sagaarvidsson

Vaaarmt idag

Publicerad 2009-04-23 20:15:32 i Allmänt,

Idag har jag jobbat ensam, puh. Hovis kommer ju imorgon, så Elin kan inte vara ledig då. Hon tog en tripp in till Strängnäs och roade sig bäst hon kunde där (hur mycket man nu kan roa sig där vet jag ju inte) och kom tillbaka vid tre. Daniel Svensson träning var det för mig vid fem, så stackars Elin fick assistera mig den sista halvtimmen av jobbet och hjälpa mig göra ordning Masse medan jag böt om. Så kanske ingen direkt vidare ledig dag för henne. Oj vad sammanhängande det där blev..

Hoppade Masse för Daniel idag dådå, han hoppade ganska bra. Däremot red jag slarvigt och när han stannade på b-hindret i en kombination fick jag skylla mig själv som flög av. Flög rätt in i hinderstödet och lyckades landa på stöd-foten och fick den i magen. Har ett härligt litet djack där just nu, finfina blåmärken pålåren och skitont i vaden. Känns bra. Men helt ärligt är det egentligen ganska bra att man åker av, för efter det började jag genast fundera på vad vi måste träna på, hur jag egentligen sitter osv. Så nu ska vi först och främst träna på galopp-halt-kort galopp-lång-halt osv. Han MÅSTE helt enkelt lyssna på broms och gas. Så är det bara.. Annars var det en ganska kul träning med bra bana, och den var nyttig med korta anridningar och ltie titthinder. Sånt måste han vänja sig vid och jag måste vänja mig vid att hoppa på riktigt igen.

Däremot tyckte jag att han linkade lite med höger fram när jag skrittade av ute, kändes lite konstigt med, men inget i traven. Tänkte att Marjut ska få kolla med mig senare ikväll, jag måste ändå ner och byta täcke på han.

Ha det!

Kaaaaaaaallt idag

Publicerad 2009-04-21 21:22:28 i Allmänt,

Idag har varit en lång dag. En extreeeemt lång dag! Skönt att den är över.
Vi jobbade till halv två innan vi tog lunch, då hovslagarn dök upp halv ett och tänkte sko Quintus som ska tävla imorgon kväll. Jippey, tänkte vi och hämtade in hästen. Tydligen har det blivit någon miss från någon av sohlmans, för vi fick ingen förvarning. Vi visste att de skulle sko innan tävlingen men inte när. Menmen, det gick smidigt och var ju över till halv två utan alltför mycket problem.

Körde igång sen igen efter lunchen, tog in Tutan och skulle jobba med henne i gången- rykta och lyfta lite fötter osv. Hon har uppfört sig perfekt de senaste veckorna, men precis som jag misstänkte har hon nog inte märkt att hon riktigt sitter fast. Så idag kastade hon sig bakåt och satte sig med all vikt på bakdelen och stegrade sig högt som fan (slog huvudet i taket) tills grimman gick sönder. Alltså, vi har balsnören och all annan sorts säkerhetsutrustning men inget av det släppte, helt sjukt. Jag förstår inte varför, men det gav inte vika. Så imorgon ska vi byta ut allt så att i kan arbeta henne igen så snart som möjligt, så det inte sätter sig i huvudet på henne. Hon är så känslig som det är redan.

Red sedan ut Abbe barbacka med Elin och Bollen. Hon markerar fortfarande i traven, men måste röra sig under ryttare. Var ute max en halvtimme och sedan var det Masses tur. Tog en dressyr-runda i ridhuset. Gick ganska bra, inte helt nöjd men det kan man kanske itne alltid vara heller. Inget fel på hästen dock, bara fel på mig ;)

Menmne, nu är det nog kväller... Sov gott

"Then the sun will rise...

Publicerad 2009-04-20 19:08:13 i Allmänt,

And it will shine even brighter."

Varit ledig idag med, helt underbart. Förutom att kattjäklarna precis som alltid vaknar före klockan fem och vill ut, alltså. Vid sånna tillfällen är det inte långt ifrån att jag knuffar ut dem genom fönstret kan jag tala om.. Hehe

Såg andra filmen av Sagan om Ringen-triolgin idag, tvåan är helt klart bäst! Alla tre är bra, men det är något speciellt med tvåan, vet inte riktigt vad dock. Jag satt och funderade på det tidigare; hur fan kommer man på att skriva något dylikt? Alltså, varifrån kommer inspirationen, hur kan man ha sådan fantasi och framförallt hur tusan orkar man skriva en sån lång historia?? Jag fattar det inte, själv har man ju bara inspiration för en halv bok när man sätter sig ner, sen vill man börja på något annat.. men sen tog det ju honom nästan 50 år att skriva böckerna med.. Kanske där hemligheten ligger, who knows?

Red ut Abbe idag, skrittade barbacka i solskenet. Heeelt kanon! Förutom att flickan inte kan skritta som en riktig häst utan måste takta så man blir stel i ryggen, dessutom får man världens träningsvärk av att bara sitta på henne, bred som en tunna som hon är över ryggen. Där kan vi snacka grov irländare-stuk! For real!
Red sedan Masse, som gick sjukt bra idag! Är riktigt, riktigt nöjd! Han var lite stressad innan, har mina gissningar vad det beror på men men, men det släppte efter ett tag. Värmde på rundbanan först innan vi gick till grusbanan för att köra lite dressyr. Och efter en stund gick han jättebra, mjuk och fin, bra galopp bitvis och så trampade han bättre nu! Så Saga är nöjd! Lätt!

Har hunnit diska, dammsuga och städa undan lite här i lägenheten, dessutom har jag bakat kladdkaka och käkade pommfritt med ketchup till lunch. Sjukt gott! Ska strax duscha, men har ingen brådska. Idag behöver jag inte slåss om duschen för Elin är på lagträning på Helmers så jag kan ta all tid i världen på mig. Annars brukar jag få duscha sist, för annars tar jag allt varmvatten. Men orka stress-duscha, är man ändå där inne kan man lika gärna slå på värmen och bara relaxa ett tag, det är iaf min filosofi! Intressant värre, huh?

Lotta är och provrider en ny p.r.e häst idag i halmstad, en sjuårig hingst, eftersom Jana togs bort tidigare i veckan (otrsdags, alltså senare på samma dag som fölet föddes) då hon fått nytt fång-anfall och att det inte ville bli bra, hon hade för ont. Det har jag inte nämnt tidigare skulle jag tro, men hon hade riktigt ont i början av veckan så jag tycker hon tog rätt beslut. Hon seglade vidare, togs bort här hemma på gården och tydligen ska vi som var på lunch ha missat något mäktigt; tydligen hade alla hästar vänt sig upp och från melda till quintus hade alla gnäggat en gång - jana gnäggat tillbaka- sedan blev det tyst och så ska hon ha somnat in strax därefter. Coolt säger jag, men det sägs att djur vet när det är dags och hon visste säkert.

Menmen, nog om det. Nu blev det kallt (eller så inbillar jag mig bara) så jag ska ta och duscha trots allt. Lika bra det, innan hela lägenheten börjar lukta ;) HAHA

Varning för långt inlägg

Publicerad 2009-04-19 21:40:53 i Allmänt,

Idag har jag varit ledig, underbart! Vaknade däremot halv sex, knuffade ut katterna ur rummet, vände på mig och var vaken till halv nio innan jag klev upp, slängde i en rulle och käkade glass till frukost. Sweeeeeet säger fröken bara! Såg först på Sagan om Ringen, UTAN att spola (hoppade istället över de tråkiga kapitlerna helt).. Såg sedan på en Morden i Midsomer som jag inte hade sett, ganska dåligt avsnitt så det var trist. Jag visste ju redan från början vem som var mördaren (sure dude), smart och klok som jag är.

Efter det gjorde jag väl inte så mycket, käkade lite mer glass till "pre-lunch", sen kom Elin upp och så gjorde hon riktig mat medan jag slängde en pizza i ugnen. Sen skulle Jonas hoppa Masse, så jag var ju tvungen att gå ner och kolla hur det skulle gå för "min" fina lilla häst. Han passade väl inte bäst med Jonas, de klickade inte riktigt kan man väl säga. Men nog sagt om det så är inget sagt alls.

Följde sedan med Marjut och Jojo till veterinären i Strömsholm, dock inte djursukhuset strömsholm utan en annan, där vi ultraljudade Lotta för att se om det är hennes äggstockar som är anledningen till att hon är så bråkig jämt. Däremot talar det lite emot den teorin med tanke på att hon är som värst under vintern... Men hon är ju kollad igenom av hur bra folk som helst i resten av kroppen minst två gånger, röntgad i rygg, knän, hasar, kors; you name it, och inte finns det något fel. Så ja... Man kan ju hoppas att de hittar något snart.
Sedan åkte vi in på Mcdonalds och köpte varsin McFlurry, vilket blev min tredje glass för dagen. Lägg märke till vilken extremt bra kostvana jag har haft idag. Men ni kan vara lugna, för jag tog nyss en apelsin.

Red Ginger på utebanan sen med Jojo som var barbacka på Pixman. Ganska så spännande, för när vi skulle galoppera så stack såklart stor-Pix iväg och jag satt på en liten minihäst (hon är ju en nätt sak på ca 162 max) som körde massa småbrallar. Jag tror aldrig jag skrattat så mycket, hon är störtskön den lilla tjejen! Och det som var ännu roligare var att ca 30 meter framför Jojo red Elin ut på Bollen utan att märka Jojo som kommer i full karriär, så hon sätter upp sin fullblods-galopp på hästen sin och öser iväg! Gissa om Pix fick draghjälp? Som att slänga  in en uppvärmd springhare framför en kenyan i ett 10 000 meters-löp. Fort fort fort. Tur för Jojo att Pix vet vart man ska stanna innan rundbanan bärjar luta neråt.

Ledig imorgon också, då blir det rida en sväng på Masse, sen skulle visst Abbe också ridas ut nu efter hältan, och eftersom Jojo ska plugga hela dagen imorgon så ska jag kanske hjälpa henne med någon med, får se hur mycket jag orkar och hur mycket tid jag är villig att ge bort på in lediga dag.

Och vet ni vad som börjar imorgon? Jo, min FÖDELSEDAGS vecka :D Vet ni inte vad det är, så kan jag säga att hör med Emil. Snart är jag 20! Vet inte om jag ska skratta eller gråta... Snart blir jag gammal och grå, kommer in i en 30-årskris (lär ju komma innan- typ vid 21) sen blir det pension och innan man vet ordet av det är man där på sjukhemmet och tror att man fortfarande är snygg, het och ung. Kill me now, please.
Men nej, jag väljer att se det som en positiv sak istället, snart är jag vuxen nog att kalla mig för vuxen och kanske kan det hjälpa mig att välja nästa steg härifrån. Who knows, jag kanske får mod nog att sticka utomlands nu öntligen? YAY

Långt inlägg, hoppas ni inte somnade på andra raden. Men isåfall, god natt

Så söt han är

Publicerad 2009-04-17 18:55:32 i Allmänt,

Idag har jag jobbat ensam, ojoj. Tiden gick så fort, jag hann knappt med.. Jättekonstigt verkligen! Innan jag hann reagera var klockan kvart över ett och då var jag äntligen klar med förmiddagspasset, gissa vem som var hungrig. Men jag tror det beror på Ida och Cirkuz som tiden rusar förbi. För jag släppte ut dem båda en stund idag, härligt, soligt och varmt som det varit, och man står ju där utanför staketet och kollar hur länge som helst. Han är ju så söt! Här kommer två bilder på grabben då han var nästan ett dygn.


Cirkuz BJN Cartier- Akribori

Det vart en Cirkuz

Publicerad 2009-04-16 16:52:59 i Allmänt,

Sådär! Nu har vi en fölunge! Klockan 04.00 inatt ringde June och bad mig komma ner för Ida hade lagt sig ner. Så med andan i halsen, tröjan halvt över huvet och byxorna bakofram springer jag och knackar på Elins dörr och säger "Elin, KOM!" And that's it. En knapp halvtimme senare har vi en hingstunge i boxen, som ska heta Cirkuz BJN. En riktig snygging med stjärn o bruten bläs. Menmen, hinner itne skriva mer nu, nu är det min tur med duschen. Man är lagom fräsch efter att ha vart vaken sen 4, plus att ingen annan vågade ta ut efterbörden, så den bar jag ut. Gaha

Menmen, tjing! 

Föl på gång!!

Publicerad 2009-04-14 19:00:53 i Allmänt,

Nu ni, är det fölning på gång. Fölvaka nu inatt :D Det rinner mjölk från Ida nu och hon vankar av och an hela tiden. Jag vill ha föl ikväll redan, så allt går att övervaka med lite ljus. Ida verkar ju vara så trygg med människor med, att jag tror inte hon blir en sådan problemhäst iaf som väntar tills man råkar springa på toa, hähä.

Och nu ska vi ner! Hej!!

Believe it's still worth it

Publicerad 2009-04-13 15:59:41 i Allmänt,

Ledig idag igen. Har sett lite film, bl.a Burn after reading med George Cloooney och Brad Pitt. Extremt konstig film om egentligen ingenting. Inte direkt bra, en klassisk Saga-spolar-i-mitten-av-filmen. En tvåa utav fem, om ens det... Menmen, jag vill så gärna se He's just not that into you, började kolla på nätet men det tar ju hur lång tid som helst att ladda klart. Skit. Menmen...

Jag är trött. Jag är seg. Ska nog snart ut och rida Masse och Netta. Konstigt nog är jag inte alltför taggad, men det bättrar sig nog när jag fått på mig ridkläderna skulle jag tro. Ska söka lite skolor nu och sedan blir det rida. Kanske lite film innan, vi får se ;) Ha det!

Inte ett moln, så långt ögat kan nå

Publicerad 2009-04-12 12:23:46 i Allmänt,

Idag är jag ledig, yay! Har precis kommit hem från tävlingar i Södertälje, Siri debuterade LD (60 cm) på Biggles. Den lilla ponnyn är ju så duktig och högt utbildad och tog väl hand om henne och ick en felfri runda, och eftersom det var en ClearRound så fick hon en rosett, gulblå såklart ;) Vad glad hon blev, lillflickan :) Lyckad dag än så länge!

  

Ska nu diska, vädra ut hela lägenheten för jag har blivit extremt dålig sedan jag var hemma sist, får se om det kanske hjälper om jag får in ny luft. Sedan så har vi hela diskbänken full av disk efter igår, då vi lagade potatisgratäng, kyckling, kladdkaka med persikoklyftor och så gjorde vi marsipanfigurer och doppade i smält choklad. Så massa disk nu!

Red Masse igårkväll, han var superduktig! Elin kom ner och tog några bilder medan kameran levde :) Vi tränade lite på Daniels övningar, samt lite Camilla övningar. Idag ska vi rida på utebanan och öva på galoppen, så får vi hoppas att han blir stabilare.

         

Sommarnatt, jag glider fram på gatan aha

Publicerad 2009-04-09 19:55:57 i Allmänt,

Nu har jag kommit in och diskat, efter att ha ridit Masse på hopplektion för Daniel Svensson. Och han var så himla duktig! Verkligen! Just nu är jag bara etremt nöjd, imorgon ska jag utvärdera lektionen lite mera, men just nu ska jag bara njuta av känslan av att det fungerade! Visst, han är svag för att vara 5 år, men han har gjort sånna framsteg bara de senaste två veckorna! Jag är nöjd. Nu ska vi träna på förhållningar, precis som Camilla tyckte med, och så ska jag följa Marjuts råd och ge mig ut på rundbanan och låta han galoppera i tempo i höger, så att han får upp lite balans.Menmen, nöjd för ikväll!

Faaasen, nu har alla dumma myggen kommit. Fy tusan, jag ahr redan två myggbett :/ Kunde inte skritta av Masse i t-shirt ute utan att bli överfallen. Snart dags att se till att katterna får i sig vitlök mot fästingar med, dags för säsong strax. Försökte avmaska de båda nyss, men det gick ju åt skogen. Börje blev ledsen men svalde sin tablett, medan Bus bara flög iväg och spydde upp sin (naajs..) så jag måste ge henne en ny senare ikväll. Stackars Bus, men det är som det är- ska de vara ute måste de avmaskas.

Menmen, snart blir det väl lite film och sedan tidig kväller. Elin är ju ledig imorgon och på lördag så hon kan parta sent ikväll, men jag måste sova, så sjukt trött!

Ha det!

Här igen

Publicerad 2009-04-08 19:48:43 i Allmänt,

Idag har jag jobbat igen, kom ju tillbaka till mariefred igår kväll. I mina nya röda byxor såklart, ooh vad jag älskar dem!

Red först ut Quintus, som tyckte att det verkade som en bra idé att gå på bakbenen både upp och ner för en brant backe... Extremt roligt! Red sedan Masse, skuttade lite grann i ridhuset och det tyckte han var skoj! Jag med för den delen, han är rätt så skön för att vara fem år! Imorgon-kväll ska vi rida för Daniel Svensson jag och Masse, hoppas han kan hjälpa oss lite. Ska bli riktigt kul!

Menmen, nu är det dusch och sedan Bridget Jones-dagbok II..

Men du är ju hemma före tolv i alla fall..

Publicerad 2009-04-05 12:42:38 i Allmänt,

Nu har jag landat hemma! Efter en mycket händelserik hemresa vill säga. För naturligtvis blev det en massa krångel; klassiskt Saga-stuk.
Jag kommer till Läggesta, efter att snälla Elin skjutsat dit mig, går upp och sätter mig och väntar på tåget. Så klart är det världens fullgubbe där som bara måste prata hel tiden, usch fy fan. Sen ropar de i högtalarna "ersättningsbussen till stockholm avgår nu från perrong 2". Gissa vem som fattar noll då! Så jag och en äldre dam (läs: tant) sprinegr enr för trapporna ner till en grön buss vid perrong 2. "Är det här stockholm?" "Nej,d et är nog den där andra där borta". Saga panikar, springer lite till (med Moni i telefonen) och kommer till rätt buss. "Biljetten?" "ja,den här har jag här" svarar jag och letar i fickan. No ticket... Saga får kasta väskan, springa tillbaka och leta.. FY FAN, men jag ropade åt gubben att vänta så det fick han vackert göra.. Fy fasen, säger jag bara. Men sen fungerade allt som det skulle göra i alla fall och så hamnade jag med hunden Nelson på tåget från storstan och sen kom jag hem! Hoome sweet home!

Snart lite firande, jag fick en kokbok av mamma och pappa i "fejk-födelsedags"-present :D Nuså, food food foood! :) Har dessutom redan hunnit ta ett långt, varmt bad. Nästan det man saknar mest ;)

Sen Moni ikväll med Elin och Lina, Valbo imorgon, trevligt folk, stocksbo och jaaa :D
Puss på er!

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela