sagaarvidsson

26e mars

Publicerad 2010-03-26 12:40:09 i Allmänt,

En hel del kan hända på några dagar, visste ni det? Nu kan jag tyvärr inte skriva något här, för det finns dom som läser denna bloggen som inte ska veta vad jag pratar om, eller som snarare vet vad jag pratar om eftersom det inkluderar dom. Men jag vill inte hamna i skit, så här kommer inga namn. I vilket fall som helst, så är Alex inte ett alternativ och hästen i Sundsvall pratar vi fortfarande om. Men jag letar fortfarande alltså.

Man kan inte alltid få som man vill, och jag antar att jag vill tro att allting sker av en anledning, men jag köper det itne riktigt. DÄremot kan jag tro att man hela tiden påverkar sitt eget öde och det som händer en, så jag jobbar vidare ändå. Nu ska jag äta god mat, och glömma att det här är en skitdålig dag. Puss på er

23e mars

Publicerad 2010-03-23 17:12:56 i Allmänt,

Okej Elin håller på och slår mig i bloggande så jag försöker rycka upp mig lite. Men jag hinner seriöst inte med någonting just nu, ska bli himla hälrigt att Heidi kommer tillbaka hem ikväll. Jag måste få andas.

Imorgon bär det av till Sundsvall för att prova häst, spääännande! Kommer hem igen på torsdag, så jag blir där över natten. Klart man blir lite extra nervös när man ska bo hos dom som äger hästen, det ger några extra timmar att göra bort sig på. Och tro mig, jag hinner göra och säga en hel del på bara några timmar. Uscha.

Jag måste städa och diska idag innan Heidi kommer, därinnan ska jag dessutom hinna rida Pixman OCH avsluta jobbet i stallet ( slut på hö och Jonas har telefonkonferens. KUL)

Den HÄR låten är dagens skönaste, den får mig att skutta gladeligen fram och tillbaka bland hagar i ösregn och djup snö med vatten upp till knäna. Underbart

22a mars

Publicerad 2010-03-22 12:47:28 i Allmänt,

Jaha ni. Här jobbar man själv för fjärde dagen på raken (nä, bettan har ju hjälpt mig i helgen...) och så kom det hovisar idag. Jag ligger så hemskt otroligt mycket efter i tid just nu att det är skrämmande. Men sånt är livet ibland förstår ni. Hästarna har fått lunch i alla fall och det är huvudsaken, nu sitter jag själv här och väntar på att min mat ska bli klar någon gång.

Såg på "Upp" igår. Tyckte den var mysig. Men samtidigt så handlade den en hel del om en av mina största rädslor; att inte hinna göra det jag vill innan jag dör. Så då bestämde jag mig igår för att hädanefter ska jag alltid acceptera saker och ting för vad de är och bara köra på, för allt förändras hela tiden och om man bara vågar följa med i förändringarna tror jag att man får vara med om mycket. Alla beslut jag tar kommer inte vara rätt, men vem bryr sig. Om jag sitter där om tio år med skulder över öronen, ett krossat knä och rullator så big deal. Då har jag levt. På ett eller annat sätt. För jag tror det är svårt att planera att bara vara med om bra och roliga händelser i ett liv,man får nog utstå minst lika mycket skit när man väl kör. I cant wait

MAT

20e mars

Publicerad 2010-03-20 18:32:04 i Allmänt,

Här var det bloggtorrt.

Jag saknar min blonda finska kamrat. Jag vet att jag inte borde göra det, och att jag faktiskt visste att det inte skulle bli lika med nästa finnepinne. Men ändå.
Jag saknar att ha någon att rida med och någon att klaga för. För det går inte med nästa. Vilket är rätt jobbigt. Meeen. Nog. Enough is enough, Saga. Grow the hell up...!

Jaa... Johanna köpte godis åt mig idag, vad gullig hon är! Allt blir så mycket bättre med choklad. Visste ni inte det, ja då vet ni det nu. Mycket lättare att jobba med. Sen underlättar ju det här underbara vädret. Blir det lika imorgon får kameran följa med ut, så ska jag ta och dokumentera den snart snöfria gården. Eller ja.. Marielle sa att det skulle bli snö imorgon, gah. Jag vill iiinte!

Eftersom jag är ensam i lyan så är det disk överallt, men det är iaf rent. Duktiga jaag. Nu ska jag kolla lite ifno om en häst Marjut vill att jag ska testa nästa vecka.. Pusss

16e mars

Publicerad 2010-03-17 09:51:04 i Allmänt,

Craap. Inte planerat. Jahapp. Vad nu då..? Bara att vänta antar jag, men faaaaan säger jag bara. Jag ville att allt skulle rulla på ju.

14e mars

Publicerad 2010-03-15 12:28:11 i Allmänt,

hum-du-dum...hittade ett paket frysta grönsaker undanstoppade längst ner i frysen, så just nu äter jag lyxmåltid bestående av grönsaker, köttbullar och pomfrittes. sweet! Till efterrätt blir det inget mindre än chokladbollsdeg utspätt med sm'lt blockchoklad. Ännu mer sweet ska ni veta! Sockerchock gáranterad.

Väcktes igår av ett sms, vilket i vanliga fall gör mig rätt irriterad, bara det att denna gången skickades det inte sent. Klockan var halv nio. Haha vad säger det om mig egentligen??
Har sovit jättedåligt senaste tiden, och ätit mindre än jag borde, därav någon sorts zombietillvaro här uppe på kvällarna. Orkade inte ens rida igår. Däremot såg jag på "the flood" med bl.a Robert Carlyle (yaay), och den var rätt bra. Det är kul med katastrof-filmer tycker jag. Ännu roligare är det hur det hela byggs upp, och sedan är det som de kommer på att filmtiden snart är slut och så skyndar de på en utväg och tjofs, så är allt bra... Man bara; jaahaa... Meen, bra var den iaf.

Ridning ikväll, får se dessutom när papper och allt fixas klart. Bossen kommer hem idag, så jag hoppas det går undan nu.

Simma lugnt så länge

13e mars

Publicerad 2010-03-13 22:12:46 i Allmänt,

Tränade för Johan Fyrberg idag, och gick sedan på hans föreläsning. Träningen gick bra, fick en hel del fina kommentarer och det börjar kännas bättre och bättre nu! Hinder jag ahde tyckt var höga för ett halvår sedan inger inte längre samma respekt och jag tänker inte ens en sekund när jag styr emot, utan allt flyter på av sig själv. Extremt underbar känsla! Alex och jag börjar hitta varandra mer, även om det där extra kilot havre gör att han blir lite mer tittig. Men det är okej, för han gör sin bit av jobbet ändå.

Föreläsningen var intressant, det mesta av det har jag redan hört, men jag tror inte att det skadar med upprepning. Sen fick jag en del nya infallsvinklar när det gäller det här med att bygga mål, ska sätta mig ner någon kväll när jag hittar tid. Det är lite fullproppade dagar just nu...

Och just det ja, melodifestivalen. Kan inte påstå att jag hade någon direkt favorit, gillade väl Olas och Darins. Men att Anna vann gör mig inget. Jag orkar itne haka på alla andras "vann verkligen rätt låt?"-skriverier. Om folket röstade fram henne så good for her. Leave it be.

Nu ska jag äta och sen sova, för jag jobbar imorgon. Och den underbara katten Börje är ett steg närmare himmelriket, han väckte mig fem över sex imorse. IGEN

12e mars

Publicerad 2010-03-12 12:33:57 i Allmänt,

Hmm, sitter här i djupa funderingar. Kan nudlar mögla? Jag hoppas verkligen inte det, för det här ser ut att vara mögligt, men det smakar rätt okej. Så där med äter jag upp det ändå, och visar det sig att jag har fel.. Ja, då är det ett senare problem ;)

Träning imorgon, så bytt lite lediga dagar igen. Shit, det kommer ta hur lång tid som helst innan vi är inne i rytm, för nästa vecka åker Heidi till finland i fem dagar. Så.. ja, det är lite tufft. men kul.

Det här smakar nog lite konstigt ...

11e mars

Publicerad 2010-03-11 10:18:53 i Allmänt,

Aah ledig. Fråga hur länge jag sov idag då? Jo, till halv åtta. Skapligt ;)

Diskad och klar, ska städa sovrummet och tvätta bort det tjugo centimeter tjocka lagret av kläder som för tillfället täcker golvet och sedan gå ner och rida. Blev en liten oplanerad träning igår, red markarbete för Jonas, med en hel del bomövningar. BRA! Jag har sjuk träningsvärk och kunde lugnt konstatera att det där extra kilot havre han får per dag har gjort susen. Jädrans vad det gick undan. Men han var duktig, själv var jag lätt frånvarande då och då, satt mest och funderade på mat och toaletten. Kom fram till att det var bäst att separera de båda ämnena :P
Sen kom det en rolig fråga efteråt och jag var glaaaad, vilket jag fortfarande ääär. Mitt liv leker. Menmen, ni får veta mer om det senare.

Idag ska jag försöka laga mat inför kommande arbetsvecka. Jag är lite för dålig på sådant, men det SKA faktiskt bli en ändring. I promise you that.

Annars chill. Nu blire tvääätta

10e mars

Publicerad 2010-03-10 13:33:33 i Allmänt,

Jag har egentligen bara bra saker att tala om för er, men jag vet inte om jag vill berätta allt ännu. Ännu har vi papper kvar att skriva under... Ni får gissa vad det innebär istället ;)

Jag sitter här i solskenet framför datorn och lyssnar på POV- Mcfly. underbart. Är ofta kort. Men inte idag. För just nu flyger jag så högt att jag riskerar fastna med huvet i arslet på gud. Nä Saga, så får man inte skriva. Fast- Helt ärligt, just nu är allt perfekt. Jag saknar visserligen Elin, men annars. I helgen ska jag träna för Johan Fyrberg, och då är det även föreläsningar på schemat. Ser fram emot det hur mycket som helst!! Sen det här med Alex.. Det är i stort sett klart nu ;)

Sen har det varit soligt i sex dagar nu, det har inte ens varit jobbigt att jobba sju dagar på raken. Visst är det underligt? Och nu när jag dessutom måste rida under dagarna är det ännu bättre. Klart jag får dåligt samvete över att jag får göra allt det roliga, men det är inte jag som bestämmer. Och sen är jag egentligen en rätt så självisk människa längst inne. Nähää säger då ni såklart, men joodå det kan jag lova ;)

Måste komma ihåg att mobba skiten ur Moni på fredag, mitt tips till er storvikare som läser är att ni också gör det. Säger namnet Fredrik er något? ;D

Haha jag är fan helt seriöst på SJUKT BRA HUMÖR. Älskar allt just nu.
Gaaaaaaaaah

8e februari-

Publicerad 2010-03-08 20:28:05 i Allmänt,

Revolutionerande. Jag har köpt vaniljyoghurt. LAKTOS. Nu ska vi se om det blir någon skillnad. Trodde ju att jag hade magsår ett tag där när jag hade konstant ont i magen i tre veckors tid. Men efter att jag tog bort all mjölk och yoghurt försvann det. Jag var laktosintollerant som yngre, men det försvann. Verkar som jag blivit gammal och det kommit tillbaka. Saga goes 90. Faktiskt är den riktigt god, men sataans vad dyr den var. 24 spänn för en liter. på Willys. Vill inte ens tänka på vad den kostar annars.

Alex får ta det lite lugnt i några dagar efter att ha gått hårt förra veckan. Plus att jag har fullt upp ändå. Nu är det däremot mat.

Red Pisse-Pixen idag, gick rätt okej. Jobbig värre dock, stark som fan, men det gick bra till slut. Imorgon ska jag rida Ida, men sen äre Pixen som gäller igen onsdag och torsdag. Kulkul.

Nää, intressant värre inlägg. hare hare

6e mars-

Publicerad 2010-03-06 19:27:21 i Allmänt,

Okej, så jag tränade Alex för Ted igår. Började med samma känsla som jag slutade med för Daniel i torsdags, vilekt inte kändes alltför bra. Sen kom Ted upp med massa olika tips och hixflux gick det finfint. Kändes bättre på slutet, andra gången vi hoppade banan kändes det riktigt bra. Nöjd.

Jobbigt är det annars, men jag börjar komma över det hela. Träningsläger nu

5e mars

Publicerad 2010-03-05 10:31:05 i Allmänt,

Fikapaus. Jag har ju ändrat lite i mina lediga dagar denna veckan, så att Heidi ska slippa jobba ensam ännu en stund.

Träningen för Daniel igår gick i stort sett bra. Väldigt nöjd med första halvan av passet, då stämde det mesta. Sedan blev han trött till sista banan och då blev det ltie jobbigare för oss båda. Men rätt nöjd ändå.

Och vet ni? Nu är det bara besiktning kvar, håll tummarna :D

4e mars

Publicerad 2010-03-04 09:30:26 i Allmänt,

Var uppe hos Sohlmans igår och hade avskedsmiddag för Elin. Vi hade en riktig fettiskväll och åt pizza, och sedan mina kakor och kladdkaka med vaniljglass till efterrätt. Mumsigt.

Jag börjar bli lite deprimerad. Jag vill inte att Elin ska åka :( Nu blir jag själv här med Heidi. Och faktiskt så känns det inte bra. Men det fattar jag med att det inte är något att göra åt, jag ville bara beklaga mig lite. Och det blir nog bra till slut. Det gäller bara att anpassa sig. But still...

SKa träna ikväll och det är jag glad för, få något annat att tänka på. Alex var ritkigt pigg när jag red ut igår, så han borde vara taggad att hoppa igen.

Red även Fenny och Trixe igår, Fenny fick gå ut och Trixe ett markarbetspass. Fenny var stojig och hoppade mest runt, lite smått irriterande faktiskt för jag avr itne direkt på humör för det. Trixe gick däremot rätt så bra, han var jag nöjd med till sist. Ska rida Fenny idag i lite mjukgörande dressyr, men sen har jag inga direkta planer för dagen. Städa kanske.

....

Publicerad 2010-03-03 23:02:06 i Allmänt,

snott från Elins blogg.

"2 F U C K I N G D A G A R K V A R
Eller som Saga så trevligt förkunnade när vi diskuterade om hennes katt var preeegnant eller ej; Fucking cats. Jo, bokstavligen. (å sånt får man int skriva på internet för mamma.)"

Precis så känns det. Buh

3e mars-

Publicerad 2010-03-03 09:11:20 i Allmänt,

Nu ska ni få höra! Min dator är vid liv igen!!!! YAAAAAAY!! Jag var väldigt rädd där ett tag, framför allt med tanke på att Elin flyttar på fredag och då hade jag blivit utan nät vem vet hur länge. Och insnöad som man är här borta, är internet ens enda kontakt med omvärlden.

Sorgligt dock, alla mina bilder, all musik och ja ALLT är borta. Fan att jag aldrig brände ner skiten. Menmen. Sånt är livet när man lever som blond.

Soligt ute idag, tydligen kallt dock. Jag är ledig, men ska strax ner och rida ut Alex. Ska träna för Daniel imorgon och sedan för Ted på fredag. Bestämde mig för att han orkar två pass. Red lite småhinder för Marjut i måndags, mest markarbete, men hon hittade några riktigt bra lösningar som jag tänker fortsätta jobba stenhårt på.
Problemet med ALex har ju varit att i och med att han är svag, så drar han direkt i landningen och blir lång som en lastbil. Nu finns dte många lösningar, men de bästa var att antingen se till att landa i fel galopp (det tipset fick jag av Elin) så att ytterbogen stoppar upp honom, eller också att direkt i landningen flytta undan bakdelen så att jag fångar upp han i fram och får honom kort direkt och med bakdelen under sig. FUNKADE SKITBRA! Så det ska vi fortsätta träna på tills han blir starkare. Jag hoppar ju inga höjder med honom, så ingen behöver höja på sina små ögonbryn och fundera varför jag hoppar tre gånger denna vecka. Jag ser det mer som markarbete, för det är verkligen så det är. Allt under en meter tillhör egentligen dit. För mig.

Annars har det inte hänt mycket. Jag och Heidi försöker lära känna varandra bättre, hon har dessutom alla säsonger av Prison Break, så så hemsk kan hon inte vara. Jag kollade om säsong två igårkväll, med stor spolar-varning. Jag äslkar verkligen "spola"-knappen. Helt sjukt.

Nä, om man skulle ta tag i sker och gå ner och rida? Och ja just det ja, det kommer nog bli fan så mkt mer bloggandes när Elin åker. Då har jag ingen att prata svenska med längre.

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela