sagaarvidsson

27e februari-

Publicerad 2010-02-27 14:54:23 i Allmänt,

Okej, jag är de sämsta bloggaren, jag vet. Menmen. SItter här med ryggont, halkade imorse och tror jag sträckte mig. Så nu är det Mr Bean på tvn som gäller, medan jag väntar på skidksyttet från igår. Hörde att det itne ska ha gått alltför bra för svenskarna av Johanna, men fick inget slutresultat, och dessutom håller jag ju på Norge i herrarnas. Var upptagen med att se hockeyn igår så därför missade jag. Även om jag bara såg de första två halvlekarna Finland- USA. VÄRDELÖST!!! Och den stackars finska målvakten... Vilken tavla. Trodde väl inte han skulle släppa in mål så snart efter den heller, den finska coachen borde plockat ut honom tidigare. Sen undrar jag lite varför Bäckström inte fick stå från början? Han har ju spelat övertygande... Menmen, nu är ju itne jag finne heller. Bara halvt.


Och vad det gäller det här med ny häst så avvaktar jag just nu. Vi får se vad detta leder till ;)

25e februari-

Publicerad 2010-02-25 09:47:19 i Allmänt,

Okej, så jag ahr haft fullt upp. Minst sagt. Chefen är ju borta med familj, så vi har fullt upp här, med ridning, longering, fodringar och unghästar. Berättade jag att en av två-åringarna hade ett sår i pannan häromdagen så vi fick kalla ut veterinär och sy? Nähä, ,men så var det iaf. Såret var djupt, det gick hela vägen in till pannbenet och det var en del blod. Heidis första riktiga arbetsdag med mig med, roligt för henne.

Jag rider så mycket jag kan nu om dagarna, det varvas ponnyer med lite andra hästar, försöker hinna med Alex så gott det går med. Träningar nästa vecka, och jag måste försöka bestämma om jag ska träna för daniel på torsdag, eller för ted fredag-lördag. Vet ej ännu... Svårt. Han är inte i kondis att gå flera pass ännu.

Annars är det rätt lugnt, Bus gillar inte Heidis katter men surprise surprise där liksom. Dessutom har vi Pisse-Nisse och Morris här (Brunstedts två hundar) och de för ett jävla liv om nätterna nere i stallköket (som naturligtvis ligger mitt under mitt sovrum..). DUMMA. Men vi fick gooodis av Brunstedts för att vi är så snälla och hjälper dom, mwhaha. Så vi är snälla med hundrna, vi skulle inte våga annat...

Nä, nu är det slutfikat, dags att gå ner och jobba, jag ska ju hinna rida två hästar före lunch. Hihi. Det är kuuul det här. Och idag kommer skivan till min dator så jag kanske kan få liv i datorn igen :D :D :D

19e februari

Publicerad 2010-02-19 14:14:09 i Allmänt,

satans jävla skit. Min dator har totaldött och måste in på service. KUL. Så nu sitter jag på Elins dator, tur att man har henne ibland.

Tränade Alex för Daniel igår och det gick rätt bra. Svår teknisk bana, och Alex är ju rätt svag ännu, och jag är fortfarande ringrostig efter att inte ha hoppat regelbundet på månader. Men det börjar bättra sig. Nöjd i alla fall, vet att jag ska träna på att rida in mer direkt i hörnen när det kommer hinder direkt efter svängen, så att han håller galoppen hela vägen igenom, och att öva mer på att få tillbaka honom dierkt efter linjer med längre avstånd. 

Red sedan Alex ute på gräsbanan idag, för att bygga vidare på styrka och kondiditon. Vi har extremt mycket snö just nu, så det räcker bra med en halvtimmes jogging där ute. Ska ner och rida Pixman nu, kul kul.

18e februari-

Publicerad 2010-02-18 12:05:05 i Allmänt,

Jag blir tokig på USA, kan deras serier inte följa raka spår? "Tillbaks igen den 25e mars". Serien har gått i fyra veckor.. Jag blir så trött, hehe- vilka världsproblem jag har va?

Ikväll är det hoppträning för Daniel, ska bli spännande. Jag red ut ganska sent igår med Elin, vi körde lite trav i högsnön på terrängbanan, bra träning för den otroligt omusklade Alex. Första gången jag red honom ute, men ska ut i helgen igen då jag är ledig. Är ju ledig imorgon med förresten, Ted-träningar här på gården men jag hoppar över denna gången. Alex är inte i kondis att orka två dagar på raken. Inte än i alla fall.

Ska försöka fixa lite bilder på Alex, men han är inte direkt bildskön utan ryttare. Men en riktigt trevlig häst är det, jag blir mer och mer kär. Spännande det här.

maaaat

16e februari-

Publicerad 2010-02-16 10:01:04 i Allmänt,

Okejokej, här kommer en update. En kortare sådan. tror jag, vi får väl se.

Var hemma i helgen och träffade massa roligt folk, var på Melodifestivalsgrejset och sedan hade jag det bara allmänt bra. Åt godis för första gången på länge och nu sitter jag såkalrt här och drömmer mig tillbaka till Plopp-landet. Att det är fettisdagen idag hjälper inte direkt ;)

Gick bra att provrida hästen, mycket trevlig. Men vet inte hur det blir, vi får se. Jag har inte så bråttom.
Hoppade Alex för Marjut igår, gick rätt bra även om han var ganska seg och inte som vanligt, men det kändes rätt oekj ändå. :) Ska nog rida för Daniel på torsdag tror jag, spännande spännande...

Ikväll är det rätt lugnt dock, ska försöka hinna rida ut efter jobbe medan det fortfarande är något sådär ljust ute, sedan är det skidor för hela slanten!!!!!! YAAAAY--- SKIDSKYTTE

11e februari-

Publicerad 2010-02-11 13:03:52 i Allmänt,


Ridit Alex två dagar, tränade för Jonas igår senast. Gick helt okej, fick en del matnyttiga tips som jag ska träna på. Alltid bra när det finns någon som kan stå på marken och förklara vad som blir fel eller bra. Me like.

Lugn dag idag, jämfört med igåe då det var försenade hovslagare samt unghäst-tränare på en och samma dag. Skönt att andas två sekunder igen. Nya tjejn kommer nästa vecka någon dag. Spännande det med.

9e februari-

Publicerad 2010-02-09 10:13:31 i Allmänt,

Nu så ska ni få höra! Var efter många om och men och provred Daniels häst IGÅRkväll, då tävlingarna i söndags var klara ca 2 timmar för tidigt. Ställde därmed in Sandras häst, vilket visade sig vara lika bra då den bara går att provrida på helger då den är uppstallad på en ridskola. Boring.

Meen i vilket fall. Daniels häst nudå. Ett 14-årigt fuxsto e Aram, runt 165 cm kanske, rätt lagom. Tråkig att se på, rätt så trist på marken med eftersom den var så välskolad, men OJ vad den hoppade. Hon var superkul!!! Det gick rätt bra trots att det höjdes en del, och hon var kvick och rolig. Henne skulle jag nog vilja ha. Men jag ska vara duktig denna gångern och tänkalänge,förhandla om pris och sedan kolla på andra hästar. Hehe, jobbigt det här.

Jobb- pusshej

6e februari-

Publicerad 2010-02-06 22:47:24 i Allmänt,

Red Alex nu på kvällen. Gick riktigt riktigt bra! Tycker mer och mer om den hästen! Körde markarbete med småhinder, gick kanon. Täntke försöka stärka och bygga lite muskler på honom så att han orkar köra ordentligt sen. Fan vad kul det här är!

Imorgon är det Björkvik med Jojo, hon startar sista klassen med QB och Rigoletta. Daniel ska komma dit med Althona så ska jag prova lite, så får vi se hur det går. Ska ju till Sandras andra häst på måndagkväll med, skojskoj.

Nu äre sova som gäller. Lång dag idag, puss



Mitt jobb när det kommer till lunch, hålla allt på plats. Underbart i snöstorm

6e februari-

Publicerad 2010-02-06 12:28:48 i Allmänt,

Jag ska döda Elin. TVÅ gånger inatt väckte hon mig. TVÅ!!!!!! Inom omloppet av vadå.. 1 ½ timme typ? Ska det vara så svårt att skriva sina egna sms? ;) Hähä, nä jag är snäll. Jag överlevde nog. Även om jag sen inte somnade förns typ halv tolv, och skulle upp klockan fem. Pigg Saga.

Och idag.. är inte så kul heller. Menmen, lunch. Jag måste ha mat.

5e februari

Publicerad 2010-02-05 10:40:19 i Allmänt,

Med tanke på den härliga situationen igårkväll lät det såhär när vi tog två minuters paus vid fem-tiden;

Saga: Alltså det är så äckligt när man trycker in godis bara sådär för att äta nånting.
Elin: Men du kan ju ta en frukt iställe, det säger alltid min mamma.
Saga: Nej!
Elin; Nä, det vore väl att häda?
Saga; Japp!
Elin; Det är ju som att be Skalman skynda sig...

Vi har bott tillsammans i ett år, och ändå hajar hon inte? ;)

4e februari-

Publicerad 2010-02-04 22:12:43 i Allmänt,

Tada, idag har jag tränat för Daniel Svensson på Alex. Helt oförberett, spännande spännande. Fem minuter innan träningen började fick jag reda på det, så gissa vem som blev stressad som få? Måste slagit rekord på att sadlat, byta om och tja,, bli redo. Var ltie enrvös eftersom det var första gången jag hoppade hästen och totalt den andra gången jag red honom. Han var extremt pigg och gick inte riktigt som jag hade velat, men jag flög inte av och jag fick inga stopp eller rivningar, så det gick rätt bra. Men vi får väl se.. Kul att rida ordentligt igen iaf :)

Provridning imorgon verkar fortfarande vara on.. SPÄNNANDE

4e februari-

Publicerad 2010-02-04 10:49:09 i Allmänt,

Blött blött blött. Vi har fått ca.. 3 dec snö TILL inatt, snart simmar vi! Yaaay!!

Imorgon är jag ledig, och jag tror det får bli en riddag. Vi ska ev till Daniel (om inte han eller Marjut lyckas avboka igen) och prova en häst åt mig, men annars hade jag tänkt försöka rida Pix, Abbe, någon ponny och helst även Alex. Men vi får väl se hur det blir :)

Träningsvärk deluxe idag igen, nu är det nära att revbenen trillar sönder, och shit pomfritt vad det bränner i vaderna. I alla fall något bra med all snö :)

3e februari-

Publicerad 2010-02-03 12:32:41 i Allmänt,

Jaa ni, det här med kanariefåglar. Det var min första tanke i morse, vad fan har jag drömt om egentligen??

Vi har snöstorm, igen, och jag måste helt ärligt säga att jag börjar ifrågasätta det här med Sverige. Nog för att vi brukar ha vintrar, men så här? Nä, inte vad jag kan minnas. Jovisst, det var ju det där ovädret 1998. Men sen..?
Förra året var nog en mild vinter, för jag kan inte alls minnas att det var såhär jobbigt.

Äter pasta med bolognaise-sås (hur man nu stavar) och det är underbart gott! Dra nu inte efter andan, det är naturligtvis på påse och frysvaror. Nånå

2a februari, still

Publicerad 2010-02-02 18:02:45 i Allmänt,

Wow, jag har gått high-tech och börjat twittra, what the hell is wrong with me..???
Menmen, känner ni att WOW, jag kan inte få nog av Sagas geniala inlägg, ja då äre bara o besöka www.twitter.com/inkedrider så ska ni få ännu fler intetsägande inlägg, tjohossan. Inte helt fel. Men vad kan jag säga, det känns bara drygt att blogga små korta inlägg, men där är det helt okej att dryga ;)


Det är svårt att kommunicera med en finne som varken kan svenska eller engelska. Vad ska jag säga? Mitt finska ordförråd; Auto

2a februari-

Publicerad 2010-02-02 06:26:36 i Allmänt,

Strax jobb, å det blir en snabb uppdatering.

Red en ny häst som heter Alex igår. En 10-årig holländare, med fin stam, som jag ska rida och träna ett tag. Spännande spännande. Vi får se om vi kan kasta in någon liten tävling med, medan jag är i detta hästletande!
Han är lite ur kondition, går gärna lägre än jag har dom, men har extremt trevliga gångarter och är supermjuk, ska tydligen vara riktigt trevlig att hoppa med. Vi får som sagt se :)

Annars, ja annars är det inte mycket som händer. Ny provjobbare IGEN, denna ska bli intressant och se hur hon ska hinna äta frkost på.. fyra minuter.?

1a februari

Publicerad 2010-02-01 12:39:55 i Allmänt,

Okej, nu har jag lite mer tid att blogga.
Elin sitter och gör en underbart vacker video från våra danskvällar, och gud jag önskar jag kunde säga att jag i alla fall hade druckit lite för mycket på något av klippen men så är det tyvärr inte. Det är den nakna sanningen mina vänner, jag dansar verkligen sådär, även vid nyktert tillstånd. Oh my.

Hehe, jag glömde förresten nämna att jag kommit på den bäst icebreakern någonsin. Jag låste in mig i Tutans box igår morse klockan sju på morgonen, ringde och väckte Elin och blev utsläppt bara för att upptäcka att provjobbaren och hennes kille står mitt på gården. Och eftersom jag är så sjukt smidig lät mina första ord till denna brud såhär:
"...Morning! Heh, yep, hum.. Yeah, so I kinda locked myself in..heh,.. Slept okay?"
Vem skulle inte vilja börja jobba här efter det? ;)
Smiiiiidigt, Saga.. Idiot...

Menmen, nu verkar det börja koka på plattan. Najs najs.

1a februari-

Publicerad 2010-02-01 06:24:54 i Allmänt,

Okej, så inget inlägg igår om jag minns rätt. Men jag hade full rulle hela dagen. Jobbade ensam med provjobbaren till klockan tio, sedan var jag själv resten av dagen, Bettan kom aldrig. Sedan direkt efter jobbet ååkte vi och köpte pizza, käkade hos bossen, lirade singstar och dansade på dansmattan med Siri här uppe och sedan var det kväller. Så jaa...

Nu strax jobb igen, tack och lov kommer Bettan idag istället, så jag slipper börja klockan sex. Jag hoppas att det inte är sådär otroligt förjävla kallt ute som det varit de senaste dagarna, allt är så mycket jobbigare då. Låt oss hålla tummarna för enbart minus 15 grader.

Nej, jobb

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela