev ännu mättare. Om det är så det heter. Mätt-mättare-mättast? Mätt- mer mätt- mest mätt? Äsch, svenska språket suger.

Igår var en rolig dag i det stora hela sett bortsett från en någolunda kass avslutning på kvällen och en halvkass mellanperiod. Jag var ledig, och sov till någon gång före elva innan jag pallrade mig upp ur sängen. Jag var något stressad, för jag skulle ju ha mockat på morgonen redan åt Apan, samtidigt som jag var otroligt utvilad och helst bara ville lägga mig och fortsätta drömma. Men jag skyndade i alla fall ner i stallet, bara för att upptäcka att kati mockat åt mig (puss på henne). Naturligtvis tackade jag genom att sopa stallgången. Sedan gick jag upp och gjorde lite allmänna hushållssysslor såsom städa, diska och lite annat smått och gott. Efter lunch gick jag ner och red Abbe i ridhuset, skulle ha ridit och galopperat ute men det var ju töväder så hon fick bara styltor, ajaj. Men det gick bra i ridhuset med, hon höll bara på att dra armarna av mig när hon väl började jobba menmen. Red sedan ut Sammy (oj, pigg häst!) runt Elin, blev attackerad av deras schäfer och smått jagad nedför backen, så det var spännande. Att de höll på och hugga ner träd på sidan av hjälpte inte att lugna ner hästen direkt. Spännande som sagt. Hehe.
Hoppade och red markarbete på Apan, red för första gången på hackamore och det gick skitbra. Får se om han ska kollas i munnen nudå, eftersom det blev sådan skillnad på häst. Och efter det hoppade jag Ginger för Marjut, skiitkul! Pigg häst, hoppade högt över och bockade allmänt och brallade, kanske för att jag är van att gå på mer, här gäller det att vara cool. Men det var kul :)

Nu ska jag strax ut, ska longera Quintus, sedan senare kommer veterinären och ska vaccinera några hästar, sedan ska jag rida Ida och senare ändå ska jag rida Apan för Marjut. Så hejsvejs så länge, puss

Without you I just can't breath

Publicerad 2008-11-24 13:18:14 i Allmänt,

Den här bra-känslan sen igår sitter fortfarande i, inte ens snöovädret när jag jobbar ensam idag kan hindra det, inte heller mitt ryggont. Är sjukt trött i kroppen, tog i allt jag hade nu på förmiddagen och likt förbannat tog det sådan tid, jag var inte klar förns tio i ett. Med andra ord nästan nyss.Sitter här inne i värmen nu med köttbullar och makaroner, så gott så gott. Har inte ätit makaroner på evigheters tid, så det var dags nu kände jag. Flyttade hit i juli med en påse makaroner, samma påse låg kvar orörd i skåpet idag. Så då förstår ni hur ofta det händer att jag äter det ;)

Imorgon är det löningsdag, härligt! Jag måste fylla på kylen, frysen och skafferiet, för det ekar tomt därinne just nu. Hemskt, och det värsta är att jag är alltid hungrig när det inte finns något att äta.Undrar om det är lite psykiskt kanske?

Veckans tummen upp: Tyska ridningen!
Läste en artikel i en tidigare ridsport-tidning, där de intervjuvade Meredith Michaels Beerbaum, och hon berömde den tyska ridstilen, och tyckte att det var synd att inte fler länder tog efter. Jag kan inte annat än hålla med, om jag någon gång ska köpa en ny häst, ska det bli en tysk; det finns inga mer disciplinerade! Eller som Marjut sa, de tyska hästarna är de trevligaste att ha och göra med då de vet att repsektera människan. Helt klart!

Veckans tummen ner: Snabbmat!
Nu vet jag varför jag har varit på så dåligt humör under veckan. Jag har inte ätit någon riktig mat alls, utan det har blivit antingen yoghurt med flingor, panpizza eller pirog. Ajaj. Det visade ju med en gång att det inte håller i längden, det sätter sig direkt på psyket när det inte finns någon näring i kroppen. Så, slut med det nu, nu blir det bara godis efter maten istället. Som en liten femåring haha.

I feel alive

Publicerad 2008-11-23 19:59:45 i Allmänt,

Idag har varit en riktigt, riktigt BRA dag! Sjukt kul! Var med Jojo och Marjut till Heby då Jojo tävlade Ginger i 110 och 120. Ginger har vart här en vecka och det här var deras första start, vilket resulterade i en fjärdeplats (av över 100 startande) i 110:an och fyra fel i 120n. Med andra ord en riktigt bra dag! Som var iskall, full av vind och snö ouch. Men som sagt, sjukt rolig dag. Roligast och kanske mest patetisk var väl ändå en speciell ryttare, nämner såklart inga namn, som tyckte att hon bara behövde en anridning på 2-3 språng till första hindret, skrek och jagade på sin häst (KOM IGEN, det där gör du inte, skärp dig! osv) under hela sin ridning som dessvärre slutade efter andra hindret. Naturligtvis svor hon ännu högre, drog hästen i munnen och sprang bokstavligen ut från banan med den stackarn. En del människor, vad fan alltså. En del borde inte få ha häst. Halva läktarn skrattade efteråt, Jojo och jag med, och inte blev det bättre när sjukfolk kom ut från kafeterian, jätteoroliga; hörde att någon skriker, vart behövs vi? osv. Jag grät floder... Och ni vet hur det blir när man inte bör skratta men man kan inte hjälpa det (känner Emil igen sig kanske..) och när personen bredvid kämpar med, och drar ett så där kort andetag för att samla sig.. Då kan man inte hålla emot längre och så sitter man där och skakar.. Helt underbart. Jag behövde en sån här dag, skitsamma att man spenderade sin sista lediga dag denna veckan hemifrån 7-18, det var helt klart värt det!

Miami ink, finns inget skönare program. Jag så älskar tattueringar, jag vill ha en till. Ska designa något så får vi se. Menmen.. Ha dte puss

I'm so sick of it all

Publicerad 2008-11-22 17:18:38 i Allmänt,

Jag är så trött. På allt. På att vara ensam. På att det alltid är något jag är trött på. Trött på att vara förbannad, på att vara irriterad. Nu vill jag ha jul, så att jag får komma hem. Jag vill ha mina vänner runtom mig, för det spelar ingen roll hur goa jag tycker alla på gården är, eller hur mycket jag pratar med alla hemma. Jag är inte där och de är inte här, that's it. Och det är jag också trött på.

Jag tror jag börjar komma fram till det faktumet att det inte spelar någon roll hur bra man trivs med sitt jobb och folket man jobbar med om man inte kan dela sina upplevelser med någon. Visst kan jag skriva på msn, ringa stup i kvarten till Moni men det duger inte. Jag har kul här, men inte så kul som jag kan ha hemma. Ett tag. För sedan kommer man till den  smärtsamma verkligheten att det inte finns något jobb som passar mig i längden där uppe. Inte ens i hela gävleborg. Så. Ja. Vad ska man göra egentligen?

Jag vill åka utomlands. Den som är sugen att haka på nästa höst är så välkommen så.England, skottland, spanien, grekland, italien.. finns många ställen jag vill åka till. Och jag ska, har jag bestämt mig för. Vart jag ska jobba får vi se, men jag ska garanterat åka på resa bara för skojs skull till något eller några av de länderna. defenitivt. 

Dawson's geek

Publicerad 2008-11-21 11:30:16 i Allmänt,

"You think that you know everything
Take one step back and look at yourself
I think you don't know anything
All my friends think that you're such a freak
And it's just like Dawson's geek"


Okej, klockan är snart halv tolv och det är fredag. Hittills har jag dammsugit, lagt disken i blöt (inte diskat än, nej) och vart ner och donat i stallet. Ska rida tre hästar idag, Quintus, Abbe och Apan. Alla blir ute tror jag nu när det ändå är snö :) Framförallt Apan kan behöva komma ut och ha lite roligt, han har varit väldigt konstig efter tävlingen.Hoppas detta ändrar på det.

Fick ett tips av någon i förra inlägget att dricka citronvatten eller äta citron; det ska hjälpa mot sockerberoendet. Tack för tipset, ska köpa det direkt nästa gång jag handlar! Så kanske man äntligen kan börja bli normal. Tur jag har svårt att gå upp i vikt, annars hade jag varit fetast just nu.

Såg Idoltemat nyss, kärlek. Kan bli spännande, men jag orkar samtidigt inte sitta och kolla om det blir alltför cliché-aktigt, men man märker väl ;) Jag håller tummarna för Robin B (behöver man ens skriva B nu?) för han är min nya favorit helt klart. Snacka om störtskön. Menmen, allt för nu, nu ska jag kolla lite på grey's anatomy på nätet, det gick ju ett nytt avsnitt igårkväll i usa, och jag vill inte hamna efter. Lite läskigt att man har koll på vilka dagar greys, gossip girl och 90210 sänds därborta.. I'm a geek, big time

Tomorrow

Publicerad 2008-11-20 22:50:52 i Allmänt,

Just look at yourself, can you see where you are?
Look at yourself, now you can't hide the scars
Just look at yourself 'cause there's nowhere to go
And you know

Tomorrow
You're gonna have to live with the things you say
Tomorrow
You'll have to cross bridges that you burned today
Tomorrow...
And everything you do, it's coming back for you
You'll never outrun what waits for you
Tomorrow

Jag är besatt. Helt otroligt besatt, av Dawsons Creek. Och när jag sett alla avsnitt på serien, så kommer jag bli besatt av Karl för sin kilt, som är en helt underbar skotsk serie. Ojoj, besatt. Men oroa er inte, det här ska inte bli en alltför tjejig blogg som bara snackar flickiga tvserier. Inte än i alla fall. Om jag orkade skulle jag snacka lite bandy/fotboll/hockey men eftersom jag är ganska isolerad vet jag inte ens hur det går i bandyn där hemma just nu.

Några dagar sedan jag skrev sist, vet inte riktigt varför, kanske för att jag inte har haft något att skriva om. Det har jag egentligen inte nu heller. Och för att svara Moni, så heterd et självklart Cheap MONDAY mina jeans, inte monkey.. vad skrev jag egentligen..?

Bara för att jag har lite småtråkigt ska ni denna gången få läsa sju sorgliga fakta om mig;

1) Det enda som krävs för att göra mig sjukt glad är ljusblå himmel
2) Jag är extremt sockerberoende och kan inte sluta
3) Jag har "19-snart 20 år"-ångest
4) Jag har svårt att vara mig själv med folk jag inte känner
5) Jag gillar ceriserosa (oh god help me)
6) Jag drömmer hellre än lever på riktigt
7) Min nuvarande sambo är en katt

Sådär, nu kan ni som tycker att ni har sorgliga liv må lite bättre, le lite bredare när ni är ute på gatan och kanske bara njuta lite extra av era liv.
Haha, usch nu låter man inte alls deppad, not at all. Men det är jag inte, jag är bara lite mindre glad. Vet inte varför, det blir lite såhär när man kommer in och det är mörkt, och klockan är halv elva och man borde egentligen städa och diska men krafterna finns inte där. Tur man inte ska ta upp någon i lyan de närmsta dagarna.. haha
Det sorgliga (ja det här är en sorglig blogg ;) är att jag för tillfället har det riktigt jäkla bra, trivs riktigt jäkla bra och likt förbannat är jag så likgiltig ibland. Så typiskt mig att inte kunna leva i nuet, ta in intryck, utan istället drömma mig tillbaka efter några månader.

Dinos fodervärd hörde av sig till mig idag. Han är tydligen dålig igen, och de skrämde halvt ihjäl mig med repliker såsom "stödjer inte alls på benet" och "veterinären trodde hovbenet var av" (minns inte vilket hovben dock..) men det visade sig "bara" vara en hovböld. Kan tala om att jag är sjukt lättad. Inte för att hovbölder är att leka med, men seriöst, jag såg framför mig en sista resa för min underbara häst. Inte roligt kan jag tala om, kanske är det därför jag levt i allmänt chocktillstånd hela dagen (eller så är det pga av kylan, jag är osäker) och knappt kunde uppskatta min uteritt i winterland på Pix tidigare idag. Men, något positivt är ändå snön som ligger här just nu, jag kan inte nog säga hur mycket det lättar upp mitt sinne och mitt liv. Låter stört, kan verkligen snö göra så mycket, dags att ta medicin kanske? Haha. Men helt ärligt, snö får mig att känna mig levande. När det är klarblå himmel, skinande sol som får en att ramla baklänges om man inte har brillor, klarvit snö på marken och isande kyla i luften, det är då jag fattar hur bra jag har det. Allt blir som en sagovärld, med monster och härliga underliga varelser. Jag kan inte förklara det bättre än att jag hamnar i mitt eget Narnia. Och medicinering nästa. Men ja. Så är det i alla fall. Och jag kan inte låta bli att fundera över hur jobbigt det måste vara att inte kunna uppskatta de små sakerna i livet. Tänk att inte kunna uppskatta en promenad med någon man trivs med, att inte kunna uppskatta gott sällskap, inte kunna uppskatta allt snällt som folket i ens omkrets gör för en annan och ja, allt smått som gör livet extra gott utan att vara alltför stort egentligen. Okej, nu märks det att klockan snart är elva, jag måste sova. Men först blir det slänga in kladdkakan i kylen innan Bus äter den, hoppa in i en dusch (jag har förresten klippt håret- SJÄLV =respekt till mig haha) och sedan blir det nog lite Vänner.

MEN jag får itne glömma, idag har jag fåttlära mig byta däck på biln ;) I'm all grwon up haha

Men dagens citat får nog bli: (den som kan den äger, men jag misstänker att det inte är så svårt).
" Oh, I just pulled out four eyelashes, that can't be good..."
 
Och dagens lyrics är självfallet:

Gratis pengar, ojoj

Publicerad 2008-11-16 16:56:25 i Allmänt,

Okej, jag har hittat en RIKTIGT sjukt bra sida där man kan tjäna gratis pengar enbart genom att delta i tävlingar, klicka runt på sidan osv. Helt sjukt! Om någon känner att de vill tjäna lite extra cash (direkt insatta på kontot) så gå in via genom att klicka här

Jag kan garantera att det fungerar.. I vilket fall, nu har jag slutat jobba för idag, dagen bara flög förbi. Gick ut vid tvåtiden igen, och då snöade som bara den, så det var bara att plocka in hästar, kanske därför det känns som om dagen bara flög iväg, vem vet. Jag hoppas att jag inte glömt något, men det är inte helt omöjligt med tanke på hur stressad jag var där ett tag.. menmen, jag märker väl imorgon.

All I ask of him, is pray for me

Publicerad 2008-11-16 12:50:41 i Allmänt,

Cause I don't want to
Pray for me, 
If you love me
Cross your heart and hope that I wont die before the best day of my life
Just pray for me tonight.

Jobbar ensam idag, har precis ätit upp min lucnh, yummiyummi, stek och potatismos med sås! Tack farfar! Tur att man har folk därhemma som fyller ens frys så fort de är på besök ;)

Jag har bestämt mig för att sluta slösa pengar nu. Kan fan inte leva såhär, det är dags att börja spara lite med. Inte för att jag har möjlighet att lägga undan allt för mycket varje månad, men inte äter jag för så många tusenlappar. SKÄRPNING nu, Saga...

Jobbet i danmark lockar mer och mer, precis som jobbet i Sussex eller vad det hette i England. Min dröm har ju alltid varit att flytta till england, så vi får se. Men inte förns i höst, alltså nästa höst. Men om jag lärt mig något så är det att det är sjukt uppskattat att man är ute i god tid. Så det ska jag vara.
Sixx A.M - The Heroin Diaries Lyrics
Lyssna på den skivan, sjukt bra! Och passa på att läsa boken med en gång, helt fascinerande! Helt stört.. menmen.. nu ska jag låtsas göra nytta en stund och kanske göra något lite roligare än att sitta här, haha. Ha det puss



Some people live to survive,but..

Publicerad 2008-11-15 20:24:30 i Allmänt,

...I live to surrender

Fan vad jag avgudar britter, finns inget härligare folk! Språket, dialekterna (oavsett engelsmän, skottar eller walesfolk vad de nu kallas) och hur lätt de tar på typ allt. Helt sjukt.
Apropå britter då, kollade precis på The Full Monty med Robert Carlyle (51st state bl.a.), och de är så sjukt härlig den med. Han är störtskön i nästan alla roller jag sett han, jag ska strax plugga i en till rulle med han (Plunkett & MacLeane) och hoppas och tror att den är minst lika bra. Konstigt att vissa människor kommer undan så lätt utan kropp.. haha men så äre. Annars händer inte mkt, vart ledig idag och därmed sovit bort i stort sett hela dagen. MEN jag har i alla fall lagat riktig mat, nudlar, stekt falukorv och kokat potatis. Yummi! Menmen, nu ska jag pysa, hade gött puss 

You know accidents can happen

Publicerad 2008-11-13 13:06:37 i Allmänt,

Don't give up, it takes a while
I have seen this look before
And it's alright
You're not alone
If you don't love this anymore
I hear that you've slipped again
I'm here 'cause I know you'll need a friend

And you know that accidents can happen
And it's okay,
We all fall off the wagon sometimes
It's not your whole life
It's only one day
You haven't thrown everything away

Sometimes I get to thinking

Publicerad 2008-11-12 21:21:46 i Allmänt,

And I can't control
The thoughts on my mind
They're playing on my soul

Lina är här på prao, skojskoj! Under veckan har vi ridit lite, jobbat lite och ja faktiskt sovit väldigt lite. Menmen, man överlever. Jag vaknade vid fem imorse utav hovslag och trodde jag ahde sovit över. Vi hade fönstret öppet inatt eftersom Kati och jag råkade impregnera hennes täcke inne i hallen (wopsie) och den lukten spred sig direkt in i min lägenhet.. Men det visade sig ju att det var Jojo som red Lotta vid femtiden, ojoj...

Annars händer det inte så mycket, jag ska till västerås imorn och blir kvar där till på fredag, Jojo ska tävla. Kati och Lina ska åka med Netta till Täby för att kolla hennes ben, den tyska landslagsveterinären är ju här igen. Hoppas hoppas att han ger henne klartecken för full igångsättning, det skulle vara så kul! Hon är ju fin redan nu ju.

Menmen, nu ska vi ut och rida Apan och ida :)

I ain't got much of a life

Publicerad 2008-11-08 20:29:32 i Allmänt,

Hoppade lite med Apan idag, typ 1 meter, lite räcken och oxrar eftersom det stod bana uppbyggd redan :) Det är nog det bästa, det står nästan alltid hinder framme här. Var precis ut och kvällsfodrade eftersom the family var borta en sväng där. Men det är helt okej att jobba extra med tanke på allt man får gratis av dem :) Imorgon ska jag rida ut på apis med marjut o siri om det är skapligt väder, ska ut och galoppa lite på timmervägarna :D yaaay

Annars äre inte mycket nytt, ser på DC just nu, who's the geek now? Haha. Menmen, man har inte mycket till liv så.. Pusshej en sväng

Would you stop screaming, so I can hear to think?

Publicerad 2008-11-08 16:40:18 i Allmänt,

Sådär, nu har jag kommit in en snabb sväng, ska hämta lite krafter och dra ut och rida sedan. Inte ridit någon idag eftersom jag jobbat, men nu blire en sväng i ridhuset på Apan :) Kom en ny häst, igen, idag; en 6-årig valack som kallas Helge. Vi har lätt de snyggaste namnen i vårt stall! Annars har det itne hänt mycket, vi spelade på trav jag och Kati men jävla skitbana Gävle har då! Fy fasen.

Menmen, för att göra en person lycklig så ska jag skriva 7 konstiga saker om mig (nu vet ju alla att jag är allt annat än konstig men wtf, vad gör man inte?) så.. jaa here it comes;

1) Jag har två par byxor för tillfället (då räknas inte ridbyxor)
2) Jag spenderar 90% av min lön innan jag fått den
3) Jag älskar att vara själv
4) Julen är den enda tiden då jag är trevlig mot ALLA
5) Jag föredrar oftast att lyssna än prata
6) Jag somnar nästan alltid före halv tio
7) Jag är beroende av tvserier


Ojoj, det där var svårare sagt än gjort! Eller tvärtom. Fan, jag är ju helt normal annars, tog ju hur lång tid som helst att hitta på de där sakerna.. weird.

Men back to reality, dags att rida! Ha de pusss

All things you never new about me

Publicerad 2008-11-07 13:12:56 i Allmänt,

Sådrär, då var man tillbaka vid bloggandet igen. Det är så det är när man är ledig, för mycket fritid. Funderar på att smsa Marjut och höra om det är någon häst de inte hinner rida idag. För jag är faktiskt väldigt taggad, weird. www.yardandgroom.com där har ni en jäävligt bra sida för de som letar hästjobb, finns jobb över hela världen där! Jag måste erkänna att England lockar sjukt mycket, finns många jobberbjudanden där. Inte dags på länge, men som jag tjatar om så älskar jag att leta jobb för framtiden. What else is new..

Kan inte posten komma snart.. Ska ju strax ut och rida... Liksom, kom igen!
och eftersom jag har så tråkigt så kör jag detta:

Cider/Öl - öl smakar som kattpiss luktar
Sommar/Vinter -båda är underbara på sitt eget sätt
Vår/Höst - jag är ett vårbarn
Skridskor/skidor - jag kan inte åka skridskor (inte skidor heller om man frågar andra) hehe
Hemma/ute - beror på vem det är med
Katt/hund- hund tar för mycket tid
Nyår/midsommar - midsommar suger
städa/diska- finns INGET jag hatar så mycket som diska
Restaurang/donken - i alla fall om det är fin restaurang för snoffsigt är det värsta jag vet
Sallad/hamburgare- kom igen, sallad har man på SIDAN av burgaren ;)
Sms/mms- allt sägs bättre med en bild
Häst/ponny - båda är lika goa, och jag med min längd/vikt kan ju rida båda med :D

Uscha, snacka om onödigt info, men vad gör man inte för att ödsla lite tid som man egentligen inte har råd med?
Idol ikväll förresten, rocktema tror jag det skulle vara, jippieyo skulle jag säga, om det inte vore för att skulle gissa att typ hälften av alla (speciellt the ladies) kommer dra till med balader. Igen. Boring i sånna fall! Jag skulle vilja höra någon dra av en riktig jävla hårdrocks-låt, vad som helst! Men jag gråter floder när jag får höra att Kevin ska sjunga Bon Jovis Living on a Prayer. NEJ NEJ NEJ, ska han förstöra den med?? Faan det borde finnas lag på det här! Haha nej nu ska jag leka att jag har ett liv, kolla posten och sedan kanske ta in en liten apa. Puss


Stand and fight, live by your heart...

Publicerad 2008-11-07 10:49:04 i Allmänt,

..Always one more try
I'm not afraid to die
Stand and fight
Say what you feel
Born with the heart of steel

Ledig idag, yaay! Vaknade där vid nio, då hade jag sovit i ca 12 timmar för det blev en tidig ofrivillig säng igår. Somnade framför filmen hehe. Men det gör inget för nu är jag extremt utvilad känner jag. Var ner och mockade, har dammsugit, diskat och sitter nu här och bloggar lite snabbt. Ska rida Apan senare på eftermiddagen hade jag tänkt, idag är jag extremt taggad. Kanske behövde jag sova ut lite för att få tillbaka glöden? Känns lite så i alla fall.

Fick mina svarta Cheap Monkey jeans igår, ojoj vad snygga de är! Så najs! Väntar på att posten ska komma idag, för jag har ju beställt lite film med hihi. Fan vad lätt det är att spendera pengar och desto svårare att tjäna några.. Stört.

Vi ska spela på trav imorgon med, så jag sitter här och försöker lista ut vilka man ska spela på.. Blir nog ett samtal till farfar lite senare, hihi. Alltså, jag börjar bli seriöst intresserad av trav och galoppsporten, undra hur man gör för att ta sig in? För det skulle vara sjukt kul att testa något nytt nu. Dessutom börjar jag bli mer och mer sugen på western, som jag alltid har velat testa på ordentligt. Menmen, vi får se vad som händer. Nu är det i alla fall bara 47 dagar kvar till jul, 54 dagar till nyår och borde då också vara 55 dagar kvar till ett nytt år! Oh yeaaah säger jag bara, jag längtar till 2009 då det förhoppningsvis kommer hända lite nya saker. Menmne, back to business, det är dags att städa på bordet här. Haha puss på er

The underdog died and the upperclass fainted

Publicerad 2008-11-06 18:34:08 i Allmänt,

Hare hare hare.. Nisse dooog. Stackars Nissepisse harekanin, farfarn på gården tog hans liv, tydligen hade han brutit något, för han kunde bara röra frambenen och släpade sig fram. Stackars lilla krabat. Menmen life goes on.

Yeah. Ledig :D Äntligen! Nu ska här partas! Eller så blev det städa...
Annars är det inte mycket som hänt sedan jag uppdaterade senast idag, jag red Pix och Netta efter lunch. Kondis/backe med Pix och ridhus med Netta, inte så mycket som hände där inte. Orkar inte rida Apan nu ikväll utan han får vila medan jag sitter här o degar. Försöker bygga lite muskler men orka.

Kollade nyss på Gossip girl, kan man älska andra säsongen mer eller? Skulle fan inte tro det, jag som tidigare dissade den serien totalt tycker nu att den börjar bli grym.. Läskigt.

The good old spirit

Publicerad 2008-11-06 12:01:04 i Allmänt,

God lunch! Haha eller vad det än heter vid lunchtid ;) Har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, men jag skyller på Halloween, det var säkert ett spöke eller så som influerade mig där.

Och vet ni, idag fick man inte en liten chock när man släppte ut hästar. Kati sa att det låg något äckligt och troligen dött i Pixmans hage, så naturligtvis var man lite på tårna när man gick ner med honom dit. Så jag släppte honom, såg att det låg en STOR hare mitt i hagen, helt orörlig med uppspärrade ögon. Jag var nästan helt säker på att den var död, och det var tydligen Pix med, för han skrittade fram och KNUFFADE på stackars haren som genast flög i luften. Pix trodde det var en lek och började jaga haren runt i hagen. Haren såg sedan en utväg udner staketet och tvärnitade på gräset utanför. Där låg den sedan tills jag och Kati började fundera på vad det var för fel på den, och han (Numer kallad Nils) fick slutligen komma med oss upp till stallet i ett av Sammys täcken. Han ligger troligen kvar i täcket ute vid gödselstacken just nu, där är det varmt i alla fall. Kati kastade dit ltie morötter och hö med så vi får se. Jag är ganska säker på att han kommer dö, även om han var myckjet piggare när vi gick på lunch, för å försökte han ta sig därifrån. menmen, får se om han är kvar sen.

Allt flyter på för tillfället annars, är ju ledig imrn (yay) och sedan på söndag med, för Kati och jag byter lite dagar denna veckan eftersom hon ska jobba på måndag med då Lina kommer och ska praoa. Eller, hon kommer på söndag redan men börjar först på söndag. Det trista är ju att jag ska på tävling i västerås på torsdagkväll men kommer hem igne på fredag. Vi får se hur det blir, ska visserligen bli spännande att följa med Jojo, hon ska ju dessutom tävla Apan så det ska bli kul, men samtidigt lite trist när Lina för en gångs skull är här. Men sånt är livet, jag har ett jobb att sköta och det måste komma i första hand.

Sitter och dricker glögg och shit vad gott det är! Med mandlar och russin i såklart ;) Annars är det inte äkta. Jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk på de där hemma, de som får göra allt man vanligtvis gör med familjen inflr jul; klä granen, dricka glögg, julpynta hela huset tills någon blir sjösjuk av alla färger, och att baka pepparkakor.HAHA, låter som man vore fem år gammal nu, men jag är ju en familjemänniska, älskar att umgås med de som betyder något. Eller varför inte; julshoppa med kompisar, kolla på julfilm tillsammans med vänner osv. Nej nu ska jag inte göra mig själv deprimerad, det är ju kul här med.

Och som någon anonym frågade i ett inlägg; om jag funderat på att bli jockey? Om jag visste hur man tog sig dit så skulle jag gärna bli det, allt som innebär hästar och ridning är intressant, utom möjligen isisar. Inte för att jag har något mot islänningar, utan för att de börjat kännas så små. Jag kan lika gärna jobba med western, hoppning som dressyr, som galopp, avel eller något annat spännande. Gäller bara att trilla in på den banan, sedan får man se vad som händer när man väl är där. Jag skulle gärna prova på allt som gick, om det fanns tid och möjlighet till det. Jag ser inte mgi själv som någon med begränsningar utan är öppen för det mesta. Kati har nu fixat in mig på ett dressyrstall i danmark om jag vill när jag slutat här, på JJ horses. Låter spännande tycker jag, men vi får se vad som händer, jag ska hem en stund innan jag flyttar vidare i alla fall. Eller om det nu blir studier.. Men jag tror ju inte jag kommer in i år, vet heller inte om jag är redo för att studera i två år. TVÅ hela år, ett på flyinge och ett på strömsholm visserligen men still.. Det är en jäkla lång tid som skulle kunna ha spenderats utomlands på någon gård, för vem vet om jag får chansen att dra när jag väl gått ut?

Just det ja, hoppade för Jonas igår på Apan. Det gick väl helt okej även om jag inte var taggad för fem öre igår, det var lite trist faktiskt. Men vi hoppade bana på 95-110 inklusive en kombination med ett språng så jag är nöjd, för vi nollade den och fick beröm. Men jag hatar kombinationer... kan säkert bero på att jag inte är van hoppryttare överhuvudtaget men ändå, jag tycker verkligen inte om det. Apan är stabil på hinder, han stannar sällan men river istället lite oftare har jag sett. Och trots det känner jag ibland att jag inte litar på honom, medan jag andra gånger ser tydliga liknelser mellan honom och Dino och då klickar det mesta och andra gånger är jag som igår; helt trött bara. Helt slut. Det suger. Meen, vilka möjligheter jag har ändå, jag är nästan avundsjuk på mig själv ;) Menmen, slut på filosiferingen, dags att fortsätta diska, städa eller kolla på gossip girl.. hehe gissa vad jag väljer ;) pusshej

He cried a river, but she cried a sea

Publicerad 2008-11-01 21:35:17 i Allmänt,

Klockan är snart halv tio och jag funderar på att sova nu, snacka om att vara trött. Har inte gjort något vettigt alls sedan jag bloggade sist, gjorde iordning boxen nere och mockade i hagen men sen så hände det inget mer. Precis som jag skrev på bd så är det för lugnt här just nu, jag behöver veerkligen lite action! Seriöst, vet ni hur många helger man sitter här på rummet och har skittråkigt? På tok för många! Man ser hur livet flashar förbi utanför typ. Kan ingen rolig bara stanna förbi? Men antar att det är liite för långt för folk att åka hit bara så där, haha.

Men kul att Moni flyttat idag :D Jag är stolt helt klart! Nu kan hon ju säga att hon flyttade innan 21 i alla fall, hon fyller ju inte det förns i maj ;) Som sagt, stolt Saga just nu! Och tyyydligen så är det fint där i lägenheten, och det får man ju hoppas om man själv ska flytta dit en vacker dag hehe. Men en sak som jag kommit på med att flytta hem, det finns inga pojkar där hemma, inga intressanta och inga fina, kulkul. En annan sak som däremot lockar är alla goa tjejer, jag är så glad att jag har er där hemma, framför allt nu när man är ensam här, stödet är helt extremt. Puss på er.

HAHA, jag blev nästan lite sentimental där men the moment has passed. Nu snackar vi lite häst i stället.
Apan ska nog få vila imorgon, han har ju gått alla dagar den här veckan och kan behöva en liten paus. Men på måndag, då jäklar ska vi träna hoppning! Marjut har ju sagt att jag ska få haka på till tävling med honom om jag bara tränar nu, så då får vi lägga oss i hårdträning så att vi inte gör bort oss helt. Och sedan på tisdag ska jag be Kati om hjälp för att köra ett dressyrpass, onsdag då blire markarbete, likaså på torsdag och sedan ska jag försöka rida ut på fredag för att hoppa på lördga igen :D Så ser denna veckan ut, ska bli spännande och se om jag lyckas hålla mig till min planering. I vanliga fall har jag alltid lagt upp veckoplaner och små-mål, både när jag hade Effe och när jag hade Dino, men inte nu när jag har flyttat hit. Ja ni hör, fan vad jag har ändrats...suck

Lite kommer jag sakna Pinne, han var ju så stor och härlig. Mycket häst! Underbar galopp när man orkade rida honom. Nu kommer jag få hålla mig till lilla Apan, snacka om liten jämfört med Pinne.
Men ni vet ju vad man säger; size doesn't matter
Även om vi vet att det egentligen inte är sant

Meen, nu ska jag sova! Sweet dreams, pusshej

I feel empty inside as my feet walk on by...

Publicerad 2008-11-01 14:17:06 i Allmänt,

...But then I stop to thinking
Why walking on the high
Better go down again and find myself again
Before I seem to end up in wonderland

Okej, nu har Pinne åkt. Lite trist såklart, det är ju som tidigare sagt en riktigt jävla fin häst, men sånt är livet. Nu har jag ju Apan, som hade lite kul när vi red ut imorse.. Faan vad han testar just nu, började stegra uppe på berget vid klippan, najsnajs säger jag bara haha. Men han är mysig ändå och vi tog oss ner när jag ville och ganska så oskadda så..!

Jag har riktiga freaky drömmar ibland, snacka om att man måste lägga vissa saker på minnet under dagen som sedan återkommer under natten, helt stört haha.myohmy

Klockan är två snart och jag sitter här och försöker hitta på något kul, typ uppdatera facebook lite eller så men allt är lite småsegt just nu.. tråkigt. Får bli lite Idolblogg från mig en sväng istället (så mycket roligare hihi). Johan var bra igår, tyckte jag. Lite mer övervägt framträdande kändes det som, och jag älskade Bagges kommentarer efteråt haha. Alice var fan trist, såg mest söt ut, fick inget intryck av henne vilket var trist, trodde hon skulle göra den bättre (låten suger ju i vilket fall, men ändå), Lars har jag inga kommentarer om förutom att han är fan den skönaste snubben på tv just nu. Vilka finns mer, jo just ja Kevin. Haha, man ahr ju länge fudnerat hur det skulle gå för han och sjunga på svenska och ja, han klarade det väl. Sedan har vi the Robins, Robin E var väl bättre än B:an, men stackars han skulle inte ha hängt löst. Sepideh förtjänade att åka, hon sög igår igen. Ajaj, veeem sjunger Carola? KOM IGEN, det är fan ingen fredagskväll med polarna i soffan framför Singstar, det är ju Idol! Och sen var det väl Anna, ganska helt okej igår, jag tyckte hon var bra för en gångs skull så jag höll väl inte direkt med juryns sågning. Men helt ärligt, vad var det för tema??? Schlager..come on! En del av låtarna sög toootalt, nästan så att man böt kanal ju! 

Man of the year är en skapligt bra film, har ni sett den? Typ en 4a av 5 möjliga, bara för att sista delen är skitseg, men annars är den sjukt kul. Menmen, nu ska jag se den en stund till medan jag ändå har den kanalen och dränka mig i cider och nått som ska föreställa lite bakverk. Men puss på er så hörs vi senare, hoppas ni hade en jäävligt rolig halloweenkväll igår ni som njöt av fredagskvällen!

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela