sagaarvidsson

Jag irrar och jag virrar

Publicerad 2009-05-28 20:16:33 i Allmänt,

Jag insåg en sak idag; jag kommer aldrig kunna flytta hem och göra det jag vill göra. Det finns inga hästjobb hemma, jag har inte pengar nog för att starta mitt eget företag och det finns inga andra jobb där hemma som jag egentligen vill ha.
Min dröm är att driva min egen gård med min egna verksamhet, men vägen dit känns idag väldigt lång och det känns som jag inte riktigt vet vilka dörrar jag ska öppna och vilka jag borde ignorera.

När jag slutar här, kan jag leta jobb hemma. Vad finns det för alternativ för en sådan som jag; utan någon yrkesinriktad gymnasieutbildning? Jo, då hamnar man på Ica, mcDonalds eller också något annat serviceinriktat jobb. Och ja, det är pengar, för ett tag i alla fall, men det är inget som gör att jag kommer närmare min dröm. Det gör att jag hamnar hemma, men det är allt. Visst kan jag börja studera, men det är först ett alternativ i januari eftersom jag åker utomlands i september.

Det jag kan göra, är att fortsätta arbeta med hästar, helst utomlands där jag tjänar bättre än här hemma. Ett utomlandsjobb ger också bra kontakter, bra erfarenhet och kan komma att hjälpa till om jag ska starta eget i framtiden. Problemet är bara att då är jag fortfarande inte hemma. Hur jag än vänder och vrider på det kommer jag aldrig kunna flytta hem igen. Inte förns jag har råd att starta eget företag i alla fall, vilket är lite jobbigt eftersom det är nog 10 år kvar tills dess. Men jag ser för tillfället ingen annan väg hem. Men vi får se, det kanske klarnar upp. Vem vet. Man hittar alltid hem i slutändan, sägs det.

Burn baby burn

Publicerad 2009-05-27 10:48:58 i Allmänt,

Nu har jag bränt mig i solen för första gången! Jag ska aldrig mer skratta åt någon som klagar över hur irriterande det är när man ska sova. Liknelsen "som att sova på sandpapper" har fått en ny innerbörd för mig! Uscha! Fast det positiva med det hela är att jag har fått färg! Så nu ska jag ut och sola igen, för att bättra brännan lite till. Jag hade ju en dum tröja på mig häromdagen så jag ahr världens fulaste bränna kvar efter den med. Usch usch!

Red lektion för Camilla igår på Ginger, oj vad vi fick jobba hårt! Camilla sa efteråt att man märker på mig när det är jobbigt. Kan det bero på att jag ahr världens sämsta konditon kanske och flåsar som en fälthund? Kanske det kanske ;) Men jag är ganska nöjd med lektionen igår, inte direkt med hur hästen gick eller så, hon är så förbaskat stark så jag fick henne inte direkt dit jag ville i höger varv men iaf i vänster, men framförallt fick jag några ritkigt bra tips. Jag ska fortsätta träna på dem och försöka bli ännu bättre till nästa gång!

Menmen, jag borde kanske städa lite, slänga i Robbie Williams i cd:n, byta om och sola. Sen på eftermiddag är det Pixman och Ginger som ska ridas. Jippey! Är ju ledig idag och imorgon, eftersom Elin åker till Finland imorgon kväll och kommer tillbaka först sent på måndag. Jobbig vecka på ingång med andra ord. Ha det!

A new day has come

Publicerad 2009-05-25 20:20:37 i Allmänt,

Idag har det verkligen varit kanonväder! Solen har värmt hela dagen och jag börjar nästan bli brun. Mest orange just nu, men det är helt okej, för Elin är rosa! MWHAHA! Om jag har riktig tur ignorerar vädergudarna Elins önskan om att slippa solen imorgon så att den skiner en hel dag till. Jag har inget emot att bättra på brännan lite. Framförallt som alla driver med mina extremt kritvita ben. De vill verkligen inte bli brända! Är som om jag skulle dränkt dem i solfaktor 390 ungefär.
Menmen.

Red Ginger på gräsbanan med Elin och Bollen vid lunch idag, hoppade lite. Riktigt roligt var det, det gick bra med, men lite jobbigt med värmen. Både jag och häst svettades en pool ungefär.. Men roligt i vilket fall. Jag försöker arbeta på min sits över hindret, jag känner mig som en backhoppare när det blir höga hinder, ni vet; de där med v-stilen typ. Lite jobbigt, men det blir bättre ;) Handlar nog mest om att träna skulle jag gissa, så det tänker jag göra som av bara den! Skrittade ut Pix med Elin och Quintus med, gick bra. Verkar som hans vårkänslor (quintus) har lagt ner för i år. För visst det ja, det blev ingen betäckning med Abbe. Marjut ångrade sig men har valt ny hingst till nästa brunst. Jättevacker hingst så det kan nog bli bra! 

Apropå träning så är det Camilla Toll imorgon kväll som gäller, spännande spännande. Fick ju några bra tips förra gången som jag hoppas kunna arbeta vidare på då. Bitvis får jag loss Gimger riktigt bra, men ibland blir jag bara arg när ingenting stämmer och det ska jag arbeta bort. Handlar mest om attityd hos ryttaren skulle jag tro ;)

menmen, nu ska jag göra annat. Pusshej!

Nu är det klart

Publicerad 2009-05-24 12:45:01 i Allmänt,

Nu har jag pratat med Marjut angående framtiden så därför känns det fritt fram att skriva det här med. I samband med Spanienresan i september slutar jag här på Björnnäs Gård. Vad som händer efter det har jag inte bestämt ännu, kanske flyttar jag hem till huset i Storvik eller också gör jag någonting annat. Men jag kände bara att det var dags, fick en sådan ångest efter att vi diskuterat i torsdagskväll och allt var klart till december. Så då blev det ett sådant här beslut, jag kommer inte att ändra mig även om jag säkerligen kommer vilja göra det många gånger. Kändes bäst att tala om för Marjut nu med en gång, än att det skulle bli så att det kommer som en chock i juli-augusti istället. Menmen. Nu känns det som en lättnad att ha sagt det, jag drömde ju mardrömmar om det inatt, att Marjut blev helarg men hon verkade ta det på rätt sätt. Förvånad? Ja. Sur? Nej. Skönt? Som fan!

Ska skritta ut Ginger med Elin i eftermiddag, jag är ju ledig idag! Härligt härligt. Jobbar båda två imorgon och på tisdag, sedan är jag ledig igen på onsdag-torsdag för att jobba ensam fredag-måndag då Elin åker till Finland en sväng. Menmen, sånt är livet. I will survive. Som tydligen Moni hade roat sig med igår.
Ni ser, det är sånt jag också saknar, att bara vara igen. Att skaffa ett liv igen. Nu har jag ingen häst, så jag kan göra lite vad jag vill med min tid och jag kan vara vart jag vill. Rida tänker jag göra ändå, det finns alltid folk som behöver medryttare och liknande, så det är jag inte direkt orolig över. Hästar är och kommer alltid vara en bit av mitt liv. Bara för att jag slutar här innebär inte det att jag kommer ge upp min dröm om en egen gård.
Men nu ska vi tina lite köttbullar och äta pasta, som elin kokat i stoora mängder. Skulle kunna tro att hon räknar med världskrig och att vi kommer behöva mat i flera år framöver. Kanske blir det så, who knows ;) Menmen, en stor vikt har lyfts från mina axlar och det känns som jag äntligen kan andas igen.

Pusshej

Forgive me
Is all that you can say
Years gone by and still
Words don't come easily
Like forgive me
Forgive me

Regn och regn och..regn

Publicerad 2009-05-21 12:10:28 i Allmänt,

Lunchrast, yihaa! Jag har precis stekt korv och ägg, yummie!! Sjukt gott och så blir man mätt ett tag med, kan det bli bättre? Imorse var det strålande sol och blå himmel, men just nu? Kom en rejäl regnskur nyss och nu är det grått. Lite trist. Men skönt att sommaren är på väg på riktigt nu!

Jag har börjat planera lite inför framtiden och det börjar ljusna faktiskt! Har nog bestämt mig hur det kommer se ut om ett halvåroch satt upp ett delmål till december. Som jag tror jag kan klara av, men det kommer bli stenhårt. Som bara den, men vill man något får man satsa lite! Menmen, jag berättar mer sen när detaljer börjar bli mer klara.

Ska rida Ginger, Netta och kanske Helge idag, spännande spännande! Och Elin har börjat kolla på One Tree Hill; "Det här är en rolig serie-hihihihihi". Yeah, no kidding.

Började kolla på "Atonement/Försoning" igår, Elin såg de klart medan jag bara såg lite i början och så slutet, ska nog se hela när jag är ledig (=då jag kan spola). Men jag tyckte den var sorglig, inte bara för hur den slutade men alla krigsfilmer gör mig deprimerad. Det är sorgligt, allas öden och deras liv. Alla som dör och de som drabbas. Jag börjar bara fundera av sånna där filmer, jag blir illa berörd. Menmen, lite det som är meningen gissar jag, kanske inte just med denna filmen kanske, men annars. Menmen, nu ska jag göra nytta ;)

Pusshej

Gahaaa regn

Publicerad 2009-05-18 13:23:38 i Allmänt,

Nu regnar det, som bara den. Trist! Hade ju tänkt rida en hel del ute idag, och så blir det så här.. Nog för att jag måste rida ute ändå eftersom vi har löshoppningsbanan kvar sen i lördags i ridhuset. Lite slött kanske att inte ta ner den, men det var ju inte mitt eller Elins jobb så.. Ingen kan klaga på oss i alla fall ;)

Ikväll åker Quintus iväg och betäcker Abbe hos Nini i Strömsholm eller vart det nu var, hoppas han itne blir alltför bråkig efter det bara. Han är ju dryg nu ibland ändå som det är. Fast jag måste säga att han är bra mycket trevligare idag, vet inte om det har att göra med att jag hatar Carlos istället eller hur det är ;)

Menmen, plikten kallar dags att börja jobba igen.

Apropå noll så tyckte jag att Island var bäst i lördagskväll, vinnarlåten är helt okej (han låter som en dålig Gackt-kopia i vissa delar bara men annars) och det var ju som det var för sverige. Ingen idé att älta ;)

Sen är jag sur idag. Riktigt arg, grrrrrrrr

PUSShej

Vaaaaniljvisp

Publicerad 2009-05-14 21:39:26 i Allmänt,

Ledig, äntligen! Sitter här i tystnaden med katterna då Elin har gått och lagt sig och bara njuter! Att jag har en kladdkaka med vaniljvisp på tallriken gör inte saken värre kan jag tala om ;) Om jag inte har sagt det förrut så är Elin en av mina favoritpersoner för tillfället, och nej det har inte alls att göra med att hon vispade vaniljvisp medan jag var i stallet. Inte alls.

Det blev skogen med Ginger trots allt, barbacka med Elin och Agneta. Relax och mysig skogstur :) Precis vad jag behövde! Red Lotta i ridhuset nu på kvällen med bara för att Marjut bad mig. Ilband är jag snäll, men bara ibland ;)
Red även Helge tidigare idag på grusbanan, gick helt okej. Stackarn var ju däremot så kissnödig, men ville inte ställa sig ute.. Ibland är det inte lätt att vara häst inte. Menmen. Idag har varit en bra dag av flera anledningar men jag hoppas att imorgon blir ännu bättre. Ser ut som att saker äntligen verkar gå min väg, FINALLY! Nu ska jag käka upp kakan och sen blir det rulle och så ska jag vara vaken så länge att jag somnar i soffan. Sounds like a good plan, tjing!

Vi har många på Dum- just nu

Publicerad 2009-05-14 09:48:12 i Allmänt,

Fikapaus, finally! Jag är så extremt hungrig, det är helt otroligt. Sitter här med onyttigt vitt bröd och yoghurt. Snart är det slut på bröd, snart är det slut på ost och vänta.. yoghurt med. Men vi har ju lite gröt kvar i alla fall. Vi måste så åka och handla snart! I kylen har vi snart bara mjölk (de tar nog slut först imorgon..), jordgubbssylt, gröt, vitlök och broccoli kvar. Lite väl patetiskt kanske. Menmen, snart lön ;)

Ska kanske rida Ginger på lektion ikväll, vi får se hur det blir. Jag är trött och hon har vart trött de senaste dagarna, gick helt okej för Camilla i förrgår, jätteseg i måndags för Marjut så igår fick hon vila. Jag hoppas lite att det ska hjälpa henne att vakna lite, tror hennes trötthet beror på att vi släppte dem på gräs i måndags. Hoppas på det i alla fall.
Annars blir det skogen med Elin och Bollen, kan säga att det lockar ganska rejält nu när man ridit på banan i flera dagar.

Red Pixman igår på gräsbanan, han gick rätt så okej bitvis när jag fick honom att skjuta på lite med bakbenen så jag är ganska nöjd med han faktiskt.
Dum-Calle har vi satt i Quintus hingsthage här bredvid efter att han klättrar över i sin andra hage när hovisarna var här i tisdags. Apropå hovisar så försöker Jonas få någon att komma ut idag igen för Lotta har trampat av sig en sko sedan tisdagen och är halt. Dum-Lotta. Och sedan har jag en Dum-Elin här med, som har fått mig att haka upp mig på Håkan Hellström, jag bara avgudar  "Nu kan du få mig så lätt". Det finns bara en sångare som får sjunga så falskt, för han har sån inlevelse och tragic i sin röst att det är helt otroligt! Så ja, Dum-Elin... Har vi någon mer dum? Kanske lite Dum-Moni bara för att hon inte förstår mina infall att spola i filmer. KOM IGEN ;)!

Men annars är det bra ;)

I'm singing in the rain..

Publicerad 2009-05-11 17:35:25 i Allmänt,

Jahapp, sitter man här och tar en snabb fika innan man ska ner igen. Jobbat ensam idag med, inte alls lika enkelt som det var igår, men ganska lätt ändå. Släppte hästarna på gräs idag, så det tog sin lilla tid att släppa ut kan jag säga! Netta, som inte gått på gräs sen förr-förra sommaren pga skada, småstegrade hela vägen till hagen när hon såg att de andra stod i sommarhage. Som om inte det vore nog så gick hon och småpep hela tiden också, och när jag äntligen släppte lös henne exploderade hon i kosparkar och tjut. Störtskön häst!

Red Lotta och Ginger igår, galoppade i skogen med Elin och Bollen på Ginger medan det blev ett pass på utebanan med Lotta. Gick helt okej, gjorde bara lite mjukningsövningar. Red Lotta idag på lunchen, ganska pigg men hon uppförde sig ganska bra ändå. Ska snart ner och dels försöka få in höbalen och sedan vara med på gripen-träningen för Marjut på Ginger, skoj skoj! Hon är trevlig att hoppa :)

Imorgon är det dessutom Camilla Toll-träning igen, Ginger får ställa upp då med, så det blir lite träning nu! Ännu mer skoj!

Bortsett från allt skoj känner jag mig lagom groggy, dumma Quintus skallade mig lagom vid intag och jag blev så sur på han att han gick bredvid mig hela vägen in, alldeles tyst och med sänkt huvud. Inte ett pip när jag tog in han i duschspiltan och inte heller till boxen, trots att alla flickorna var inne. Han visste att jag var sur, stackarn. Menmen, han uppförde sig ju i alla fall! Nu ska jag byta om, ses!

Nu är det uppehåll, yes! Vi ska ju hoppa ute ;) PUSShej

tillägg

Publicerad 2009-05-07 21:00:47 i Allmänt,


Elin: Nä nu ska jag sova.
Saga: Mja jag ska duscha
Elin: Jag går skitig jag!

Störtskönt! En torsdagskväll finns det inget roligare! Och det är inte bara jag som är messed up ;)

You can't play on broken strings...

Publicerad 2009-05-07 20:51:19 i Allmänt,

Lite så känner jag mig idag. Det är jobbigt idag igen och jag vet att jag inte har rätt att klaga när det finns så många som är arbetslösa, men jag tänker nog klaga lite ändå. För det är inte jobbet det är fel på, det är hos mig problemet sitter. Jag är en klassisk "gräset är grönare på andra sidan!"-person, som alltid vill vara där jag inte är. Ni vet, jag kan föreställa mig hur det är att sitta hemma igen uppkrupen i soffan och se på film och allt bara är så mysigt, men när jag väl är där hemma sitter jag och drömmer mig tillbaka till gården och ser mig själv rida på rundbanan och oj så mysigt det är. Jag är nog aldrig nöjd. Det verkar lite så.
Som jag sa till Elin idag, jag är nog mer messed up än jag tror.

Jag fick min Twilight film idag och har redan kollat på allt extra material. NAJS! Däremot har jag inte sett på filmen, för jag har lovat att vänta tills Elin kan se. Och jag har redan varit dum mot henne idag, så jag håller mitt löfte.

Tydligen har vi dåligt inflytande på Siri vi två, enligt Siri själv i alla fall. Vi stod och dansade på stallplan nu på kvällen hon och jag, och så sjöng vi så det galade hos kon. "Elin går alltid och sjunger och du går alltid och dansar! Det är erat fel det här!" Och såklart kan jag inte annat än le och känna mig stolt! Yet another star is borne ;)

Vi galoppade Ginger och Bollen på rundbanan idag efter att ha tagit en kortare sväng i skogen, att den blev kortare än tänkt var helt klart mitt fel och jag har fortfarande dåligt samvete, men när det blir så där svart på himlen vänder jag. Som sagt, mer messed up än jag vet! I vilket fall tyckte Ginger att det var jätteroligt att få gå på lite i tempo, även om vi höll oss till en skapligt samlad galopp då det var hoppträningar för Daniel på grusbanan, och busade lite. Bollen brallade lite sött han med, hihi. Menmen. Nu är det bloggat för idag, nu ska jag läsa sista boken i twilight-serien. Jag vet, I'm obsessed.

Hamburgare, eller potatislåda..eller TACOS

Publicerad 2009-05-06 17:14:16 i Allmänt,

Idag har vi jobbat båda två igen, vilket verkligen är jätteskönt! För helt ärligt, så här mot slutet av veckan är det tungt. Riktigt tungt, speciellt de senaste veckorna av någon anledning. Inte så att jobbet är för mycket eller så, det är egentligen mycket lättare nu när Lusen och Conkan har åkt (de båda ettårs-hingstarna), men det känns bara så rent allmänt. Menmen, nog om det.

Red Ginger i ridhuset i gårkväll med ett rätt så hårt pass, och hon blev faktiskt mycket mjukare än tidigare, så jag är jättenöjd! Och pga dåligt väder ute nu så blir det kanske ridhuset ikväll igen. Vet inte om jag orkar göra som Elin och rida ute i regnet. Visst har jag blivit bortskämd? Tidigare red jag alltid ute längs vägarna och hade 30 minuters ridväg till ridhus, men nu; nu har jag max 30 steg dit. Och jag utnyttjar nog det faktumet ibland, men helt seriöst så är jag inte helt hundra på om Ginger skulle uppskatta en uteritt i detta vädret i vilket fall. Hihi :)

Ska snart ut och rida, blir lite Grey's innan och så ska vi laga mat med! Ha det, tjing!

Jag såg ut över havet

Publicerad 2009-05-03 20:28:22 i Allmänt,

Här sitter jag nu framför datorn med dålig musik på i bakgunden (Elin letade fram någon av mina gamla sommarskivor...) och äter ljus block-choklad. Så pass sockersugen är jag! Har precis ätit köttbullar och pommefrittes. Mums mums! I vanliga fall tycker jag dock att mörk block-choklad är mycket godare än ljus, men inte av det här märket! Uscha säger jag bara!

Har jobbat ensam idag, blev en lång dag, var inte klar förens halv sex. Red sedan ridlektion på Ginger för Marjut. Med tanke på att jag inte har hoppat bana sedan december-januari typ pch inte hoppat Ginger på riktigt sedan september tyckte jag att det gick bra! Hoppade banan fyra gånger och när jag verkligen red gick det absolut bra! Annars däremot, inte lika bra. Jag har lättare för att se avstånd på henne däremot än vad jag hade på Apan. Menmen, det går framåt i alla fall!

Nu sitter man här och undrar om det är ens egna strumpor som luktar som fan, Elin dansar på andra sidan bordet till Eros Ramasotti (eller hur gubben stavas..) och man är lagom trött. Det är nog dags att sova.

Dino såld och Masse har åkt

Publicerad 2009-05-01 10:45:36 i Allmänt,

Shit vad länge sedan det var som jag bloggade nu. Det har väl hänt en hel del sedan sist, det största är väl att Dino är såld till en trevligt familj i Österbybruk där jag tror att han kommer få det jättebra!

Jag och Elin var in till stockholm i onsdagskväll och chillade runt lite, inte så mycket folk men det var skönt att komma från gården lite. Och apropå komma från gården så ska vi plus Jojo  in till Gröna Lund ikväll :D YAY! Vi firade ju inte valborg igår, så vi får väl fira lite 1a maj idag istället. Ska bli riktigt najs, jag älskar ju berg-och-dal-banan och att strutta runt! Såja, najs!

Jag försöker beställa från Play.com men den dumma sidan hakar bara upp sig, jag hade tydligen missat att fylla i ett fält igår när jag beställde och nu kan jag inte ändra det. dumma dator!! Jag som har beställt Karl för sin kilt säsong 1-7... jag blir ledsen om jag inte får den, det är min 20-års present till mig själv ju!

Annars är det bra, jag är ledig idag och imorgon. Red Ginger igårkväll (just det ja, nu när Masse har åkt, som han gjorde igår, har jag fått Ginger som min egen istället) och det gick helt okej. Fick loss henne i sidorna bitvis, men hon är fortfarande lite för spänd. Men det går framåt i alla fall! Menmne, nu försöka fortsätta döda dator på play.com,får se om det hjälper. Ha det!

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela