sagaarvidsson

Sick like a dog

Publicerad 2009-01-31 17:58:00 i Allmänt,

Fy fan, jag är supersjuk just nu. Snyter mig som en jag vet inte vad, FY FAN! Men det går nog snabbt över, jag känner mig inte hängig för övrigt så.. Rider inget idag så det bör försvinna till imorgon. Red fyra hästar igår, så det gör egentligen inte så mycket att jag inte rider idag, antar jag.

Jag vill ha godis. Naturgodis. Är verkligen jättesugen, får se om jag får något sms om att de ska iväg och handla senare eller om jag helt enkelt får nöja mig med chips. Fy fan där med. Chips är inte min starka sida. Menmen, på något sätt ska jag väl överleva. Vet ni förresten att jag suger på att stava på datorn? Jag får sudda vartannat ord och korregera, men likt förbannat missar jag vissa ord och har alltså en halv-felstavad blogg. Sweet.

Nej, nu ska jag duscha. Jag har ju varit duktig idag, för att förutom att ha jobbat så har jag dammsugit, städat och diskat med. DEN NI! Efter duschen ska jag börja läsa lite, Marjut har skcikat upp fyra fulla kassar med pocketböcker så jag har en hel del att välja bland, bl.a lite jan mårtensson jag aldrig läst. SPÄNNANDE!

Pusshej

Seg gårdag

Publicerad 2009-01-30 11:19:28 i Allmänt,

Idag är vi tack och lov klara i tid innan lunch. Igår var hovslagaren här och höll på från strax efter nio till strax över två-halv tre, så det blev ingen riktig lunch igår. FY FAN säger jag bara, vilken tid det tog! Helt otroligt. Men det var inte bara de som var sega, utan unghästarna hade en jobbig dag. Calle fick vi knappt in i stallet, fölen hoppade runt på tre ben (verkligen HOPPADE) och Lusen sparkade lärlingen när denne skulle verka en bakhov. Ajaj. Men ingen skada skedd, men tiden verkligen rann iväg. Snällast var nog faktiskt, hör och häpna, Tutan. Hon var verkligen jättesnäll, dumblondinen. Skönt skönt.

Jobbar hela helgen igen, men är ledig måndag och fredag nästa vecka, plus att jag ska med på tävling, najs najs.

Men, nu ut o luncha vi hörs, PUSS

New Moon datum, ÄNTLIGEN

Publicerad 2009-01-27 09:50:01 i Allmänt,

Sådär, nu är veterinär bokad till sammy som åker till Finland imorgon, härligt härligt. Hoppas nu att allt går smidigt.
Läste på twilightsweden.se att Twilight 2- New Moon kommer i november detta år, iaf till USA. Vi får hålla tummarna för att det går fort för den att komma till Sverige med.

Annars händer inte mycket, jag ska väl snart göra mig iordning, kanske gå ner och rida lite. Ska rida Pix och Abbe idag :D Spännande spännande.. Det blir dressyr på Abbe, men mer konditionsträning på Pixen. Imorgon ska vi dessutom till tandläkaren med någon häst, vet att Bigge ska men inte om det är någon mer, så det blir en ganska lugn dag då med. På torsdag kommer hovis och då blir det stressigt igen. Men nu är vi tre, så förhoppningsvis går det fort och bra!

Praktikantbrudarna verkar ha kommit in i rutiner nu, de har skött stallet själva igår och idag och det verkar gå bra. Skönt att kunna släppa ansvaret och vara ledig. Apropå ingenting så fudnerar jag på att ändra bloggen, men vet inte om jag orkar dona. Menmen, nu ska jag fortsätta kika lite kläder... Framförallt sommarkläder, och några snygga badkläder, för just det ja, jag ska ju till Spanien senare i höst med! Hihi, får se vad som händer innan dess, mycket är på gång just nu. Roligt roligt!

ojojoj

Publicerad 2009-01-26 12:40:06 i Allmänt,

Ojoj ni kan väl aldrig gissa vad jag gör på min lediga dag.. Jag.. STÄDAR! Den ni! Jag håller på att tömma kylen i min gamla lägenhet och i min nya, ställer om alla saker, sorterar, diskar, ska dammsuga och damma och ojoj. Men jag vill ha ordning nu. Elin kommer ju runt den 8e februari och då måste allt vara ordning, snyggt och rent! Helst långt innan dess med, så det är därför jag försöker ordna allt nu medan jag ändå har tid. ka sen ut och rida, men det är ingen brådska alls ju så.. Hehe.

Fasen vad mycket skit jag har, däremot knappt någon vettig mat för kylen ekar tomm. Den ska fyllas på snart, löning idag ju :D Snart rik igen, hehe. Och nu ska jag alltså sluta med godiset och därmed kommer jag kunna spara så mycket mer!

Lost track of time

Publicerad 2009-01-25 19:41:55 i Allmänt,

Nu har jag precis kommit in från stallet, red Helge för första gången :) Det gick bra, men han är lite annorlunda än de andra, så kulkul :) Har jobbat idag med, men är ledig imorgon och på tisdag, äntligen! Nu ska här städas, dammsugas, moppas och diskas, nu när stoppet i avloppet i handfatet är borta! Fy fan vad det luktar här inne nu :/ (eller om det kasnke är pga att jag tagit av mig skorna, mwhaha)

Löshoppade lite hästar idag; Tutan, den nya hästen Masse, Calle och så de två åringarna Lusen och Santi. Det gick br, var fart i Calle och Tutan, Masse hoppade fint och lite högre (5-åring som han är) och åringarna var allmänt förvirrade haha. Men det var kul.

Jag har beställt en mp3, jättefin är den! Klicka HÄR så får ni se :D Det är såmycket enklare att jobba (bl.a släppa ut hästarna) om man har musik i öronen, så ni kan lita på att den där kommer bli väl använd! Vet att Moni blev lite sugen på den, så inspirerande är de med haha.

Det här med att inte äta godis fungerar bra, bortsett från att jag äter naturgodis. Bara nötter men ändå, det är onyttigt det med eftersom det är saltat, sockrat osv. Jag får börj köpa "vanliga" nötter, men hur kul är det..?

Menmen, imorgon ska jag rida Ida och Ginger, kasnke Pix med om jag orkar. Men ha det så bra, pusshej

Idag väljer jag att hylla 2005

Publicerad 2009-01-22 19:58:41 i Allmänt,

Ja ni, nu bor jag i den andra lägenheten. Kati åkte igår och lämnade mig här själv. Det är ganska ensamt kan jag tala om. Trots att det är två (duktiga) praktiktjejer här just nu. Elin (som ska börja jobba här) kommer inte förns den 8e februari, det tar ju lite tid för henne att ta med hästen från Finland osv. Lite kul det där, en finne åker= en annan kommer. Menmen ;)

Jag har bestämt mig för att sluta med godis nu, önskar jag kunde säga socker men tyvärr inte. Jag ska också kasta min tårta som jag har ätit lite på, en härligt god schwarzwald-tårta (eller hur det stavas..) är det dessutom.. Det gör ont inombords ska ni veta ;) Haha
Men det är dags för en förändring, man kan inte hålla på så som jag gör för tillfället, det är inte bra för kroppen. Och jag ska ha en bra hälsa, och en smoking kropp till sommarn ;) så det så.. får se hur länge det håller i sig bara. Så för tillfället äter jag tonfisk, majs, ost (sån där nyttig med hög fetthalt) och nötter.

Idag hllar jag året 2005, de flesta vet väl varför. Det var hennes bästa år, enligt mig i alla fall, innan den stora fången (haha nu minns jag säkert fel) med många roliga stunder på banan med tvillingarna och Moni och många roliga stunder i stallet (finns det ingen film Moni, där hon är lös i stallet, blir sopad och där nåågon dyker ner från höskullen?? Om jag itne minns helt fel har vi säkert lite bowling någonstans med XD) Menmen, man ska inte sörja, man ska hylla! Så det får avsluta detta inlägg.

Elin: Vem skulle det annars vara?? XD

Jaha, då var det klippt...

Publicerad 2009-01-12 22:43:24 i Allmänt,

Haha, bokstavligen talat alltså ;) och inte bara klippt, utan färgat, omstylat och sminkat med.. HAHA men riktigt sjukt kul är det ändå! Kati fick fria händer med mitt hår, och hon kapade det som hon ville, hon färgade det som hon ville och sedan fick saga snällt ställa upp på att bli friserad och sminkad med haha. Men det var kul, ni ska få se lite bilder ;)

Kati drog nyss, vi har precis avslutat vårt Guitar Hero-lirande, ojoj vad vi är braaa, haha. Jag börjar bli helt okej på medium.. Äsch, vem försöker jag lura, jag ÄGER på medium!

     

sådär, ha kul XD  pusshej

Inget viktigt direkt

Publicerad 2009-01-11 13:17:22 i Allmänt,

Jaha, nu sitter jag här igen framför datorn, whatelse is new..? Lyssnar på Dropkick Murphys's (helt klart pappas fel) och ska snart se på film (Dante's Peak) och sedan fortsätta städa. Har ju precis dammsugit, ätit kebabtallrik (gjorde påsar åt Kati och fick lunch som tack :) och städat, så jag förtjänar en paus, hehe. För det är ju så ansträngande att städa rummet, verkligen.

Menmen, kasnke man ska roa sig lite och rita, se på film och käka kexchoklad ;) Hade så fint, så uppdaterar jag sen när jag faktiskt råkar ha något kul att säga... Haha ha det puss

Sister Mary innocent lost her way..

Publicerad 2009-01-10 19:39:28 i Allmänt,

... She stood up on the table, gave it away
Sister Mary innocent all I can say
What's wrong with you is all that's wrong with me
Oh Jesus, Jesus, we still love you
Just as long as proofs a burden we don't ever have to bear for you


Nu är jag blondare än någonsin. Bokstavligt talat alltså, inte psykiskt, som Natalie skulle tro. Haha, undrar hur många blondinskämt som väntar nu.. Jag tror inte jag vill veta.. Hehe

Var in till Strängnäs med Kati idag, skönt attlämna gården en stund och bete sig som allmänt folk ;) Köpte inte så mycket, godis, mat, lite donken-food och leksaker till Bus. Köpte också såklart hårfärg då.. Nu får vi se om jag sedan följer planen och utnyttjar min röd-bruna hårfärg som jag har liggandes på bordet eller inte. Jag trivs ju som blond.. Men jag är också sugen på något nytt ett tag, så vi får se :)

Och ser på reklamen på tv att det finns vanilj-yoghurt med choklad.. HUR har jag missat det? Det här måste jag ju kolla upp..! Såg dessutom reklamen (reklam är BRA har jag kommit fram till) att det är "Made in Sweden" på onsdag, det måste jag lätt kolla på. Spännande att se vad det är för något.. Såg sedan på en TREDJE reklam att det är körslaget idag, inte för att det är något som jag följer med största intresse direkt, så det tänkte jag se på. Hehe spännande kväll va ;)

Och så åker Jeffa tydligen iväg till lumpen imorgon, så lycka till TILL henne :D Pusshej

winds of change

Publicerad 2009-01-10 11:56:04 i Allmänt,

...Will winds of fortune bring

Jag undrar det jag. Nog känns det som om förändring är på gång allt, vet inte varför dock. Bara en känsla som ligger under ytan, att det är nu den tuffa perioden kommer börja, där Kati slutar ungefär. Men vi får se, min intution, eller hur det stavas, är inte den bästa... Jag hoppas jag har fel.

Red Apan och Abbe på rundbanan igår i det fina vädret. Det var underbart! Red sedan Pixman på kvällen och så Netta emellan. Gick inget vidare med Pix, jag tycker inte om att rida samtidigt som andra hoppar, det finns inget utrymme att rida dressyr på. Plus att jag ahde jätteont i ryggen, det känns bättre nu idag efter en het dusch igårkväll plus att jag legat och halvsovit fram tills för en halvtimme sedan :)

Men idag är det städning, diskning och tvätt som står på schemat. Min lägenhet ska vara i "representabelt" skick när Elin (som ska provjobba) kommer imorgon och kollar hur allt ser ut.. Ojoj.. hehe, men det blir nog bra!

Jeffa: Den Saga är int ehär just nu, men hon är på ingång ;)

Nobody's perfect they say..

Publicerad 2009-01-09 13:11:19 i Allmänt,

Hoppade Apan på lektion igår och det gick åt skogen, han förtjänade lätt sitt namn just då. Fy fan.
Fast ändå gick det inte sådär dåligt som man kanske kan tro, bara det att han stegrade, bockade och dummade sig när jag ville svänga, och naturligtvis hamnade jag och Jonas i samma diskussion som alltid- yttertygeln. Han vill att jag ska släppa den och inte ha något stöd alls, medan jag vill svänga med stöd på yttern, precis som jag alltid rider med stöd på ytter. Det var så nära att jag började motargumentera ordentligt, men jag log istället och sa att jag skulle jobba på det, när jag upptcäkte att det itne spelar någon större roll vad man har för argument. Han tycker att han har rätt och då är det så. Jag tyckte jag kunde låta det gå förbi, och så rider jag som jag vill när jag är själv istället. Man är ju här för att lära..
Slutade i alla fall med att jag hoppade bana på 1-1,05 så om man ser det så, så gick ju bra. Och jag äälskar trippelbarrar, härlig känsla när hästen bara flyger över!!

Annars är det bra, riktigt bra. Äter lasagne, jobbar idag. Vilket inte gör dett dugg, för gissa vad? Solen skiner och det är VARMT ute, känns nästan som vår (jaja, det är bara januari, jag vet..) så jag ska strax ut och rida Apan, Abbe och Pix om jag hinner med honom innan det är dags för intag. Härligt härligt :D:D

Maybe it's wrong, but it sure..

Publicerad 2009-01-07 13:46:31 i Allmänt,

...feels right

Nu ska vi se.. Det har kanske inte hänt några direkta livsförändrande händelser de senaste dagarna precis, men det har ändå varit några spännande dagar. Igår var jag med Jojo och Marjut i stockholm hela dagen, lite tävlingar :) Och det var ju perfekt utdelning, Jojo vann 120:n med Ginger och kom 8:a med Pixman. De har en speciell klass där på Ryttarstadion, 120.n går i två rundor, alltså först hoppar du hela banan, och sedan säger du till om du vill hoppa andra omgången. Sedan läggs resultaten ihop från de båda rundorna. Ifall två ryttare eller fler skulle hamna på samma antal fel, är det den sammanlagda tiden som avgör; skulle även den vara densamma så blir det en omhoppning. Ungefär som en lag-klass kan man säga, bara att man är ensam ryttare. Jojo gick nolla i båda varven med Ginger (ända dubbelnollan!) och så fick hon ett stopp med Pix i första rundan på en vattenmatta och sedan rev han ett i den andra. Men hon var nöjd, båda gjorde ju bra ifrån sig.

Sedan var det världens snö-oväder igår, usch fy fan för att vara hästskötare då! Men det var kul ändå :D

Red Apan igårkväll, körde lite markarbete-dressyr, med samlad-ökad galopp, galopp-ombyten osv. Faaan vad han svettades efteråt stackaren. Inte för att han var ensam om det, han var jättebråkig igår, så svetten rann om oss båda. perfekt, det är så det ska vara efter ett pass. Imorgon kommer det en tränare hit, och tydligen ska jag vara med på Apan :D ska bli spännande :D haha, hoppas vi inte gör bort oss alltför mycket.. Menmen...

Ska snart ut och rida Netta och longera Helge, medan Kati får de lite "roligare" uppgifterna att bl.a mocka lösdrift, fixa skritten, städa osv. Men det var hon som valde så... jag klagar inte ;)
Nej, sista disken nu innan, puss

Are you freakin kidding me??

Publicerad 2009-01-04 16:54:26 i Allmänt,

Jag trodde jag visste vad kyla innebar, men jag ahde naturligtvis fel. Imorse var det inte mindre än 20 minus ute! Sedan blev det "varmt" under dagen (ca 12-13 minus bara..) och nu nyss var det 23 minus! Huuaaaligen. Fy fan.

Jag sitter här inne i mitt rum igen, Kati kom hem idag :D Hon hade med sig en skitmsig t-shirt, maaaaassvis av godis och ett par tofflor åt mig. Hihi, jag gillar presenter. Ska snart ner och ta in lite unghästar, för att sedan rida dressyr på Abbe precis som igårkväll (vilket gick skiiiitbra), hoppa Apan (som jag gjorde i förrgår vilket gick ännu bättre! fan vad duktig han var!) och kanske Ginger i dressyr om jag orkar/hinner. Vi får se.
Men kul ska det bli, nu verkar mina små potatisbiullar vara klara, så tjing

PUSS

Now this is cold

Publicerad 2009-01-02 12:36:36 i Allmänt,

Med det nya året kom tydligen kylan, FY FAAAAAn säger jag bara. 15 minus liksom?? Kom igen nu... Uscha, vad jag hatar när det är så här kallt, okej om det kunde hålla sig runt 2minus.. Nej, nu vill jag utomlands. Jag har blivit förkyld, har riktig hosta som sitter långt ner och jag tror att lungorna har planerat att lämna kroppen; det känns då så när jag hostar i alla fall...

Men, annars är det bra. Har haft hjälp av Carro i stallet idag, så det är inte så hemskt att jobba ensam. Den här veckan har fungerat bättre än förväntat och snart är de ju dessutom över. Jag måste försöka hålla mig så frisk som möjligt till den 6e januari, vilket bör vara nästa tisdag om jag inte minns fel, då jag ska följa med på tävling då. Vill inte missa det!

Sitter här för mig själv och äter lasagne som mamma lagat, såå gott! Ska snart rida ut på Apan med Carro och Ida, yay i den här kylan ;) tihi men det blir nog bra. Vi ses och hörs pusshej 

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela