sagaarvidsson

30a augusti

Publicerad 2010-08-30 21:42:47 i Allmänt,

Härliga dagar hemma, där vi kan räkna in släkten, vänner, sjukt dålig bio och en del partajande. Yay!

Red min häst på rundbanan med Siri, Ulle och Linnea idag, och han var så sjukt pigg och glad. Han gjorde gud vet vad när vi galopperade och jag visste inte om jag skulle skratta eller göra förhållningar, så det blev något mittemellan. Cirkushäst vill han bli! Har saknat min lilla pålle, var härligt att rida igen! Nu är jag slut i hela kroppen! Najs!

Nu blir det sova, imorgon jobbar jag själv medan Linnea ska kolla upp sin arm på sjukan. Hon vart ju sparkad dagen som hon kom hit. Och nej, det är inte Krukan som ligger bakom, utan hennes egen ponny. Denna gången ;)

She says she likes to dance
all by herself
Cos she's a partygirl
ohoo-ohoo
She don't care for nobody else
She's in her own world

25e augusti

Publicerad 2010-08-25 21:43:39 i Allmänt,

Nya tjejen Linnea har kommit idag. Nästa brud kommer om någon vecka tror jag. Men det kan vara bra, så man hinner lära känna varandra lite. Jag tror det kan bli jävligt kul att vara tre stycken, även om det säkert blir slitigt med att bo tre tjejer ihop, men ändå. Sa någon party?


Hoppträningen för Jonas gick inge bra ikväll. Vad i helvete gjorde chauffören på ryggen??????? Stackars häst. Jag blir galen på mig själv. Red an på ett plank två gånger, och red som en jävla apa båda gångerna, tog mig i kragen och huxflux så kom vi ju helt rätt på allt. Jag blir bara så galen på mig själv ibland. Vad gör jag?

Nu ska jag ta en dusch, för den där stanken som luktar blandning mellan avlopp-koskit och allmänn jävla äckelgegga som ni känner, det är jag. Grattis.

I'm gonna..

Publicerad 2010-08-24 21:45:42 i Allmänt,

På torsdagkväll kommer jag hem, behöver inte prata om varför, men det känns bra. Skönt att träffa alla igen.

Nu har det ändrats fram och tillbaka en hel del, men tydligen BLIR vi tre att jobba trots allt, för redan imorgon (!!!) kommer den första tjejen hit. Känns något stressande, Heidi har ju inte flyttat ut ur sitt rum än, och jag har itne flyttat ut ur mitt... vi har stökigt överallt (tack o lov disakde jag undan det mesta nu på kvällningen...) och ja... allmänt rörigt. Som om inte det vore nog, åker det massa hästar och kommer massa hästar de kommande dagarna, fan vilken röra det är med allt. Men det är spännande. Skönt att det händer något, vad som helst liksom, ni vet.

Är det fel att njuta av livet just nu, trots allt? För jag kan ändå inte låta bli att njuta av hur bra jag har det.

And I would walk 500 miles,
then I would walk 500 more
Just to be that man
Who walked a thousand miles
To fall down at your door
Ladalla-la-la- ladalla-la-la

I knew that it was now or never

Publicerad 2010-08-22 22:17:39 i Allmänt,

Woho, sitter och lyssnar på farsans spelningslista på datorn, och jag bara ääälskar "500 miles (gonna be)" helt FANTASTISK! Och så spelas det lite Bryan Adams med såklart, kan inte vara fel. 

Red 5 hästar igår, varav 4 av dom avverkades på kvällen, och idag red jag två efter jobbet. Trött som bara fan i hela kroppen,men ack så lycklig. Insåg nu på kvällen när jag kikade upp mot himlen att det är exakt ett år sedan som jag satt med min favoritmumin på trappsatsen här uppe och såg upp på himlen medan vi filosiferade om diverse olika saker. Jag var mest inriktad på en grabb i götet om jag inte missminner mig medan Elin var mer vardagsinriktad och drömde om brödrostar. Goa tider.
Lustigt att inget är så bra som när man tänker tillbaka på svunna tider, eller hur?
Satt igår och längtade tillbaka till då man klev av bussen efter skolan och gick upp till stallet och umgicks med de sköna tvillingarna i stallet. Men egentligen, så jävla fantastiskt var det ju inte? Jag längtade ju därifrån, på samma sätt som det inte var så fantastiskt lätt att sluta och göra som mitt hjärta sade för ett år sedan. Mycket händer. 

Jag tror jag är en känslomänniska, styrs väldigt mycket av hur jag mår för tillfället och framförallt styrs jag väldigt mycket av de känslor folk runtom mig har. Jag skulle önska att jag kunde spara vissa ögonblick, ni vet sånna gånger då en sekund dras ut i en evighet, ibland utan någon egentlig orsak. Som när man ser på en mörk himmel och man ser ett stjärnfall. Just då, är man ingen alls, man bara är. Jag är inte Saga Arvidsson, den blonda lilla skiten som är så jävla rädd för världens undergång att hon får världspanik när det åskar, när det är meteor-regn och när hon ser på "den lilla kycklingen"--- för nog fan tror jag också att himlen trillar ner.

Satans vad mycket smart det finns i ett litet huvud som mitt, snart får jag väl träningsvärk.


YEAAAH nu blir det summer of '69 SWEEEEEET
 
oh when I look back now
That summer seemed to last forever
And if I had the choice
Yeah - I'd always wanna be there
Those were the best days of my life

......

Publicerad 2010-08-21 14:56:06 i Allmänt,

---nu sa det pliiiiing i mikron. så kan man också koka vatten förstår ni :D

21a augusti

Publicerad 2010-08-21 14:54:37 i Allmänt,

Jahani, om lite en dryg vecka flyttar Heidi. Och mer än så behöver jag väl inte skriva?

Idag dansar man, man skriver och man lyssnar på HÖG musik. För sånt är livet serni!
- hellre lite omogen är övermogen 
är ett bra koncept att leva efter om man heter Saga Arvidsson. Finns ingen röd tråd i den här dagens innehållsförteckning, förutom att man ska göra det man känner för när man känner för det.

nej, jag har inte druckit, jag har bara inte ätit mat sen igårkväll, och det tar för evigt att koka upp vatten. då kan det bli så här

19e augusti

Publicerad 2010-08-19 21:48:10 i Allmänt,

Ibland kan jag drabbas av en ångest av att man inte lever livet fullt ut. För hur mycket skulle jag inte göra annorlunda om jag visste att jag hade begränsat med tid att göra det på? Fast kanske är det just det som är livet. Man kan kanske inte alltid få som man vill, viktigast är kanske att man trots all skit som händer i livet bibehåller sin glädje och inspiration. Och sin galenskap ;) Den är nog viktigast. Åtminstone i mitt fall...

NU undrar ni alla vems blogg ni trampat in i, här skrivs ju vanligtvis ingenting som går djupare än "åh vad min häst är fin" eller "gudars vilken söt grabb jag såg idag". Men ni kan andas ut, sänk axlarna och känn hur ni återfår normal hjärtrytm. Jag har inte på något vis blivit mindre blond. Förutom bokstavligt talat möjligtvis. Jag råkade bara börja fundera i djupare banor, vilket händer ca en gång var tionde år. Kan vi låtsas om iaf. Händer oftast när jag är utan godis. I wonder why....

Idag är livet bra, precis som det varit de senaste.... 12 månaderna? Det är ett gott liv, som en viss herr svensk sjunger. Jo, nog fan ÄR det ett gott liv. Jag önskar bara att alla kunde känna så, att det kunde vara lika ljust för alla. Det gör rätt ont att höra hur folk man känt rätt bra i livet har hamnat så otroligt fel, hur de är på väg utför och man kan inget göra än att köpa biljett och stå och se på, hur man ibland inte ens kan bjuda en kudde att landa på för man vet inte hur man ska börja eller återuppta kontakten igen. Det är sorgligt.

MEEEEN, för att undvika att hamna på Prozac eller sprida en allmän deprission här i landet (haha ojoj-- någon som överskattar bredden och mängden på sin läsarkrets eller??) så ska jag lämna er och sedan hoppa in i en lååång, varm dusch. Det var det någon smart som sa;
"My dreams are mine to dream, so don't you tell me what I cannot dream about".


Siri: "När jag hoppade av Trixe så gick han framåt och klev på mig".
Ulrika: "Det är därför jag har skyddsväst".

SÅ JÄVLA KLOCKRENT

18e augusti

Publicerad 2010-08-18 13:57:44 i Allmänt,

Jag är helt slutkörd i kroppen nu, rätt skön känsla faktiskt. Min stackars häst är också helt slut i kroppen, så jag hoppade bara på 80 cm idag, han är så himla trött men gör verkligen allt jag ber honom om trots det. Jag har garanterat den schystaste, vänligaste och härligaste hästen som existerar på denna jorden. Han är HELT otrolig, vad han kämpar på fast man känner att han är full av mjölksyra och svetten skummar och rinner.



Utvärdering denna Ted-kursen går på tre positiva och en negativ analys;

POSITIVT:

*Min häst har blivit starkare i kroppen och orkar mer, samt orkar jobba med mer rygg och undertramp under både markarbete och hopp-pass.

*Jag har börjat hitta den teknik jag ska rida med

*Jag känner mig inte alls osäker när det blir högt utan kan hålla fokus

Och eftersom jag inte hittar något negativt förutom att han inte orkar alla tre dagarna, så känns det som att slutanalysen borde vara följande; min häst var helt briljant denna veckan! Jag är SÅ nöjd med honom, och även rätt nöjd med mig själv. Nu ska jag vara icke-svensk och gå emot jante-lagen och säga att jag tyckte jag red bra.




(Bilder från förra Ted-kursen då jag inte längre har någon som kan filma eller ta kort)

Nu ska jag ta en dusch. Inte ens myggorna vill bita på mig, så illa luktar jag uppenbarligen. Eller som jag så fint uttrycker mig när jag pratar med Heidi;
" I smell like donkey's ass"

17e augusti

Publicerad 2010-08-17 21:30:52 i Allmänt,

Andra dagen på Ted-träningen idag, sista kursen denna sommaren.
Igår red jag markarbete på morgonen och min häst var helt otroligt fin! Han har aldrig varit finare, så det var riktigt riktigt kul! Hoppade sedan på eftermiddagen, en riktigt bra övnings-bana som var mer eller mindre briljant, och jag och min pålle höjde självförtroendet några snäpp igen. Välbehövt efter omkullridning och lite motgångar under några veckor.

Imorse red vi ett lättare markarbetspass (obs, dessa markarbeten innebär inte hoppning, utan ärmarkarbete= dressyr förberedande föt hoppning. Där rider vi igenom hästarna, ser hur de mår i kroppen efter hopp-passet dagen innan och ser om vi behöver ändra något inför kommande hopp-pass) och det gick rätt bra. Han var inte lika lätt i kroppen, vilket såklart inte är så konstigt, men däremot bär han sig bättre än förr trots att han är mör i muskler, vilket ju tyder på lite framsteg :)

Hoppningen idag gick okej. För gissa vilka som hamnade i spöregn och åska mitt ovanför? Såklart min grupp. Det var ett förjävla oväder som först bara gick runt gården men strax efter att jag avslutat rundan på min valda höjd kom det in rätt ovanför. Jag kände mig lite osäker på underlaget (vi red på gräset) pga regnet och hur upptrampat det var före hindren (en ponny trodde han hamnat på western-träning och körde glide-stop var femte sekund) så jag red inte riktigt på som jag gjorde igår då jag satsade allt på varje hinder. Var en tre-kombination som var lite jobbig eftersom jag komin i lite undertempo då avståndet var långt. Men annars gick det bra, han hoppade kanon och anstränger sig verkligen.

Jag har fösökt ladda upp en video från förra träningen, men youtube verkar ju hata mig. Vad gör jag för fel när det står (efter ca två sekunder på uppladdningen) "åtgärden avbröts pga okänt fel"?? Jag är så sjukt teknisk av mig, japp japp japp

9e augusti

Publicerad 2010-08-09 19:01:16 i Allmänt,

Okej, javisst, jag suger på att uppdatera. Då visste vi det ;)

Vi har haft en provjobbare här (igårkväll fram tills för en timme sedan) så jag har faktiskt varit upptagen. ..visst.

Ted-träningen nu i veckan gick riktigt bra, men jag red ju bara två pass. Första passet gick inomhus då det här förbaskade pissvädret hållt igång non-stop. Vi hoppade min favoritbana (även känd som Idioten). Det gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats, men det kan också bero på att jag var osäker på hur min häst egentligen mådde. Men dagen efter var han finare än på länge och hoppade RIKTIGT bra på banan. Så nöjd var jag iaf.

Var in en sväng på SM på fredagen tillsammans med den glada nya hästägaren Ulrika (hon har köpt Pixman-- så nu är han inte Sohlamns längre :/ ) och Siri, vi kollade på Jojo i första kvalomgången. Jag avr duktig och köpte absolut ingenting, hade dessutom lyxen att bli bjuden på allt därborta inkl soppan, käk etc etc så jag har fortfarande några kronor i bössan.

Resten av helgen har jag jobbat ensam, igår jobabde jag fan till SJU. På en sommardag. Faan vad arg jag var, hehe.
Jag blir ju så snäll då----

1a augusti

Publicerad 2010-08-01 12:53:42 i Allmänt,

Wow, kan ni fatta att det är augusti redan? Vart tog sommaren vägen? Tiden går så otroligt fort nu för tiden, det är nästan så man blir mörkrädd när man tänker på det. Usch, jag börjar känna mig gammal. om enbart ÅTTA månader kommer jag vara 22 (!!). Usch hemska tanke.

Har sovit otroligt dåligt inatt, trots det var jag uppe i tid att köra igång kvart i sex. Vädret är rätt fint idag, men trots det kan vi inte använda alla hagar ännu. Nu säger dom att det ska bli regn igen, och jag hoppas verkligen att dom har fel. Ted-kursen kör ju igång på tisdag... Har bestämt mig för att bara rida två pass denna gången, vill hoppa på onsdag och torsdag. Att köra fem pass känns lite tufft igen.

Såg sista avsnittet på "the vampire diaries" säsong ett igår, och hjälp! Nu vill jag ha säsong två, tack!





Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela