sagaarvidsson

29e december-

Publicerad 2009-12-29 16:55:19 i Allmänt,

Ledig, yaay. Underbart! Jag har haft en härlig och relax dag med massa film och godis.
Sitetr just nu och kikar på Gone in 60 seconds, vilken kan toppa Sagas "Världens bästa filmer top 10"-lista utan tvekan. Såg tidigare Dödligt vapen 3 och Lucky number sleven. Jag diggade den sista extremt, har aldrig sett den förr, men hur kan en sådan rulle med Bruce Willis bli fel? Svar; det kan den inte.

Meen jaja. Vet inte när jag är ledig nästa gång, om det blir imorgon eller om det blir till helgen. Vi får se.
Och nu ringer Elin och vill att jag ska komma ner o rida unghästar, så det är väl bara att gå.

Lillen åkte förresten idag, jag är så ledsen. Min fina lilla häst. Men aja, nu blir det ungarna. Hare hare

26e december- Man in the mirror

Publicerad 2009-12-26 22:28:04 i Allmänt,

Okej, jag är ledsen att jag inte uppdaterat på ca 10 dagar, 11 kanske det t.om är? Menmen. Jag gör det ju nu, och lovar bli bättre. Men jag har faktiskt haft fullt upp, tro det eller ej.

Har ju hunnit vara hem till Storvik en sväng, åkte den 19e och kom tillbaka med los parents kvällen den 23e. För att göra lång historia kort, så spenderade mamma och pappa julafton samt halva juldagen här hos mig. Tack till dom, var rejält mycket enklare att utstå att jobba på det viset.
Sov över till KVART I ÅTTA på juldagen, så där blev det kaos. Dock borde jag få guldmedalj, för jag fick ut ALLA hästar på en timme och en kvart. Den ni, i vanliga fall tar det minst TVÅ TIMMAR. Inser ni hur fort det gick, eller? Jag gick snabbt ner med varje häst och sprang bokstavligen talat upp från hagarna. Så gissa vem som vaknade idag med rejäl träningsvärk? hehe

Jag har dessutom hunnit ridit både Calle och Tutan några gånger, åkte av Calle första gången, men inte Tutan. Hon har gått jättefint de två senaste dagarna och idag kom Marjut och filmade lite. Tur att hon uppförde sig då :)

Hann förresten tattuera mig igen när jag var hemma. Nu blev det två delfiner på vänstra vaden, jättefin är den och jag är supernöjd. Det är enligt mor min en mamma-delfin och en barn-delfin. SÅ nu vet ni det. Mamma gjorde förresten en likadan :)

Såg också New Moon när jag var hemma jag hann med en hel del..) och jag blev positivt överraskad. De hoppade en hel del, vilket ur min synpunkt var bra eftersom jag inte gillade boken vidare mycket. Jag hatade den för att vara ärlig. Om man kan spola i böcker, så var det det jag gjorde när jag läste den. Men filmen vr bra., en fyra av fem. Absolut sevärd.

Sen diag fick jag en språklektion av Jonas, han tyckte inte man kunna säga; "Jag håller på å dör". Just å dör, var problemet. Det ska visst vara "Jag tror jag dör" eller "Jag håller på att dö". Men inte min fina blandning. <-- Men så pratar vi ju hemma?? Kom igen.. Kändes som jag satt på svenskalektion igen, Marjut fick sig ett gott skratt när jag stod där och grimaserade med Jojo.

Åt middag hos Sohlmans nyss. Eller middag. Pizza är mer rätt ord. Menmen, vad gör stackars flcika när hon är hungrig? Då blir det skräpmat serr'ni.

Sen älskar jag min julklapp från Elin.

Gotta make a change
For once in my life
It's gonna feel real good
Gonna make a difference
Gonna make it right


As I turned up the collar on
A favorite winter coat
This wind is blowin' my mind
I see the kids in the street
With not enough to eat
Who am I to be blind
Pretending not to see their needs

A summer's disregard
A broken bottle top
And a one man's soul
They follow each other
On the wind ya' know
'Cause they got nowhere to go
That's why I want you to know

I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his ways
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change

16e december-

Publicerad 2009-12-16 18:30:14 i Allmänt,

Wohoo, snön ligger kvar! Det är garanterat lättare att kliva upp på morgonen och gå ut och jobba då. Lätt.

Galopperade Tutan idag, helt otroligt undebart kul!! Hon var jätteduktig, även om hon placerade  mig på marken i första galoppen. Men det var väntat, hon tycker att det är läskigt när man sitter där uppe i annat än skritt. Satt kvar resterande gånger som hon försökte få av mig, så till sist gav hon med sig och galopperade lugnt och fint. Väldigt duktig tjej!! Elin red Calle och galoppade honom för första gången med, även hon fick smaka grus, så det står 1-0 till unghästarna. Men han hade uppfört sig finfint efteråt, så det är kul :)
Men det bästa av allt är nog att Camilla är här och delar med sig av sin kunskap, det här blir ju som gratislektioner. Jättekul faktiskt.

Nu ska jag se extramaterial på Private Practice säsong 2. Pusshej

15e december-

Publicerad 2009-12-15 12:12:40 i Allmänt,

Quick update. VI HAR SNÖ!

Och jag har nu travat på både Calle och Tutan, vilka duktiga två-åringar vi har :D Fast cred till Elin, för hon var den som red Calle först av alla någonsin. Jag är lite avundjsuk.

Hinenr inte srkiva mer nu, vi hörs sen, pusshej

12e december-

Publicerad 2009-12-12 12:49:42 i Allmänt,

Ser nu att mitt inlägg från igår aldrig laddades upp. Kul. Orkar inte skriva om det, men igår så hade jag verkligen djupa tankar på ingång. Att jag skulle nog vilja bli psykolog. Det vore coolt. Men jag orkar inte spåna vidare på det idag. Ooorka.

Erik vann igår, yippey! Rätt vinnare, utan tvekan! Han gjorde garanterat vinnarlåten bäst, och briljerade återigen med Queen-låten. Minst sagt. Så jag är glad :)

Jobbar idag, precis som igår. Känns bättre i kroppen, igår gjorde det en hel del ont oavsett vad jag gjorde, men idag känns det bättre. Jag har fortfarande inte vågat mig på de tyngsta uppgifterna såsom mockning eller använda mig av vattendunkarna, men resten fungerar. Väldigt skönt att veta, faktiskt. Var ju lite orolig ett tag där eftersom det kommer provjobbare söndagkväll. Kul om man inte skulle kunna jobba liksom.. Elin behöver få lite ledigt.

Jag har sett alla Private Practice-avsnitt nu. Faaan. Jag dör.

10 december-

Publicerad 2009-12-10 11:52:10 i Allmänt,

Piggare idag. Mer ont- men piggare. Tror det har att göra med att jag inte tagit de starkare tabletterna, men jag kan bara inte, jag blir så otroligt illamående och yr utav dom att jag hellre är utan. Tog mig bra många timmar att somna, jag kan ju inte sova på rygg i vanliga fall men just nu har jag inget att välja på. På rygg och halft sittandes, inte direkt så jag somnar i vanliga fall. MEN, vem är jag att klaga? Det finns de som har det tio gånger värre än jag, Marjut trodde den värsta smärtan skulle försvinna efter ca fem dagar. idag är det dag nummer två, bara tre kvar.
Apropå Marjut så har hon lovat att ta med andra tabletter åt mig idag, några som inte är lika starka men som ändå underlättar smärtan. Vore ju bra om jag kunna börja jobba igen. Elin fick jobba 14 timmar igår, från 06 till 20. Det är länge, jobbigt och håller inte. Tack och lov är Bettan här idag och några timmar i helgen. Jag själv kommer inte klara jobba hela söndagen ensam om det ska vara såhär, jag kan inte se hur jag ska lyckas plocka upp en grep och mocka 24 boxar, fylla vatten med hjälp av 20 kg's dunkar... Byta vattenhinkar, nej jag har svårt att se hur jag ska klara det. Jag har aldrig velat se mig själv som en sådan som ger efter för smärta, men med den jag har just nu skulle jag inte överleva där ute länge. Menmen.

Annars mår jag i alla fall bättre, så nu lämnar vi det!

Jag är hungrig, bestämt mig för att trots allt följa med brudarna ut på lunch- trots att jag inte tvättat håret sen förrgår, att jag knappt kan äta och att jag inte känner mig som direkt trevligt sällskap. Menmen.

Jag överlever tack vare Private Practice. Den serien växer och växer ju mer jag ser den, och för tillfället är jag besatt. Tack och lov för en ny serie nu när the vampire diaries har uppehåll, vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade något att underhålla mig med. Men, ha det bäst på er,

pusshej

9e december-

Publicerad 2009-12-09 17:21:32 i Allmänt,

Okej, snabb update eftersom jag är alldeles för yr för att egentligen sitta här och skriva, ni får usräkta vissa stavningsfel för jag orkar inte se på skärmen alls för tillfället.

Igår slutade med en resa via ambulans till sjukhuset, mindre kul kan jag säga. Jag var ju stolt över att tidigare tillhöra klubben - vi som aldrig åkt ambulans.. men nu är jag alltså utesluten. Och sedan önskar jag att jag hade haft någon roligare i baksätet, mina skämt gick inte alls hem utan han såg snarare emr orolig ut att jag skulle sdlagit i huvudet riktigt hårt ju mer skämt jag drog.. Hmm...
Händelsen gick snabbt förkortat till så här; skulle ta in Krukan o Melda, alla var lugna, men Krukan halkade i leran= jag hamnade bakom och hon slog. Jag fick upp armana för huvudet, så fick största smällen mitt på bröstet och bara en liten touch på huvudet. Sjukhus= röntgen och lite snabb undersökning (tur att bossen även är boss på sjukan) för att konstatera att huvdet var finfint och att jag bara har en blödning i bröstet, därav den förjävla smärtan. Går på piller nu som en riktig jävla knarkare, därav yrsel o illamåendet.

Annars mår jag iaf fint. Så det så, nu får ni ha det så bäst för jag ska fortsätta tycka synd om mig själv med Private Practice.

8e december-

Publicerad 2009-12-08 12:31:50 i Allmänt,

Hej på er! Här kommer en snabb lunch-update medan jag väntar på att pomfritten och köttbullarna i ugnen ska bli klara. Japp, det är snabbmat deluxe på ingång idag med (jämfört med igår då det blev pizza till lunch och middag, idag bev det bara till frukost) och jag ser inget slut på det hela. Satt just och tänkte på det, jag menar; vi äter inte för att njuta av maten, utan det ska gå fort som fan att tillaga, snabbt att äta och hålla en mätt i alla fall några timmar. Hm, läskigt.

Igår hade vi hovisarna här, och började avvänja fölen. Stackars småpojkar, de är så ledsna. De skriker så fort man går ute med en häst. Morsorna dock verkar ganska lugna, idag bryr de sig inte alls. Bara pojkarna som gråter som sagt.

Dags att äta, ska försöka hinna uppdatera senare. Puss

5e december- inlägg 2

Publicerad 2009-12-05 17:58:07 i Allmänt,

Hm, det blev ingen Marina idag. När vi kom dit satte vi oss direkt och skrev kontrakt, men när vi såg hästen var hon varm och svullen (rejält svullen) i ena frambenet, så Marjut valde att lämna henne kvar så att de får kolla upp henne. Och jag klandrar henne inte. Visst, det kan vara som dom tror; att hon halkat eller slagit sig själv, men ska man sälja en häst måste den vara fräsch när den åker, för vem vill börja med att ha hästen i vila eller ännu värre behöva ta ut en veterinär första veckan man äger den? Ingen skulle jag tro.

Fan vad trött jag är, såg på skidskytte när jag kom hem men hann somna innan det tog slut, hann se att Ferry bommade i liggande, och att min stora idol Björndalen körde snabbt i spåren och nollade båda. Jag hoppas och har en svag aning om att han eventuellt vann. Men vad vet jag?
Vaknade precis, så nu har jag försökt göra ett desperat uppväckningsförsök med två rader Marabou, jag måste tvätta, diska och städa. Och duscha, och åka med en sväng till affären. Mycket jag måste göra ikväll, och klockan är redan sex. Japp, it's a hard life I'm living. Not.

Aja, inte mycekt annat att säga, nu ska jag städa-- pusshej

5e december-

Publicerad 2009-12-05 10:10:05 i Allmänt,

Okej, jag har ett nytt mål denna månad; spara chokladkalendern tills julafton. Jag TROR jag kan klara det, om jag bara kan upprätthålla min självdisciplin. Vi får väl se.

Jag sitter här framför datorn och väntar på att Marjut ska höra av sig så att vi kan hämta Marina någon gång. Hon sa igår kväll klockan nio-halv tio, känns som att när klockan strax är tio över tio så borde det vara dags... Men vad vet jag, jag kanske inte lärt mig klockan rätt?

Hm, vad tycktes det om utgången i Idol igårkväll då? Jo, jag tyckte att det blev en ganska rättvis utgång, alla tre förtjänade en finalplats (Erik mer än någon av de andra dock) och Calle är inte sämre än Tove. Heller inte tvärtom egentligen. men ja.. svårt att säga, men folket lät ju deras röster bli hörda igår.

Nu har jag strax slut på batteri på datorn med. Trevligt värre.

Bloggar senare idag, ska försöka hinna se skidskytte vid halv tre med. Pusshej

4e december- nummer två

Publicerad 2009-12-04 21:36:29 i Allmänt,

Okej, jag vet att jag är välrdens tjej; men jag älskar Westlife. Jag skäms, jag rodnar och jag vill gömma mig, men det går inte att förneka när man som sagt har fyra stycken album inlagda på sin dator på spelningslistan. Svårt att bortförklar då. Men seriöst, de kan i alla fall sjunga, speciellt om man jämför med dylika boybands såsom Backstreet Boys eller något, de är ju helt borta när det kommer till sång... Men ja, nog om mina brister.

Red Fenny, Ida och Trixe idag. Inte speciellt nöjd med någon utav dom. Fenny orkar jag inte med, hon är för tung för mig, jag klarar bara inte av det ordentligt såsom jag skulle önska. Men därmed inte sagt att jag planerar ge upp, nä det är bara fortsätta kämpa. Trixe är stel som en jävla pinne, och det är som att sitta på orutinerad fyra-åring som bitvis tar bettet för att sedan släppa det helt, helt otroligt irriterande när han växlar. Värst i ena varvet där han biter fast rejält och spänner hela kroppen, värdelöst. Men jag fick han dit jag ville till sist, men sedan var jag helt slut i kroppen.
Ida, ja hon är ju bara fyra år, men känns mer som en början till färdig sex-åring istället. Fast hon är ganska stel i hela kroppen så försöker hon i alla fall. Positivt.

Erik glänser mer och mer i Idol. Om han inte vinner är det något fel på Sverige. Tove är docksöt och supercharmig, men hon är inte helt klockren när det kommer till sången. Hon har sin egen stil-javisst, men jaa... Någon vinnare tycker jag inte hon är, men hon kan få bli en säker tvåa?
Calle är ju underbar, men jag tycker han skulle ha kunnat lira till den sista låten mer, han är ju inte speciellt klassiskt sexig (det kan ingen säga emot) men däremot hade han kunnat göra låten mer charmig och spelat ut svängarna med kroppspråk och drivit lite mer med låten på det viset, då hade han blivit sexigt skön. Men nä. Tydligen inte.

Imorgon imorgon imooorgon, då smäller det. I cannot wait
- Jag är som ett barn kvällen innan julafton 

4e december-

Publicerad 2009-12-04 11:22:07 i Allmänt,

Okejokej, det blev bara tre inlägg igår. Visst, man kan tycka att jag hade kunnat blogga innan jag red Lillen vid nio och sedan efter, men orka.

Red då Fenny igår direkt efter jobbet före Daniel, men det gick inte alls bra. Hade en halvtimme på mig och hon hade inte gått ordentligt innan, så det var inte så lätt. Men hon passar inte mig, inte min stil alls egentligen. Men jag erbjöd mig rida henne idag igen, så att jag får lite koll på henne. Man måste kunna rida alla hästar oavsett om de är stela, på dåligt humör eller liknande, det bara tillhör en bra ryttare. Så det är upp igen bara.

Det gick desto bättre med Lillen igår, verkligen min favorit här i stallet!! Nu har han gått riktigt fint två dagar på raken, oftast brukar det komma någon protest däremellena, men han var finfin. Roligt roligt.

På dagens agenda finns Trixe, Fenny och Ida. Får se om Marjut tycker att det är någon mer prio häst som bör ridas, men jag tänkte försöka diska o städa lite idag. Det ser lite skitigt ut här uppe nu efter provjobbaren, ingen av oss ville ta tag i skitgörat när hon var här, så nu tänkte jag ta tag i det.

Sen har jag satt ugnen på värmning, för jag ska äta pizza till frukost/lunch. SItter och har min apelsinkrokant här rbedvid mig men har inte öppnat den ännu. Men jag vill..

Förresten har jag inte öppnat min chokladkalender sen i förrgår, det innebär att jag har två luckor kvar, yaaay


Imorgon hämtar vi Marina :D :D

3e december- titta så duktig, inlägg nr 3

Publicerad 2009-12-03 12:43:34 i Allmänt,

Nanna naa lunch nu äntligen! Vi ska försöka kasta i oss maten innan vi ska hämta upp Jojo i Strängnäs.Snäll som jag är (har inte alls att göra med att jag älskar att åka bil- oavsett hur långt eller vart) så har jag lovat följa med in som sällskap. Det vet ju förresten alla att jag är väldigt bra på att konversera och är trevlig på alla sätt o vis. Eller?

Hm, sedan har det nog inte hunnit hända så mycket sedan jag bloggade sist. Kom på när vi var i hallen att jag glömde nämna att jag är leeedig imorgon och på lördga, det sitter ju fint! Elin däremot måste byta ledig dag nästa vecka, för hovis kommer på måndag och då kan man inte jobba själv serr'ni. Det blir så tungt då. Och tungt är det redan så det räcker och blir över för två.

Elin började prata om att åka utomlands, jag vill också! Kommer troligtvis inte kunna åka med the family till Spanien i maj, men förhoppningsvis i höst. Jag längtar redan. nä nu är det MAT

3e december- Vi provar

Publicerad 2009-12-03 10:46:34 i Allmänt,

Huh, som svar på the twins kommentar om uppdatering fem gånger om dagen, svarar jag bara; tror ni att jag gör något annat än sitter vid datorn? XD men, jag ska göra mitt bästa! Hehe, så här kommer inlägg ett.

Vi har precis tagit fikapaus jag o Elin, har tagit en hemskt lång tid att bli klar med stallet på förmiddagen idag. Helt stört. Kändes som att boxarna aldrig skulle ta slut (jag mockade) och jag har en känsla någonstans att Elin tyckte att hästarna aldrig ville ta slut dom heller. Jobbig start kan man väl säga.

Provjobbar-tjejen Amanda åkte hem idag på morgonen och vi får väl se när nästa provjobbare dyker upp. Keep 'em coming!

Red Lillen igårkväll och det gick skitbra! Han var stel i början, men pigg o glad och mot slutet fick jag honom komma riktigt fint! Så jag var nöjd! Mindr enöjd var jag med provjobbarens beslut att säga till EFTER ÅTTA att hon inte ville rida Fenny. Det innebar att jag skulle hinna rida två stycken på kvällen, vilket jag inte gjorde när jag gick ner så sent. Hade hon sagt det tidigare när jag frågade vid middagen vid sex-tiden om hon ville gå ner samtidigt som mig eller rida innan, så hade jag kunnat gå ner då redan och hinna klart i bra tid. Det slutade med att jag longerade Fenny lite snabbt istället, vad annat man kan göra liksom? Ingen stor grej egentligen, men jag avr lite sur på henne då. Men det var jag nog inte ensam om heller.

Fenny är första prio att rida idag, men jag tror Elin är lite piggare på att rida nu, så då kanske jag (med lite tur) kan få rida Lillen istället. Vi får väl se. Det är ju Daniel träning ikväll, och Elin hade väl tänkt hinna rida Bollen innan den börjar med.. Aja. Nog om det. Nu ska jag svälja mandarinen,käka lite sött och sen gå ner och jobba igen.

Pusshej

2a december- hm,

Publicerad 2009-12-02 18:44:06 i Allmänt,

Wow, man ska vara försiktig med vad man önskar sig... Nu blev det ju kallt, december-kallt, med tio minus imorse. Snacka om omställning. Men jag är nöjd, för nu är hagarna inte leriga längre vilket innebär att vi får in hästgarna på nolltid plus att jag kan börja återanvända mina joggingdojor när jag släpper ut utan att riskera att fötterna drunknar i lera. Yay. Man ska vara glad för det lilla!

Elin lagar mat just nu, men jag gjorde faktiskt falukorven med ost i. STOLT

Sedan blir det rida Lillen, Amanda (hon som provjobbar) ska rida Fenny. Vi red ju Abbe och Ida igår.
Red Bigge tidigare idag, och han var så sjukt pigg. Roligt att rida när det är så, han ville bara jobba och jobba. Roligt roligt.

Hmm.. eftersom jag blir påtryckt från the twins att blogga oftare vet jag inte vad jag ska skriva om... Blir sådan press, hähä.

Min bok kom nu, Jojo kom upp och knacka på. Sista boken i Twilightpå svenska. Nu har jag alla fyra på båda språken, känns bra. De är ju så mycket bättre på originalet, men det är svårt att låna ut till folk då, plus att det kan vara bekvämare med svenska ibland. Menmen, jag är nöjd. Nu vill jag bara se New Moon, sen är jag nöjd. Vågar dock inte se den på nätet. Jag bärjade ju, men insåg att jag kommer spola, och hur kul är det på en film man väntat på i evigheter? Nä, bättre att se den på bio när jag kommer hem. Tvivlar starkt på att den slutat gå lagom tills dess. Känns inte så direkt.

Menmne, jag måste göra annat. Typ-läsa.
Ciaao

1a december- Jul jul strålande jul

Publicerad 2009-12-01 12:49:56 i Allmänt,

Lunch. Ska blogga lite snabbt, jag hinner ju fan inte nånting just nu... Gaaaah

Var och storhandlade igår, nu har jag fullt med mat igen. Känns riktigt bra, jag har varit lite grinig de senaste dagarna då jag i stort sett levt på pasta och makrill. Nog för att det är gott, men inte tre gånger om dagen i en vecka..

Elin är sjuk, hon har säkert baconfeber som Anders kallar det. Spännande spännande, vi som vägrade spruta. Meen, jag tror ju att baconfebern sitter i huvudet på folk, så vi tror nog på vanlig flunsa. Jag tror förresten att jag har något i kroppen jag med, för fasen hur dålig jag är bitvis. Men, vi ska inte klaga. Än så länge lever vi. Än

Annars tror jag inte att jag har så mycket att uttala mig om. Vi har en provjobbare här just nu, allt jag kan säga för tillfället.

Men vet ni? Nu när det är december tycker jag att det kunde ta och frysa på och snöa lite. Det här SUGER! Vet ni det? Jag fattar noll, sen när då är det fyra PLUSgrader i december? Jag menar, det känns ju som början till vår nästan. Helt insane. Jag vill ha snö NU. Så att jag slipper jobba till klockan sex varje dag. För det är helt otroligt vilken tid det tar att ta in hästar när alla har lera upp till öronen. Nu är det ju visserligen bara Abbe och Fenny som har det bokstavligen talat, men ändå.

idag får man öppna chokladkalendern ;)

Ni får ha det så bra, strax jobb igen. Pusshej

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela