sagaarvidsson

thank god

Publicerad 2011-01-31 18:24:32 i Allmänt,

Okej, så jag har inte ridit min häst de senaste två dagarna, inte sen Ted-träningen med andra ord. Jag har varit helt slut, och egentligen är jag allra minst taggad att rida idag men nu måste han verkligen få röra på sig. Kan ju dock lägga till att han går i skritten i 45 minuter varje morgon, så han står aldrig helt efter träning. Känner mig bara väldigt otaggad att rida i ridhuset. Det blir lätt så att man hakar upp sig på svagheterna vi har och enbart tränar på dom, och i slutändan är det väldigt uttråkande. Borde träna mer på sånt vi är bra på också.. Ska försöka börja tänka på det..

Jag vill köpa lite nya rullar, börjar tröttna på de som står i hyllan, man kan bara se en film så många gånger innan man kan den utantill. Känner du att du vill bidra så är det bara att skicka en med posten :V

Gick runt och var filosofisk under intag med Anna idag, och kom fram till att jag måste nämna henne i mina memoarer utav följande anledning; Hon gav mig sin sista bit av hennes Daim-tårta. WOW. Big moment.

"Där gick vi, sida vid sida, på stigen ner mot hagarna. Vinden ven, och det började mörkna. Humöret var nere på minus och jordens undergång närmade sig sakta. Som från ingenstans vänder hon sig mot mig och säger; "Du kan få det sista av min Daim-tårta". Plötsligt spricker det upp bland molnen och solen kommer fram. Fåglarna kommer fram ur sina gömmor och börjar segla fram över himlen, kaniner och älgar, rådjur och alla andra möjliga smådjur samlas på ängarna och sjunger allsång. Ännu en gång har vi överlevt jordens undergång!"

Det är ju så sällan jag får överdriva ;)

Bilder från träningen igår

Publicerad 2011-01-29 13:07:03 i Allmänt,









Bilder från Ted-träningen igår. Min häst var oerhört pigg och överhoppade sig en hel del, framförallt i kombinationen. Banan låg på ca 110-115. Andra träningar har vi fokuserat på låga inhopp och högt ut ur linjer och kombinationer, samt låga hinder ur hörn osv. Igår gjordevi tvärtom och hade högre in i linjerna ochhöga hinder direkt ur hörnen,vilket var rätt svårt. Min absoluta svaghet har alltid varit att rida an direkt på hinder som står som typ snett igenom, men det gick riktigt bra! Är verkligen nöjd.

maat

Publicerad 2011-01-27 12:54:14 i Allmänt,

Woho idag får jag lagad mat, sweeet. Jag som dock tänkte blogga, men jag gör det senare istället. Kan bara säga att träningen på pix igår..inte gick så bra. pusshej

weeeird

Publicerad 2011-01-25 15:30:25 i Allmänt,

Huh, hur kan jag ha fått en kommentar på ett inlägg jag inte ens skrivit? Kanske är jag mer virus-rädd än jag vill inse, men det där skriker osäkert i mina öron. Menmen.

Red Alex och longerade Dippe tidigare i morse, ska rida Pix och ev Trixe senare ikväll. Ska ju träna Pix imorgon så det kan vara gött att rida honom någon gång innan.
Red Alex, Trixe och Dippe igårkväll, så det var inte undra på att jag var allmänt trött imorse. Blev en riktigt sen kväll igår.

Och jag har tråkigt. Borde städa.....................

Ny soffa, äntligen!

Publicerad 2011-01-22 16:28:14 i Allmänt,

Yehaaa nu har vi fått en ny skinnsoffa! Skitnajs! Den matchar resten av inredning i stora rummet alldeles perfekt i och med att den är mörkbrun och det känns rätt bra att äntligen ha något att sitta i med, nu behöver jag inte längre sitta på köksstol med fötterna på bordet (för nej, det gör jag aldrig)..

Får se hur jag gör med ridningen idag, är inte alls speciellt lockad kan jag tala om. Hela dagen har gått åt att sova, laga mat, städa och hämta soffan. Ser ut som det blir en chill hemmakväll med pizza, godis och rulle. Kan behövas, hela min kropp skriker just nu, har sån sjuk träningsvärk men det är lätt värt det. Vaknade på så himla bra humör idag, träningen igår gick verkligen jättebra och det är kul att känslan efteråt sitter kvar ytterligare en liten stund!

Ska jag laga lite mat eller se på Jersey Shore?

så jävla nöjd(!)

Publicerad 2011-01-21 21:26:37 i Allmänt,

Kvällens Ted-träning gick oerhört bra, mycket bättre än jag hade förväntat! Vi hoppade en kort bana på 5 hinder ett antal ggr och hade mycket fokus på hjälpbommar framför vissa och på att få ryttare/häst att vänta på hindret. Detta är verkligen jättebra för mig, roligt att det var just detta arbetet vi lade fokus på idag då Jonas i onsdags sa att det är det här jag måste träna mer på. Nästan Saga-designad träning med andra ord! Skitnöjd med min häst, han var riktigt fin, kanske lite stark men jag har en riktigt bra känsla inför det här året!!

Dessutom fick man se Ted hoppa. Utan häst. I gammaldags höjdhopp-stil. Jag måste erkänna att jag blev oerhört imponerad-- och det blir jag sällan.

Kissies blogg ger virus..

Publicerad 2011-01-21 13:56:22 i Allmänt,

Okej, så det är alltså där alla får virus. Grattis till mig då som inte läser hennes blogg! Visste väl att det skulle löna sig till slut! Mwha!

Snart dags för Ted-träning, taggar! Dock kan jag säga så här; Dippe var hur fin som helst så det kan lika gärna gå skit ikväll, I DONT CARE. Jag flyger redan på moln! Ska även rida Trixe senare idag, hade egentligen tänkt rida honom nu innan men tror inte att det gynnar min träning direkt. Så tar det efteråt istället.

Gotta keep on running
Stay on the attack

Trodde du inte

Publicerad 2011-01-20 22:49:22 i Allmänt,

Hah, jag kan inte fatta att jag börjat as-digga "Jersey Shore". Så inte min stil, men vad fan, jag har kommit fram till att det är oerhört underhållande. Försöker dock att inte skratta alltför högt, för både Anna och Linnea sover. Det är lite konstigt att vara vaken sist jämt, men sånt är livet just nu.

Min häst var skitfin att rida idag, fick igenom allt jag ville och det känns bra inför imorgon. Dessutom är kyl och frys fyllda med mat igen, så nu är jag inte ens hungrig. 

Kolasås, vilken lycka 

lättroad?

Publicerad 2011-01-20 18:05:55 i Allmänt,

Är det sorgligt att ett avsnitt av "2 ½ men" kan ändra mitt humör från smått uttråkad till fumkomligt överlycklig? Troligitvis. Men jag kan så inte hjälpa att jag tycker att det är sjukt roligt, hur kan man inte tycka det egentligen? Eller Scrubs, ååååh Scrubs!! Dreggel...


But you say this ain't about me, this ain't about you
Or the good and the bad times we've both been through
When the lines between brothers and justice have changed
You do what you've got to cos you can't walk away

Vissa dagar är lättare än andra

Publicerad 2011-01-20 17:33:07 i Allmänt,

Idag har varit en rätt soft dag. Vi har jobbat tre, kom precis upp från stallet och är klar för idag. Har ridit både Dippe och Trixe riktigt ordentligt idag, stackars ponnysar höll på att svettas bort när jag var klar med dom. Men nu borde ingen av dem ha någon överskottsenergi längre iaf...

Både Linnea och Annas datorer har drabbats av virus idag. Båda två, inom omloppet av en timme. Helt sjukt. Funderar seriöst på att flytta min dator lite längre bort i rummet, bara UTIFALL att det råkar vara ett luftburet virus ;)

Tankar vid en kafferast

Publicerad 2011-01-19 10:27:12 i Allmänt,

Jag begär inte mycket av livet. Att få vara frisk och att få ha makten att bestämma över mig själv är allt jag ber om. Just därför är det kanske inte så konstigt att jag trivs så otroligt bra där jag är idag? Finns inte mycket jag skulle vilja ändra på eller lägga till i min vardag. Jag är så jävla glad att jag är jag.

Men kanske man skulle önska lite mera sol?

När vi ändå citerar...

Publicerad 2011-01-18 21:50:14 i Allmänt,

"Det är ju som att springa naken med kläderna på.."- ett av mina absoluta favoritcitat. Vem som sagt det får ni lista ut själva. Kan säga att hon är rätt blond ;)

Är enbart vaken för att ladda min mobil så att jag kan slänga på alarmet till imorgon, vore klockrent om jag skulle sova över efter att jag skrytit om att jag bara sovit över EN gång på snart tre år. Det är status det, mina vänner.

Red Alex barbacka (ajaj min rygg och mage..) och tog lite dressyr på Trixe. Riktigt fin var han, så det var riktigt kul måste jag säga!

I'm burning through the sky

Matmatmat

Publicerad 2011-01-18 18:14:38 i Allmänt,

Wow, jag är fascinerad av hur mitt nät kan gå från superduper-snabbt till att ladda en sida i 10 minuter. Lite smått irriterande när man har bråttom, eller när man behöver spela lite bra musik för att bli på bättre humör.

Red Dippe under dagen idag, ska rida Trixe och Alex nu på kvällen. Red ingenting alls igår eftersom jag avr sjukt trött och irriterad på livet så får ta ikapp det idag istället. Tänkte nog försöka rida lite dressyr, annars blir det kanske lite travbommar som ligger framme. Vi får se vilket humör pållen är på.

Jag är förresten bäst på att laga kyckling! Men hur vore det om jag lärde mig laga något annat också..? Efter att ha ätit kyckling med diverse olika tillbehör i snart en vecka börjar jag önska att jag kunde laga typ..korv eller nått. Eller varför inte köttbullar?

Jag hungrar ihjäl snaaaart

En massa Saga-tankar denna tisdag

Publicerad 2011-01-18 12:47:50 i Allmänt,

Ibland blir jag bara så förvånad över hur vissa människor fungerar. Hur kan man ta ett beslut och göra ett löfte för att sedan falla under pressen och bara ge upp? I min värld finns det två alternativ; antingen så biter man ihop tills man känner blodsmaken i mun eller också är man vuxen nog att inse att man inte kommer kunna klara av det och lovar ingenting. Antingen eller. Du ger dig inte in i något halvhjärtat, kan du inte hålla dig till det du lovat eller om du inte kan ha stake nog att hålla ut, ge då fan i det redan från början. Jag hatar att behöva lägga ner tid på att lära känna någon och verkligen göra mitt bästa för att denne ska trivas bara för att sedan inse att det inte var värt det. Varför kan folk aldrig bara växa upp?

Oj, glada miner här hos mig. Inombords skiner solen men inte så mycket utanpå.

Jonas-träning imorgon, dit taggar vi! Och sedan är det Ted på fredag, kommer bli kanon! Håller tummarna för att det går lika bra som det gjort de senaste gångerna, kan behöva lite medvind en stund till känns det som.

Och innan jag går och börjar laga mat-- det är lätt att klaga men fan så mycket svårare att säga tack. Så om du som läser är någon som finns i mitt liv i vardagen, tack för det. om inte, tack för att du läser ;)

whoop whoop vilken lördag

Publicerad 2011-01-15 20:32:45 i Allmänt,

Busy day today... Började dagen med en uteritt på Alex, som var helt sjukt pigg. Det var bockar och brallar i stort sett hela tiden och jag hade inte mycket att komma med när vi drog iväg på slutspurterna. Satans vilket galoppregister den hästen har! Fucking awesome.

                                                                     Ge mig sommar--nu

Sedan blev det snabbt klädbyte för Siri skulle in till Mariefred med June och Kjell, och jag var i riktigt stort behov av lite godis. Kom tillbaka med tre minuters godo till när min lektion för Marie och Anna på Sabora skulle börja. Lite panik, men jag hann rätt bra ändå. Känner att jag blir bättre och bättre på det här med att vara tränare, det är riktigt jävla kul och man lär sig själv en hel del samtidigt eftersom man blir mer fokuserad på detaljer och då man måste fundera över varför vissa situationer uppstår och hur dom borde lösas. Riktigt kul som sagt, och det är här jag mer och mer ser min framtid. Någon riktig höjdare inom hoppning kommer jag aldrig bli, jag ligger för många år efter, men nog fan kan jag bli en sjukt bra tränare allt! Och där kan man heller aldrig bara bli för gammal. Kolla bara på Monty Roberts ex. Eller för att vara mer relaterad till hoppning, kolla på Sylve.

Spenderade resten av eftermiddagen med ett fyspass med fokus på bålstyrka och körde sedan ett jogging/spring-pass på strax över en mil. Tog i lite väl mycket kanske med tanke på vilka problem jag haft med ena foten, men det var så härligt att känna att kroppen var frisk och att man inte hade ont någonstans att jag bara sprang på och glömde helt enkelt bort att jag skulle springa hem också...


Och sedan var det ju HANDBOLL på tv, kunde inte ignorera detta faktum så här satt en glad Saga och hiade bäst hon kunna medan Sverige öste in mål efter mål i andra halvlek (jävla bra spel ett tag där) medan hästarna nere undrade vadfan det var som lät.

"We gave up alcohol for a month to see you guys live"--wow, det är att vara dedicated... ;)

Massa löshoppning

Publicerad 2011-01-15 10:28:15 i Allmänt,

Löshoppade lite hästar igårkväll vilket var spännande som vanligt. Den här gången var det de två ett-åringarna (jaja, jag vet att de räknas som 2 år nu men dom är ju så små!) Cirkuz och Jack Sparrow, samt Krukan och Tutan. Tutan var med bara för att hjälpa Krukan lite som aldrig varit i ett ridhus förrut. Alla var riktigt duktiga, men finast var nog Sparris, han hade helt klart bäst hinderuppfattning. Och själva proceduren igår var minst sagt..spännande. Men nog om det.

Ledig idag IGEN, så nu ska jag städa lyan! Började städa ut julen igår då granen åkte ner (det är ett hål i mitt hjärta) och nu måste jag dammsuga och fixa. Bara massa trök. Ska försöka rida ut Alex också. Det är visserligen träning där nere just nu, men jag kände att jag inte riktigt behövde vara med då det är en kopia av onsdagens lektion för de som inte hann hoppa klart innan vi blev avbrytna.

Näe vet ni vad, nu ska jag ta tag i livet och städa.

En massa träningar

Publicerad 2011-01-13 11:29:32 i Allmänt,

Okej, så i helgen var Ted Nätterkvist här och hade träning lördag-söndag. Jag och Alex var med båda dagarna, vilket jag är väldigt glad över så här i efterhand. Ted har en bana som är oerhört bra för självförtroendet och det är även min favoritbana just därför. Den handlar mycket om olika avstånd och olika kombinationer = min absoluta favorit. Så det gick riktigt bra för oss både lördag och söndag, vilket känns som en väldigt bra start på året. Hade tyvärr ingen som filmade eller tog kort, men han kändes iaf väldigt fin.

Igårkväll var det sedan hoppträning för Jonas, och han körde på samma koncept som Ted, så även där gick det väldigt bra för oss. Då var Linnea snäll att filma lite här och där, så täntke försöka lägga upp lite klipp senare idag.
Jag hade tur som hoppade klart först av alla igår, då vi blev avbrytna mitt i träningen av en man som behövde hjälp att lasta och hämta upp lösa hästar vid stora vägen. Byebye-träningen. Så jag hade flyt igår, ritkigt najs!

Idag är jag ledig då det är hovis imorgon på min normala lediga dag, så jag bytte för att vara lite snäll.  Något säger mig att jag kanske behövde en ledig dag dock då jag sov till 11-tiden idag. Händer inte ofta kan jag lova.
Dagens planering är att kolla på lite tävlingsdatum här runtomkring, rida ut Alex, rida Trixe och kanske även Dippe. Sen är det kanske (om jag har tur) skidskytte på tv och det vill jag inte missa idag igen. Ananrs borde jag städa mitt rum. Märkte igår när jag låg och sov framför elementet som en annan katt att det var rätt skitigt på golvet...

Idag blir det mixsallad till lunch, --mums

5e dagen

Publicerad 2011-01-05 12:31:22 i Allmänt,

Du går förbi uteboxarna, där står Saga och hostar. Sen går du förbi hökärran, där står Linnea och hostar. Och vänta, du hör fyrhjulingen komma närmare, och visst sitter väl Anna där och hostar? FY FAN, vad vi är sjuka allihopa här uppe. Det blir väl så när man bor tillsammans, men usch. Nu vill jag bli frisk.

5e dagen utan godis gör att det börjar klia i kroppen. Det är inte bra det här. Vette fan hur jag ska klara av detta. Och inte blir det bättre av att det står en skål proppfylld med godis i vardagsummet. Det blir ett test bara att äta frukost när jag ser den stå där. Jag lovar att jag hör hur den viskar mitt namn varje gång jag går förbi bordet och igår höll en av chokladbitarna på att krypa upp i handen på mig. Läskiga grejer det där...

2011-- det här är mitt år

Publicerad 2011-01-05 07:25:28 i Allmänt,

2011 hade inte kunnat börja sämre. Har varit riktigt sjuk, men börjar äntligen bli bättre. NU kan jag nästan prata normalt, och slipper låta som en kastrerad dvärg.

Normalt sett skriver man ju upp sina nyårslöften lite tidigare, men jag gör det nu ändå. Kanske lite pga att jag än så länge lyckats hålla mig till mitt!

* Sluta äta godis i den mängd jag tidigare gjort, helt godisfritt till den sista januari--därefter är det tillbaka till barndomsåren och bara äta godis på lördagar.

Sen har jag inga mer nyårslöften, jag har en stark känsla av att det här kommer vara svårt nog att hålla som det är ändå. Men vet ni? Jag har börjat dricka te! Lemon-te, hur gott som helst! Insåg att det var dags att lära sig att dricka antingen kaffe eller te, och jag hatar kaffe så... Nu känner jag mig vuxen. Men blir man 22 i år så blir man.


Jag har dessutom en stark känsla att det är i år det händer. Inte jordens undergång, utan att allt exploderar. Som det bör. Det kommer vara mitt och Alex år, jag är redan grymt taggad till utomhussäsongen och känner på mig att det kan hända saker i år.

Nu ska jag strax ner och jobba. Med mina medarbetare som BÅDA har sagt upp sig. Haha, vad var det i julmaten egentligen?

Some people run right into the fire

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela