sagaarvidsson

Kom och ta mig långt härifrån...

Publicerad 2009-06-30 09:30:34 i Allmänt,

Fortfarande Ted-kurs. I hate this part.
Elin ska strax träna, tänkte gå ner med kamera (hennes såklart eftersom min är spårlöst försvunnen) och fota lite. Fint väder, varmt som attans idag igen, så har jag tur kan jag arbeta lite på brännan med. Just nu är jag väldigt brun, men skulle tro att det mesta är smuts och damm typ som försvinner när jag ställer mig i duschen, Hihi :)

Det är mycket som jag vill just nu, men jag vet inte hur eller när. Menmen, bara att planera, i slutändan brukar jag få som jag vill.
Nu är det fotning, ciaoo

Vaa...rmt

Publicerad 2009-06-29 12:54:11 i Allmänt,

Elin: vadå denna vecka också? Det ÄR denna veckan jag kommer hem XD HAHA

Det är varmt, igen. Ted-kurs här på gården, strax dags för lite mat. Det är det bästa, vi får mat med de andra, så vi behöver inte slösa våra egna pengar på sådant. Sämre är kanske att de har lagt upp en liten "kafeteria" där nere med godis och läsk... HÅLL I PENGARNA, SAGA! Hehe.

Ska rida ut Ginger i skogen senare ikväll, så väldans varmt just nu. Egentligen är det ju skönt, men ändå inte. Men man ska inte klaga, så det får jag sluta med.. Hihi. Jag är hungrig. Såg tidigare på He's just not that into you och jag älskade den! Jättebra! Se den :D

Mat.

Städtanten Saga

Publicerad 2009-06-26 16:05:35 i Allmänt,

Jaha ni. Några tvättmaskiner senare och ett halvt städat rum och en helskitig lägenhet senare har jag hamnat här igen. Helt stört. Jag har inget liv!

Det finns en anledning till att jag hatar flygresor, fick nyss ett mail där det stod att min resa blivit ändrar. Gissa vem som fick panik? Jag och Gunilla ska ju ta samma flyg ner, och nu fick jag för mig att det skulle ändras. Jag som har världens flygrädsla är inte direkt lockad av att flyga till Spanien ensam.. huuua. Men så vart det inte, det var bara restiden som ändrats, men hjärt-attack hallå... Jag var smart nog att vända när jag såg ljuset i slutet av tunneln, eller om det kanske var en moonwalkande Michael Jackson framför mig i kön som fick mig att svänga om, oavsett vad det var så återvände jag till mörkret och sitter nu här livs levande. Sådär, nu lyckades jag få in honom med, som exakt alla verkar prata om för tillfället. Hoppas jag blir lika omtalad när jag dör.
Kanske borde jag dö på ett extravagant sätt... Eller typ..Sprängas i småbitar av en hårfärgnings-flaska. Eller varför inte bli uppäten utav en gigantisk myra. Eller dö när jag trillar ner från sängen (som egentligen är en madrass på golvet). Huvudsaken är att det inte är som alla andra, cancer, hjärtattack eller något annat trist.Huuuua.

Menmen, dags att göra nytta igen. ciiiiiiiao

Well if you wanted honesty, that's all you had to say.
I never want to let you down or have you go, it's better off this way.
For all the dirty looks, the photographs your boyfriend took,
Remember when you broke your foot from jumping out the second floor?

God morgon!

Publicerad 2009-06-26 10:19:09 i Allmänt,

Ser ut att bli en riktigt fin dag idag! Fast för en gångs skull tänker jag nog hålla mig inomhus, hade tänkt städa, tvätta och packa undan lite saker som jag inte kommer behöva mer så att mamma och pappa får med sig det hem sen när de kommer nästa söndag.
Ingen häst att rida idag heller, så det blir en ganska slapp idag på den fronten, däremot måste jag nog köra lite träning i varje fall, för jag har ätit något extremt mycket godis de senaste dagarna. Eller, mer kladdkaka än godis... Så mycket bättre ;)

Elin har satt upp en lapp på kylskåpet där vi skriver upp poäng när vi har tränat, hon leder med ett poäng före mig denna veckan, så nu är det dags att ta i med hårdhandskarna! Tyckte att det var en jättebra idé att sätta upp en lapp sådär, för då ser man hur man egentligen tränat under veckan. KANON!

Menmen, nu har jag inte tid att sitta här. PUSShej
Dagens feelgood låt är Penny and me med Hanson

Feel the wind brushing slowly by
If I could soar I'd try to take these wings and fly
Away to where the leaves turn red
But no matter where I am instead
Singing along to feeling alright
Or making it by under pink moonlight

It's always Penny and me tonight

Have you ever seen the rain

Publicerad 2009-06-25 23:20:41 i Allmänt,

Someone told me long ago
There's a calm before the storm
I know - It's been coming for some time
When it's over so they say
It'll rain a sunny day
I know - shining down like water

Ring Guiness Rekordbok! Jag bloggar för andra gången idag!! Händer inte ofta!
Apropå Guniess rekordbok, finns den fortfarande? Jag minns när brorsan fick dem utav mamma och pappa, undrar om det fortfarande fungerar så idag.. Ja, alltså inte så att bror fortfarande får dem, utan att andra ungar där ute köper. Weird, känns som man var barn för en sisådär hundrasjuttio år sedan...

Nu börjar jag känna mig ledig, sitetr här och ska strax sova, men jag kan inte låta bli att leta runt lite på nätet. Just nu surfar jag efter gårdar till salu i gävleborg. inte mycket inte... Men om jag någon gång kommer till den punkten i livet där jag akn köpa mig mitt eget ställe, så vill jag ha det hemma. Kanske inte i Storvik, utan på lagom avstånd så jag kan hälsa på familjen och umgås med nära och kära.
Den här skulle vara ganska så lagom. Jag skulle vilja ha en del unghästar, så de skulle gå på lösdrift, så har man fyra boxar till de hästar som man har i verksamheten/tävlar eller liknande. Visst skulle man kanske ordna annan inredning och design, men i grund och botten ganska mysig gård. Huset var fint och vacker gård. Inte så dyrt heller, strax under 3 mille. Helt överkomligt för ställe med stall.

MEN TITTA PÅ DENNA! Det vore ju helt perfekt, förutom att det är Hofors kanske.. Men kolla stallet.. Nio boxar, perfekt. Om det är nära till ridhus eller ej spelar i lång sikt ingen roll eftersom jag vill ha eget (mwha, jag tror visst att jag kommer skita guldägg när jag blir över 25), men i början är det ju smidigt. Ojoj, det köper vi :D

Näää, nu ska jag sova och drömma goa' drömmar om min kommande gård. Avslutar med en bild från när jag red Abbe i förrgår i värmen.

  

Pusshej

You're not listening to all I say

Publicerad 2009-06-25 09:49:35 i Allmänt,

Idag är sista dagen innan jag är ledig. Ledig imorgon alltså :) För att sedan jobba som vanligt lör-sön fm och vara hästskötare på eftermiddag, och sedan jobba med Elin måndag-onsdag. På torsdag jobbar jag ensam och sedan åker jag hem på kvällen, stannr tills söndag YAAAAAAY!

Vi har soligt och vaaaaaarmt. Skönt :) Försöker bli brun, men det är svårt eftersom det blir lite för varmt att sitta direkt i solen. Men jag jobbar på det ;)

Gick åt helsike när jag red Ginger för Camilla i tisdags, så jag red henne barbacka igår för att få henne mjuk igen, vilket gick jätte-jättebra! Jag är nöjd och glader nu :)

Helge åker idag :( Lite synd, men det är dags att han åker hem igen eftersom det inte går att få honom såld direkt. Menmen, alla lämnar vi gården någon gång :P (ett patetiskt förösk att vara filosofisk).

Nä, nu är det snart jobb, dags att shejka loss till lite Cher i stallet. Hejs!

Det var ju en blöt midsommar

Publicerad 2009-06-20 15:29:33 i Allmänt,

Haha igår var väl en rolig dag! Midssomar och allt! Jag som i vanliga fall avskyr den dagen, kanske för att jag aldrig har varit intresserad av att supa skallen av mig som många andra, vem vet? Men igår var ganska rolig, men blöt. Inte blöt att jag drack mkt utan på det vardagliga viset. Vi var upp till Sohlmans på först lunch, var kvar där tills det började ösregna vid fyra och vi skulle ta in hästar. Tack och lov fick vi hjälp av Jonas och Marjut, för det började naturligtvis åska. Och när vi väl fått in alla utom Melda med föl och Ida med föl, öppnade sig himlen rejält och det började hagla som av bara helskotta! Melda ser ju dåligt, så hon vägrade låta sig infångas då vissa av oss hade färgade regnjackor och jag hade dessutom min jacka uppdragen över huvudet. Gissa vem som fick mer och mer panik när åskan dånade och blixtrarna grenade sig över himlen och Medal bara fortsatte jaga bort ida så fort vi var i närheten? (Just därför jag försöker att aldrig kolla uppåt medan det åskar..) Men jag tyckte jag skötte mig ganska bra, fick inget utbrott och hade bara liite panik!
Efteråt var vi alla lagom dyngsura, så vi gick och vilade en stund och torkade upp, innan vi vid åtta-tiden gick upp till Sohlmans igen för middag. Jag och Elin satte oss och såg på första skivan av Human Trafficing med Jojo och Amanda, snacka om att den filmen är jobbig. Alldeles för jobbig, tur att Amanda glömt andra skivan haha. Vi får avsluta den en annan dag... Vi drog oss tillbaka strax före halv tolv och så såg jag sen ensam på Two Weeks Notice och lite Vänner.



Vi hade inte liiite hagel efteråt ;) Lagom för snöbollskrig. Och inte var vi lite blöta och trötta heller ;) Mina finfina byxor tyckte inte heller om att springa runt i leran, men vad gör man inte när det börjar storma mitt under kubbspel?

Menmen, ser på SMHI:s hemsida just nu att det i alla fall ska bli uppehåll i morgon och måndag, alltid något!

I don't even know what to say

Publicerad 2009-06-14 19:05:56 i Allmänt,

Tillbaka på jobbet efter att ha varit på snabb-visit hemma i Storvik. Välkomnad med ösregn. Jippey. Inte bara en skur, utan bokstavligen talat hela dagen! Uach.

Jag har varit på helt okej humör hela dagen förutom att jag varit extremt trött (undra vad det beror på...) fram tills nu. Andra människors attityd gör så himla mycket ibland, de kan förstöra ens dag inom omloppet av några sekunder. Helt otroligt. Jag är så jävla trött på det här, framför allt nu. För tillfället känner jag mig elak, riktigt elak inombords och jag vet inte vad jag ska göra. Jag är bara så trött. Det stör mig, men det är bara att bita ihop, för nu är det snart slut. Snart! Och jag är bättre än att visa samma attityd tillbaka, egentligen, så jag ska försöka leta fram den sidan av mig själv och bete mig som folk.

Det kom två nya hästar idag, en c-ponny som tillhör de som äger Ralle och sedan en som ska tävlas och säljas. Den sistnämnde stackarn är på tok för mager och har absolut inga muskler. Ett vrak. Men hon är fin och ung, så det borde gå få rätsida på henne till slut med. Spännande!
Det fick bli min positiva del av det här inlägget, för nu ska jag gömma kakorna och se till att allt är klart inför tjejen som ska provjobba, hon kommer alldeles snart. Jag är helt klart på fel humör för det här egentligen. Tur jag har Elin, hon är snäll hon! Och rolig, hon kallar mig läskig; men det är inte jag som skrattar i tomma intet för något jag ser på facebook!
Och att jag gillar henne extra mycket just nu har inte alls att göra med att jag får äta ur hennes godispåse, inte alls!

Ny design på ingång

Publicerad 2009-06-10 13:56:28 i Allmänt,

Nu får ni stå ut med att bloggen ändrar lite design under idag och kanske imorgon, för jag försöker hitta på en design som jag trivs med. Menmen. Snart är det jobb igen, så det får se ut som det gör för tillfället!
Eftersom Jojo ska tävla Ginger i helgen så rider hon henne nu under veckan förutom igår, så jag har tid att jobba på bloggen i eftermiddag med. Det är ju skitkul att prova lite olika saker! Hihi :D

På fredag vart det ju bio med Moni innan utgång, men frågan är bara vilken film? Det måste vi bestämma! Och tur att jag nämnde hemresan, annars hade jag glömt att gå och kolla posten ifall mina biljetter kommit än...

Annars händer inte mycket, det regnar idag med... SKa dra men ha det bra!

"And I got a date with a cop, don't I?"

Publicerad 2009-06-09 21:51:01 i Allmänt,

Nu vill jag sooooooova. Usch, jag är skittrött! Men inte så konstigt, jobbat hela dagen och sedan lektion för Camilla på Ginger på kvällen plus lite work-out senare med. Nu är jag heeelt slut! Ganska härligt, faktiskt!
Man vet att man är trött när man somnar stående mot väggen i duschen, haha!

Kommer till Storvik på torsdagskväll, ja fixade nya biljetter igårkväll, som jag tror jag skrev då.. Hmm.. Kort minne börjar visst sprida sig, Elin har kort minne hon med.
Men vet ni? Vi käkade riktigt kött idag, inte fejk som annars ;) Vi hade tänkt grilla men ingen av oss orkade direkt, så vi körde på spisen haha. Men det var gott, som fan! Såg fjärde rullen av Die hard med, den är de absolut bästa! Han som är "the bad guy" är så sjukt snygg! Har ni inte sett "Catch and Release" med han, så se den nu! Superbra!

Jag längtar till Spanien i september, jag vill ha sol, värme och pojkar i shorts!

Nu blev det regn igen

Publicerad 2009-06-08 19:14:54 i Allmänt,

Okej, lång arbetsdag idag. Men jag valde själv att följa med Elin till polisen i strängnäs. Hon gick ju äntligen med på att lämna in sig själv frivillit för en psykoloisk behandling. Haha nä. Jag bara skojar. Vi anmälde att hennes plånbok blev stulen på Willys i torsdags och så köpte jag lite godis :D

Jag har bokat om mina tågbiljetter nu, för naturligtvis har de ändrat tågtids-tabellen lagom tills jag ska hem. Men nu verkar allting fungera bra iaf :D

Ska snart se på film , blir nog slutet på Die Hard som vi började se tidigare. Jag älskar de filmerna, finns inga bättre! Willis (extremt likt willys och på tok för lätt att stava fel på...) är supercool, jag vill också bli polis! Eller, vid närmare eftertanke vill jag nog bara vara den som står och ser på medan någon annan räddar världen. Jag är inte född för att utföra storting, jag är ingen hjälte, jag föddes för att vara Saga- fröken som får i sig mer godis än någon annan på denna jorden och som mer än gärna skrattar åt sig själv om ingen annan står för underhållningen. Elin påpekade att jag nog kan framstå som skrämmande, det tyckte jag var lite roligt. Kan tänka mig att jag är nog egentligen riktigt dryg i alla andras ögon, men vad gör det? :D

Pusshej 

But do I really feel the way I feel

Publicerad 2009-06-04 16:48:08 i Allmänt,

Hoppade Helge igårkväll igen för Marjut och det gick jättebra! Jag var verkligen störtnöjd efteråt!! Han uppförde sig bra och jag ändrademin ridning lite så att det skulle passa honom och det fungerade faktiskt. Jag är nöjd :D

Vi ska snart åka och handla på Willys, kommer ju provjobbare imorgon så vi måste ha mat till henne hemma. Plus att jag vill ha godis och cider till helgen :)

Jag har varit på rätt bra humör hela dagen, fram tills dess att en viss person lägger på luren i örat när denne blir sur över mitt svar. Observera att det är en vuxen människa som gör detta, inget barn eller arg tonåring. VEM gör sånt?? Sån extrem brist på respekt att jag blir skitförbannad rent utsagt! Men, jag har bestämt mig för att släppa det, jag är vuxen nog (eller borde vara i alla fall...) att kunna uppföra mig och inte börja bråka. Vill jag tro åtminstone.
Så, snart är jag på bättre humör. Jag försöker fokusera på att Marjut tydligen tyckte att det gick väldigt bra på Helge igår för mig. Det är positivt :D

Nu tog Elin duschen, själv äter jag chokladbolls-deg direkt ur skålen och ska duscha så fort Elin är klar, så kanske vi faktiskt kommer hem i tid ikväll! Pusshej

Jag fick vad jag ville

Publicerad 2009-06-03 09:40:17 i Allmänt,

Jag bad om regn, så då fick jag regn! Plus att jag fick hem Elin igen, det var väl skönt! Och tur, för vi hade hovisar här igår och det tog inte en liten stund för dem att bli klara. Alltså, just dessa är så otroligt sega!! Vi vill ha Magnus, han är snabb och noggrann.

Red Helge i måndagskväll för Marjut och hoppade lite. Han är jättesvår att hoppa, man vet inte alls vart man har honom. Plus att ridpasset började inte så bra, för han var så grinig och sur och gick och kickade och stegrade hela tiden. Inte alls trevlig, men det fungerade i alla fall. Sedan flög jag av för första gången i år. Vi skulle bara ta en låg cavaletti på kanske 40 cm i galopp, han stannade och tänkte inte ens gå över, så jag blev lite arg och lade till skänkeln, varav han gjorde en av sina fina specialiteter när han klev över; bort med halsen åt sidan, vända på sig i luften och böja ryggen så att man bara åker över halsen. Vackert. Nästan ett mästerverk kan man säga.

Red Helge igårkväll igen i lite dressyr, ska hoppa ikväll igen för Marjut med två andra tjejer, tror det är lagträning för Gripen. Spännande. Jag är ledig idag och har planerat att njuta av varje sekund av denna eftersom jag inte är ledig igen förns ¨på lördag, då det kommer en provjobbare.

ha det!

Regn, tack

Publicerad 2009-06-01 12:46:16 i Allmänt,

Jag tror jag smälter bort! Vad är det för fel på vädret egentligen? Kom igen nu! Det är inte sommar ännu ;)

Vi har fått ett till föl! Melda fick ett fuxsto med tre strumpor som går över knäna, så sjukt söt! Namn är inte bestämt helt, men Marjut lutar mot Crumelur och så ska hon ha Krukan som vardagasnamn. Jag skäms att behöva säga det, men det var jag som nämnde Krukan i förbi farten. Trodde inte chefen skulle gilla det. Stackars föl, haha!

Elin kommer tillbaka från Finland ikväll, det ska bli ganska skönt med sällskap igen. Nog för att jag inte vrt ensam, Bettan kom o jobbade i torsdags och idag, sen har jag varit och badat med familjen Sohlmna igår (Jojo klev på en orm stackarn) och så har jag fikat och ätit en hel del där uppe med. Så jag har inte svält direkt. Så heter det inte, svultit? Äsch, vem vet?

Det känns som om det skulle vara över 30 grader idag igen, hästarna kommer in vid 12 och en del får gå ut igen vid halv fem. Skaplig paus där emellan för oss som jobbar, men det är bättre att ta en siesta när det är som varmast och jobba sent istället.

Nu ska jag fortsätta se på Karl för sin kilt, pusshej

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela