sagaarvidsson

Free

Publicerad 2012-05-31 12:51:36 i Allmänt,

En tjej som jobbat här innan är på besök= välbehövlig positiv energi i stallet. Jisses, vad är det med vissa? Orka gå runt och vara grinig och sura hela tiden? Nej, inte jag heller! Finns inget att vara sur över, allt flyter bra i stallet och man kan knappast klaga på hårt jobb, även om vissa dagar är mer stressiga än andra. Då vet man inte vad hårt jobb innebär. Det här stället är rena rama paradiset jämfört med andra ställen, dom skulle bara veta... Personligen föredrar jag att det är mycket att göra, så slipper man drabbas av slöhet o bara gå runt och släpa fötterna efter sig. Men, det är bara vad jag tycker.
;)

Personligen mår jag väldigt bra just nu, förutom att det vissa dagar kan vara lite ensamt, men hon som är här och hälsar på ska visa några ställen man kan hänga på på kvällarna, så det borde kunna lösas snabbt. Jag behöver edn sociala delen med, annars går jag sönder!

Now I'm free- free fallin!

trött tjej

Publicerad 2012-05-31 07:48:51 i Allmänt,

Ja fy tusan vad trött jag är idag! Men får skylla mig själv, satt ju uppe ett tag i natt och kollade på film så...
Vi var ute och åt igår, hade en riktig toppenkväll! Åt världens godaste kulglass med! Go Belgien! Plus för maten med, sjukt gott var det!!

Får se vad som händer idag, grått ute igen vilket suger, men tack och lov så lugnar sig mina allergier riktigt ordentligt när det inte är soligt och torrt ute... Alltid nått positivt :)

höhö

Publicerad 2012-05-28 19:04:43 i Allmänt,

Ytterligare en varm och solig dag i Belgien! Livet är bra!
Försöker komma ihåg att man ska njuta av de små sakerna varje dag och att inte ta något för givet!
Men ibland är det svårt att inte längta hem. Igår (ledig) var nog första gången på 14 dagar som jag faktiskt längtat hem på riktigt. Det är väl det tråkiga med att inte vara riktigt tajt med de andra som jobbar här, man hinner tänka för mycket när man har mycket tid ¨på händerna... men det blir nog bättre :)


jag vill göra något radikalt. Typ go blond eller nått.. hihi

höhö

Publicerad 2012-05-28 19:04:32 i Allmänt,

Ytterligare en varm och solig dag i Belgien! Livet är bra!
Försöker komma ihåg att man ska njuta av de små sakerna varje dag och att inte ta något för givet!
Men ibland är det svårt att inte längta hem. Igår (ledig) var nog första gången på 14 dagar som jag faktiskt längtat hem på riktigt. Det är väl det tråkiga med att inte vara riktigt tajt med de andra som jobbar här, man hinner tänka för mycket när man har mycket tid ¨på händerna... men det blir nog bättre :)


jag vill göra något radikalt. Typ go blond eller nått.. hihi

Fölis född :)

Publicerad 2012-05-25 22:55:06 i Allmänt,

Fan då!! Gick och pratade i telefon när fölis föddes i stallet! Men missade fölningen bara, resten såg jag minsann :) En brun liten vacker hingst blev det! Som jag nu har tjingat haha! man kan köpa många hästar när dom är så där små, söta och nyfödda! Awwww ge mig!!! Och vilka fina huvuden dom har redan som så små! Fantastiskt fina :)

Nej nu sova, imorgon ska man upp en timme tidigare och lasta hästar för avfärd till show.
Fööööölisss

kom fram för faaaan

Publicerad 2012-05-24 23:07:24 i Allmänt,

vart fan kan en penn-jävel gömma sig? Har lånat en bläckpenna av Ida, som nu är spårlöst försvunnen! Skojar inte. Har städat hela rummet och hittar den ändå inte. Jag har ju för mig att jag lämnat tillbaka den men så är tydligen inte fallet. Så mysteriet tätnar. vart kan en penna tänkas rulla iväg? Har kollat i sängen, under sängen, i garderober och väskor, bland smutstvätt, bland godis och mat, i lådor och i alla springor som man kan tänkas hitta. och den finns bara inte där. Har till och med tittat i påslakanet på täcket och kudde. Icke sa nicke.
Vore väl själva fan om första bråket här skulle bli över en penna.

SÅ KOM FRAM NU!



Sverige gick vidare till lördag, yay!

sunshine on my window

Publicerad 2012-05-24 07:52:04 i Allmänt,

Soligt igen! Härligt! Oftast är morgnarna gråa och varma, för att senare klarna upp. Älskar att jobba i solen!
Får se vad dagen för med sig, tydligen är det massa extra att tvätta och fixa inför helgens show. Men det ska bli kul att lära sig fler saker :)

This is the shuttle to the top of the world

Publicerad 2012-05-23 18:36:57 i Allmänt,

Jahaja, då gick det inte med M idag, han var oren så han slapp jobba! Vilken tur för honom! Kan ju dock tala om att i boxen och vägen till banan var han lugn och snäll utav bara fasen. Så igår gav resultat! :)
Ska få ett till Monster på min lista, det får bli M2 det. Ni som känner mig vet att jag sitter här och ler för mig själv, älskar dom här små karaktärerna! :)

Idag har det varit oerhört varmt och kvalmigt, jobbade sista delen av dagen i shorts o linne men skulle lika gärna kunna ha jobbat i dunjacka kändes det som. fast man ska inte klaga, det är ju varmt för fasen!!
Nu lite musik o vila kroppen som tycker att jag sovit för lite de senaste dagarna. Den är ju faktiskt sjuk!

Get up and earn your wings tonight

Dressed for success

Publicerad 2012-05-23 07:56:22 i Allmänt,

Här skrålas det Roxette för fulla muggar, ett gott försök till att vakna :)
Tänkte bjuda på en bild på bettet :) fast idag ser det helt okej ut faktiskt. Blåmärket runt som ser värst ut. Jag har typ regnbågens alla färger på armen!

Hungrig eller?

Publicerad 2012-05-22 20:41:03 i Allmänt,

Den smakar vi på! Tänkte M idag.
Red honom igen, såklart! Var lite orolig innan med tanke på gårdagen, men idag fuskade jag och flätade manen på honom så att jag skulle kunna undvika fastna med spöet i manen som jag gjort innan. Funkade kalas! Åkte inte av en enda gång (men om sanningen ska fram så körde han inte lika hårt som igår- han var väl sliten)! Och bråken blev kortare o kortare! Så när passet var slut var jag riktigt nöjd, han gjorde t.om en ordentlig halt o stod och tuggade på bettet när jag satt av. Sen ser jag i ögonvrån när jag landat hur hästfan får ett anfall och attackerar, = resulterar i ett stort fint bitmärke på armen. Och en trasig Ljungberg-tröja :( Mest ledsen över tröjan om jag ska vara ärlig.. Men bästa Johanna gav mig en riktigt fin Sweden jacka istället, så nog är jag glad ändå ;) OCH, jag älskar han lika mycket ändå!! Så jävla fin häst faktiskt, vi får väl bråka i några veckor nu så kommer han nog vara fin o rida sen med!

Annars händer inte mycket här, var till en hästbutik igår där jag hittade mina blivande nya ridbyxor bara jag får lite pengar, och så var vi till en annan hästbutik idag. SKITmycket saker! för mycket. Helt omöjligt att få något begrepp om vad det fanns i butiken.

Meeen, jag ska ta och duscha, och sen kan det kanske bli en tidig kväll för en gångs skull.

den hästen hamnar på sagas "Wall of fame"

Publicerad 2012-05-21 12:33:36 i Allmänt,

M fick av mig 3 gånger idag. GRATTIS till honom! En plats på Hall of fame-väggen är garanterad.
jag vet inte hur jag sak gå vidare med honom, förutom att han nu kommer longeras en stund innan varje pass. Han har fått fan på att han ska få av mig, sista gången kilade han ner på knäna och då rök sadeln. Inte så lätt att sitta kvar då ;) Funderar på att byta bett med, han ska banne mig inte gå på nått med hävstångseffekt när man inte får upp huvudet på honom ens ;) men, en utmaning för mig är alltid välkommen :D

Men jag kommer fan inte ge upp. Så det så. han får ge sig innan jag ger mig. Avfallningstekniken är på topp, det är bara stövlarna som tar stryk! Så han får prova nått annat om han vill få mig att sluta.

NU lite lunch, vila upp kroppen lite (genomsvettig efter den turen haha!) och lyssna på bästaste Håkan.

Snart gått en vecka

Publicerad 2012-05-20 21:11:26 i Allmänt,

jaha ni, imorgon kväll är det exakt en vecka sedan som jag landade i Bryssel för att ta första steget mot ett nytt liv. och jag kan väl inte annat än konstatera att jag är grymt nöjd med det val jag gjort, än så länge :)

Spenderade min lediga dag med att sova länge, lyssna på härlig musik och ta en lång promenad i solen med Ida (det sköna är att ALLA är lediga samma dag!). Passade på att ta lite bilder med. Har ju trots allt gått en vecka och ni har inte fått sett hur det ser ut än. Men är man långsam så är man.

Sitter här och funderar för mig själv, läser lite bloggar från förr och jämför livet med Björnnäs.
Jäklar vilken skillnad det kan vara ibland. Men, jag måste skaffa mig en bil. Eller en moppe iaf. En cykel. Eller åtminstone lära mig hur bussarna går. Det är ju banne mig bara 400 m till busshållplatsen.. Livet är vad man gör det till. Vilket jag skulle vilja säga till ... Kan vara bra att komma ihåg att dåligt humör sprider sig om man bara går och snackar massa skit. Kan också konstatera att jag uppfattar människor, djur och situationer på mitt eget vis och inte som alla andra. Uppenbarligen ;) men gissa vem som har roligast i slutändan? HAH ;D

           

Japp, några bilder iaf. kommer väl fler allt eftersom ;)

Nä, nu ska jag fortsätta lyssna på lite Roxette, samt leta mer musik som jag glömt att jag gillar, höhö

She's got the look

Man kan inte få allt här i världen

Publicerad 2012-05-18 21:38:51 i Allmänt,

Idag har varit en bra dag!
Red Monstret idag, och han uppförde sig perfekt! Älskar den hästen nu! Han får en delad plats på första platsen av den andra killen, fan vad mysig han är! Tog en tur med honom på rundbanan, T är så sjukt mjuk o fin i munnen o kroppen! Pigg och glad över att få lämna paddocken med. BRA DAG, igen!!
Detta trots det faktum att jag fick allergianfall på em, som fortfarande håller i sig såklart... menmen, man kan inte få allt va?

My heart is starting to seperate

Publicerad 2012-05-17 12:55:54 i Allmänt,

Haha gissa vem som får bjuda på tårta nudå? Härlgit första intryck den hästen gjorde. han misstog mig för en rodeo-ryttare, så det var ju bara att slå i backen för en annan. Men det gick bra. och sen tog jag tag i tyglarna och satt upp igen, å denna gången var han lugn och fin. Han fick ju springa av sig lite haha! Men man får vara pigg och odräglig när man är ett monster som dessutom stått i 3 veckor ;) Sen var han JÄTTEFIN verkligen, så det blir till att rida han ett tag nu och se om han lugnar sig lite :)


Look after you- The Fray <3

If I don't say this now
I will surely brake

we can burn brighter!

Publicerad 2012-05-17 07:15:36 i Allmänt,

Det är soligt ute!!!!! YAY! Finns inget bättre än att vakna till en klarblå himmel!! Håller tummarna för att det håller sig så här idag, vädret här har en förmåga att ändras på två sekunder typ.

Lite spänd inför idag då jag ska rida Monstret. Har fått höra en hel del om hästen, men jag tänker försöka gå in i boxen helt utan fördomar. Blir så fel om man dömer ut den utan att ens ha klappat den innan. Och det är ingen idé att skapa problem innan de ens uppstått i verkliga livet direkt.

Jag hoppas att idag blir en lika bra dag som igår, tror att om jag bara får några bra dagar på raken så kommer allt bli bra! :)

Seee yaaa

Dag två alltså

Publicerad 2012-05-16 20:48:29 i Allmänt,

Idag har allt börjat falla på plats.  Gick och funderade fram och tillbaka igår på om jag verkligen kommer kunna anpassa mig till det här, men idag kändes det som att palletten föll ner.

Ni får ursäkta om vissa inlägg i framtiden blir oerhört långa. det här är min sorts "dagbok" ibland, och då skrivs allt som faller mig in ner. och ibland är det mycket. Ibland.

Dagen startade som vanligt vid 8 med utsläpp, sen var det dags för Stephanie att visade mig hur man arbetar hästarna fritt i paddocken. Jobbadde ett jättefint lite äldre sto med underbart psyke för oss nybörjare. Eftersom jag inte är säker på om det är så bra att jag skriver ut vissa hästars namn heter hon nu SH . Skitfin tjej i alla fall!
kan tala om att man känner sig förjävla löjlig när man står i en stor paddock med ett långt ridspö (som har en fladdrande plastbit längst ut) i handen och man står där och viftar.
Men det ger resultat! Hästarna tycker det är skitkul och visar mer än gärna upp sig!

Har lärt mig att det är traven som allt handlar om, så i fortsättningen kommer jag fortsätta fokusera på det.

Efter henne så klättrade (för hand--bygger fina muskler det! ;) ) jag med bäbisen E, så sjukt cool för sin ålder och oerhört fin enligt mig! Köp henne åt mig någon?

Resten av dagen spenderades med att jobba en till häst fri (också bäbis, riktigt underbar hon med men lite mer sprallig haha!).

Dagens höjdpunkt; red världens finaste hingst, och så var man såld på araber haha! Imorgon ska jag få rida ställets "monster", vad dom nu menar med det ;) Ska bli spännande! Ser fram emot det! Och hoppas på att jag sitter kvar, haha.

Vet att det bara är dag två och att allt säkert kommer svänga av bara fan ett tag, men idag känns allt så mycket bättre. Jag tror det här kan vara en plats för mig :)

Let's set the world on fire

Publicerad 2012-05-16 07:49:49 i Allmänt,

Nu får "We are Young" väcka mig om morgnarna tillsammans med "Don't stop believin'".
Dag 2 börjar om 10 minuter. Spännande att se vad dagen har att komma med. Dock så regnar det såklart ute.
Men det krävs mer än så för att trycka ner en liten Saga!


Seee yaaa

Belgien

Publicerad 2012-05-15 17:57:33 i Allmänt,

Jaha ni! Då bor man i Belgien då! NAJS!

Först dagen avklarad. Vaknade vid halv 7, började jobba kl 8. Allt är sprillans nytt i den här hästvärlden, kan inte ett dugg om vare sig pälsvård, huvudbonader (aka Alien-kostymer) eller att jobba hästarna fritt med hjälp av en plastpåse. Men det ska ni veta, att jag är inte den som ger upp! En vacker dag så sitter det nog!
Det finns måånga hästar på gården, så det är lite svårt  att minnas vilken skimmel som är vilken, men det kommer nog det å.


Trodde jag hade lyckats smita undan snön när jag lämnade Sverige. Igår när jag anlände var det shorts-varmt och soligt, idag har det varit växlande soligt och växlande hagel/blöt-snö storm, åskoväder och ösregn.
Vädret skiftar fort här!
och just det ja. Om ni är här när det regnar/åskar så bli inte förvånade om bönderna börjar skjuta med kanoner mot himlen för att skingra på molnen eftersom de inte vill ha någon nederbörd. Jahapp ja, tänker ni nu. Så tänkte i alla fall jag där jag gick.

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela