sagaarvidsson

hästutrustning letas

Publicerad 2010-04-30 17:20:30 i Allmänt,

Japp nu är det sista april. Och jag sitter här på tåget. Letar hästutrustnign för fulla koppar, är i desperat behov av ett regntäcke strl 145, träns strl cob och senskydd full. Har du det liggandes där hemma så lämna en kommentar vettja. Annars behövs ju även diverse saker.

Däremot hade jag mer hästsaker hemma än jag trodde, har lyckats packa resväskan så full att handtaget gick av när jag drog väskan uppför mördar-backen där hemma. Hehe, kul värre. Men jag behöver verkligen alla de sakern, hade velat ta med mig ännu mer men det får vänta tills los parents kommer ner på besök efter l'espania. Kul för dom.

Aja, nu är det vidare letande som gäller. Försöker att inte tänka på min geisha som ligger här i väskan bredvid mig, ska försöka spara den en stund till. Vilket är detsamma som att lägga godis i en unges hand och säga åt den att vänta till senare. svåååårt

Idag gör jag som jag vill

Publicerad 2010-04-27 10:41:41 i Allmänt,

...och bara för att det är min födelsedag (tjooho) så lägger jag upp EN bild på det nya håret. Det är itne längre så rött, utan mest brunt.  Enjoy, Mumin ;)

27e april

Publicerad 2010-04-27 07:17:45 i Allmänt,

...För det är ingen vanlig dag,
Nej det är SAGAS födelsedag
HURRA HURRA HURRAAA

Japp. Då var man gammal. Kan lika gärna plocka fram käppen och rullatorn nu redan och börja njuta av livet som pensionär. Men något positivt ääär; Storvik ikväll, YEHMAN

Tränade med Gripen för Marjut igårkväll, första passet utomhus. Vi kan väl säga att min häst går på någon sorts överladdning och hoppar och galopperar som om det gällde livet. Men fan vad kul det är! Han är ju helt underbar hästen min. Hakade såklart upp mig på lankhindret, men han rev det bara en gång. Hatar när det blir så, men det är väl som Marjut säger, att jag börjar tänka för mycket. För de första 7-8 sprången är helt klockrena och sen kommer det ett hinder som jag inte får till det på och sen rider tänker jag för mycket. Men jag lär mig ;)

Nu ska jag jobba, see yaaa

25e april

Publicerad 2010-04-25 12:59:26 i Allmänt,

"I had to put it in the freezer, cos I had to do something. And then, when I came back home..."
"It was frozen?"
"Yeah. Quite a sad day, acctually."


Jag dööör, det där är sån Saga-humor att det är helt sjukt.

Om TVÅ dagar säger jag hejdå. Då lämnar jag den här omogna, blonda karaktären bakom mig och blir den vuxna Saga Arvidsson. Hon som sparar och äter nyttigt, och som inte skrattar när hon dricker läsk så att det sprutar genom näsan osv.

Jo tjena

24e april

Publicerad 2010-04-24 13:36:25 i Allmänt,

Okej, tidig dag idag. Vaknade strax efter åtta och varit igång sedan halv nio. Har sett på one tree hill, CSI Miami och nu är det Private Practice för hela slanten. Har dessutom diskat och påbörjat tvätten. Ska försöka hinna rida ut Alex, Ida och Trixe. Sedan kommer Sara och hon ska rida Tut ute så då måste jag vara med där med. Ha, fuck. Bara en halvtimme kvar tills dess... tiden springer idag..

Rätt relax dag annars, solen skiner även om det iofs ser ut att kunna bli regn. Men annars så!
Gött liv.

Hem på tisdagkväll, ska bli skönt att komma bort lite och hämta lite andan. Och främst att få umgås med folk som faktiskt pratar svenska och som går att umgås med. Tur man har Alex här iaf, annars skulle det vara bra tomt om dagarna.

Puss på er,

24e april

Publicerad 2010-04-24 13:36:23 i Allmänt,

Okej, tidig dag idag. Vaknade strax efter åtta och varit igång sedan halv nio. Har sett på one tree hill, CSI Miami och nu är det Private Practice för hela slanten. Har dessutom diskat och påbörjat tvätten. Ska försöka hinna rida ut Alex, Ida och Trixe. Sedan kommer Sara och hon ska rida Tut ute så då måste jag vara med där med. Ha, fuck. Bara en halvtimme kvar tills dess... tiden springer idag..

Rätt relax dag annars, solen skiner även om det iofs ser ut att kunna bli regn. Men annars så!
Gött liv.

Hem på tisdagkväll, ska bli skönt att komma bort lite och hämta lite andan. Och främst att få umgås med folk som faktiskt pratar svenska och som går att umgås med. Tur man har Alex här iaf, annars skulle det vara bra tomt om dagarna.

Puss på er,

23e april

Publicerad 2010-04-23 11:08:48 i Allmänt,

Ohyes, LEDIG! Äntligen. Utan att vara sjuk dessutom, bättre blir det knappast inte. Eller jo vet ni vad, vädergudarna verkar ha vaknat upp nu för nu skiner solen ute! Äntligen.

http://www.youtube.com/watch?v=BssFth2vOog

Dagens låt, utan tvekan. Hoppa hoppa hooooppa!!

Sitter här och ska precis käka frukost, har redan ätit en halv 200grammares Marabou, dags fär lite mer vettigt käk då kanske. Fast det är ju som Jonas sa igår;
"Du måste se upp för den där riktiga maten"
"Jaså?!"
"Ja, du blir ju bara sjuk".

Så sant som det är sagt

Sweeet, dude

Publicerad 2010-04-22 13:36:48 i Allmänt,

Just nu spelas det Tinted Windows på denna datorn för fullt. Favoriter är såklart "Messing with my head" och "Can't get a read on you". Hittade dessutom en ny favorit; "Back with you". 
http://www.youtube.com/watch?v=U21sxVm95zE

Och om man sen blandar med lite Kings of leon så är dagen räddad.

Har sen lunch, tog in alla hästar före lunchen idag. Pissväder. Ska det här verkligen vara vår i Sverige? Det är för fan den 22a april, dags att vakna där uppe!!

Nä fortsätter trösta mig med musik i fem minuter till, sen är det jooobbb för hela koppen!

Vems brevlåda har du pissat i?

22a april

Publicerad 2010-04-22 07:13:16 i Allmänt,

Sitter här och väntar på att hästarna ska äta upp sin frukost. Ser ut att bli en skitdag rent vädermässigt, men jag är själv på riktigt bra humör och mår mycket bättre idag. Kroppen känns utvilad och laddad, great!

http://www.youtube.com/watch?v=vwsT9qNW2vs

Vet inte om det är något fel på mig, men den här låten gör mig på studshumör och jag vill bara stå med armarna i luften och kasta runt på hårkalufsen, men då råkar jag ju ha bytt rumskamrat och hon är inte en sån som uppskattar halvvilt dansande i köket klockan sju på morgonen. Jag vet, tråkigt värre!! Så jag hoppar omkring inombords istället.

Jag saknar mitt blonda hår, tänker fixa tillbaka det sen när sommaren kommer. Nu ska håret få vila ett tag. Inget fel på att vara rödhårig eller så, bara att blondiner faktiskt har det roligare. Ärligt.

21a april

Publicerad 2010-04-21 22:14:52 i Allmänt,

I look like shit and feel 10 times worse.
Shit vad jag har mått dåligt denna eftermiddag. Huvudvärk så jag kräktes och var tvungen att avsluta min abretsdag tidigare än vanligt. Hatar när det häner. Sov i soffan från fyra till sju, börjar piggna till lite nu äntligen. Men har inte kunna äta sen lunch. Börjar nästan bli hungrig.

Såg nyss "the bourne identity", rätt bra. Det roliga är ju då att jag sett 3/4 av den sista filmen, så.. Men det är bara en klassisk saga, se slutet innan jag sett början. Så är det alltid med mig och filmer, böcker osv osv.

Har inget roligt att säga idag. Missade ju naturligtvis Jonas träning ikväll, och eftersom jag är hemma tisdagkväll-fredagkväll nästa vecka missar jag även Daniel på torsdag och Ted på fredag. Riktigt tråkigt, men sånt är livet. Kan ju faktiskt träna veckan efter det. Kanske är bra om Alex får vila lite från hoppning en stund eftersom jag hoppat en del.. Vi får se, med lite tur kan jag hoppa lite för Marjut någon dag innan jag åker hem istället. Menmne, nu ska jag försöka mig på konsten att sova.

18e april

Publicerad 2010-04-18 10:28:14 i Allmänt,

"Hej Saga. Jag har en flaska multivitamin här nere. Vill du ha den?"
"Ursäkta, men en flaska VADÅ?"

Hehe, jag känner mig så duktig ibland..

Jobbar ensam idag, första dagen på en ny arbetsvecka. Rätt kyligt ute men fint väder iaf! Toppen toppen det. Sitter här och tar en snabb fika, ska vara nere om fem minuter igen, så det gäller att knappa fort på tangenterna medan man tuggar smörgås. Lite sån där megaviktig info; jag vill ha godis. Och det pissiga är att jag redan bestämt att jag inte får köpa det förns nästa lön. This sucks.

Annars är allt fint, jag har andats klart och ser inte rött längre, tur att man inte är arg dygnet runt. Jag har bestätm mig för att försöka bli vuxen och släppa det där istället. Duuuktiga jag!!!

joobb

17e april

Publicerad 2010-04-17 15:47:57 i Allmänt,

Här sitter då det rödhåriga monstret. Jag alltså, för att undvika missförstånd.
Ska strax ner och rida Ida, red henne igår och då var hon hur fin som helst! Red även Alex och Fenny igår.
Red Alex i lite lätt markarbete för Marjut tidigare idag, kände att jag behövde räta ut några frågetecken i min ridning och nu känns det visserligen som att jag har en del jag behöver tänka igenom de närmaste dagarna men ändå bättre. Hör att Siri är i stallet nu så jag borde gå ner och se om vi ska ta sällskap på en uteritt, får se.

Jag är lätt sur på min medarbetare just nu men jag tänker inte skriva mer om det, för man vet aldrig vem som läser, men kort och gott är det fan ingen som tvingar henne vara här-- om hon inte vill vara här kan hon flytta tillbaka till sitt travstall. Och därmed punkt.

Andas-- ses sen

15e april

Publicerad 2010-04-15 12:37:53 i Allmänt,

Sitter här och läser inlägg från tidigare i år.
Skrivet i början på januari om hästköp:

"Ska vara gammal nog att ha en hel del erfarenhet när det kommer till tävling samt hinder. Den måste kunna ta hand om avstånd och dyl när jag själv inte ser, och ska utbilda mig mer än jag den. Alltså en läromästare vi pratar om, inom hoppning. Dressyr kan jag och är bra på, hoppningen är det sämre med. Vill gärna kunna komma ut och starta någon 100-110 så småningom, och lära mig mer om tempo, balans och dylikt. Hmm... Borde väl finnas någon sådan där ute?? Det tycker nog jag iaf. :)
Gärna ett sto med skaplig stam, men valacker duger nog det med.. ;)"

Så här i efterhand kan jag väl konstatera att jag lyckats rätt bra med mitt hästköp. Det är ingen gammal häst (han är ju bara 10), och han har heller inte gått högre än 120, och så är det en valack. Men det där med lära mig mer om tempo och balans stämmer iaf:)

Ikväll är det Danielträning, ska bli grymt kul. Red på rundbanan och lite cavaletti på grusbanan igårkväll och han är så sjukt pigg just nu. Han tycker att det är jätteroligt att hoppa och hoppar i lägen där han annars hade stannat. Det märkte jag ju när jag red för Ted i söndags på ett av räckena. Han låg ju på som en jag evt inte vad och kom på tok för nära ett räcke, men hoppade istället hur högt som heslt rätt upp i luften, vred om del bakdelen och så landade vi. Hade det varit i januari hade han stannat utan att tveka. Så det är kul att rida han just nu! Även om man får hålla i hatten när man galopperar på rundbanan och se till att ingen fågel-fan hoppar upp framför, för då sitter man där.

Jag sov hos Siri inatt då hon var ensam hemma och sov väl inte så mycket direkt. Vaknade vid fyra och undrade vart fan jag var nånstans. Övertygade mig själv om att jag ju faktiskt var nykter kvällen innan och sen gick ljuset upp. Känner mig väl sisådär halvsnygg just nu, håret på ända och lera upp till knäna. BINGO

12e april

Publicerad 2010-04-12 22:06:20 i Allmänt,

HAH. Nu har jag färgat håret. Gissa färg? Säger inte förns nästa inlägg. Fortfarande blött så svårt att säga om jag är nöjd eller inte. Spännande spännande. Kan bara säga att jag tröttnade på min förra färg ;) Det var liksom bara dags för en förändring.

Nu ska jag sova, jag jobbar ensam imorgon ju

11e april

Publicerad 2010-04-11 09:42:15 i Allmänt,

Om en sådär 40 minuter är det dags för träning, spännande spännande. Jag är rätt taggad men smtidigt lite nervös, för jag har inte ridit för tränare nu på ca 4 veckor, och heller inte hoppat Alex på den tiden pga diverse omständigheter. Så det ska bli riktigt spännande att se vad han går för. Jag skulle tro att han har rätt mycket energi och tryck idag, trots att jag försökte tömma honom igårkväll. Han är laddad varje dag nu, rätt så roligt faktiskt även om det är mindre bra ibland. Hehe

Annars händer inte mycket idag, jag lyckades sova hela tiden fram tills dess att alarmet ringde, vilket innebär att jag är rätt trött för annars vaknar jag alltid vid sju. Så kanske blir det en powernap där vid lunch, vi får se. Och oj vad jag är duktig på att skriva utan att se på tangentbordet. Det är fan sjukt att man har det inmemorerat vart vilka knappar är. Konstigt hjärnan fungerar egentligen..

Aja, nu ska jag ner och kolla till min lilla pålle.

10e april

Publicerad 2010-04-10 10:53:43 i Allmänt,

Nu kan ni andas igen gott folk, Saga is back.
Inte ens igår när jag var ledig hann jag blogga, men idag tar jag en liten fikapaus och sätter mig här. Sohlmans är påväg tillbaka äntligen, så nu är vi snart inne i vanlig rutsh igen.  Igår var jag duktig och red fyra hästar, longerade två OCH mockade klart Alex grushage. Duuuktiga jag!!!

Imorgon är det Ted-träning, och det ska bli kul att vara med. Nu var det ett tag sedan som jag tränade igen, har ju varit en hel del svängninagr fram och tillbaka med diverse, men nu har jag iaf sadel tillfälligt och resten ordnar sig. Jag är positiv till framtiden. Det verkar ljusna ännu mer :)

Nu ska jag vara duktig och joooobba

Haha dagens skratt

Publicerad 2010-04-08 12:16:49 i Allmänt,

A man escapes from prison where he has been for 15 years. He breaks into a house to look for money and guns and finds a young couple in bed.

He orders the guy out of bed and ties him to a chair, while tying the girl to the bed he gets on top of her, kisses her neck, then gets up and goes into the bathroom. While he’s in there, the husband tells his wife:

“Listen, this guy’s an escaped convict, look at his clothes! He probably spent lots of time in jail and hasn’t seen a woman in years. I saw how he kissed your neck.” If he wants sex, don’t resist, don’t complain, do whatever he tells you. Satisfy him no matter how much he nauseates you. This guy is probably very dangerous. If he gets angry, he’ll kill us. Be strong, honey. I love you.”

To which his wife responds: “He wasn’t kissing my neck. He wwas whispering in my ear. He told me he was gay, thought you were cute, and asked me if we had any vaseline. I told him it was in the bathroom. Be strong honey. I love you too!!”

Källa: http://www.justlaughs.co.uk/

Helt sjukt kul sida det där

Put your fist on your chest

Publicerad 2010-04-02 19:52:35 i Allmänt,

Jag är på så himla bra humör!! Red ut Ida, som höll på att placera mig i det vattenfyllda diket ca fyra gånger på 40 minuter... Riktigt härligt var det dock, soligt och varmt och pigg unghäst. Bättre kan man knappast få det.
Eller jo. Jag red ju min egna en stund med. Där kan vi snacka överskottsenergi! Så fort det kom ett oväntat ljud såsom om Siri och Trixe råkade slå i en bom, kom det en brall och 170 speed framåt. Men annars jobbade han trevligt den halvtimmen som jag red. Jag har varit duktigt och satt mig ner och gjort ett träningsschema för de första fyra veckorna idag, och där har jag planerat in vila imorgon. Han har ju tagit det lugnt efter allt, och pga att det drog ut på tiden med ägarna har han ju hunnit samla mycket energi, och även en del extra mage. Så det är rätt lugn igångsättning den första veckan, sen räknar jag med att träna för Ted den 11e april.

Middag hos Sohlmans ikväll, härligt med färdiglagad mat igen. Jag var ju duktig och bjöd Siri på lunch idag. Haha hamburgare och strips, med en härligt stor sallad. Duuktig Saga!!!

http://www.youtube.com/watch?v=BVN0IPm2xRw&feature=related

Life isn't fair for the people who care
Stick your nose in the air and that's how you go far
So go tell your lovers, your fathers and brothers
Your sisters and mothers how lucky they are

Light speed, out of my mind
I'm hurt, but I'll be fine
Put you fist in the air,
Raise your voice and declare,
Singing: We don't care

2a april

Publicerad 2010-04-02 14:34:36 i Allmänt,

Klockan 19.00 den 1a april skedde ett möte i stallköket mellan Marjut, Saga och Pia. Saga höll andan timmen innan och satt genomsvettig och halvt andfådd vid köksbordet och väntade på svaret.
En halvtimme senare signerade hon två kontrakt och är nu ägare till en 10-årig belgare.

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY

Alex är alltså min. Min min miiin och bara min. Perfekt! Helt undebart, allt är gött nu. Det ska va gött o leva, annars kan de kvitta!!!!!

1a april

Publicerad 2010-04-01 15:39:30 i Allmänt,

Okej, spännande och totalt avgörande möte ikväll. Snälla håll tummarna för mig nu. Viktigt att det går min väg denna gången, jag behöver detta. Bossen verkar iaf tro att det blir en positiv utgång och jag vet att hon brukar ha bra koll på läget, men man vet aldrig. Det har hänt så mycket den senaste veckan att jag knappt vet vad som är vänster eller höger längre.

Det lustiga med mig är att när jag är mpå bra humör är jag det i flera veckor, och när jag är på dåligt humör och i en svacka är jag det i flera dagar med. Helt konstigt, borde ju kunna växla lite tycker jag...

Meeeeeeeen, jag hoppas det går vägen. OM det gör det lovar jag att berätta vad detta möte handlade om och vad det innebär. om det inte gör det.. då får ni nog inget veta.

Pusshej

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela