sagaarvidsson

update från Jönköping

Publicerad 2008-07-30 22:03:39 i Allmänt,

Frida skickade över några bilder på Dino idag, här kommer lite smakprov. Han verkar ha funnit sig tillrätta, vilket känns bra. Nyskoddär han med. Hoppas allt flyter på :)
   

Sådära, snygging va? :D

And I feel brighter today compared to my yesterdays

Publicerad 2008-07-30 20:44:37 i Allmänt,

Idag har varit en bra dag. Pigg faktiskt när jag vaknade, all denna yrsel MÅSTE ha berott på att jag inte tagit vitamintabletten, för nu när jag börjat med det igen, mår jag finfint!

Jobbat hela dagen, "red" Katis nordis Sammy medan hon longerade, stadig och duktig kille :) Hon har bra koll på honom, det kan jag ju säga. Och så fick jag prov
Nu på kvällen såg jag när Jonas hoppade Quintus på gräs, kul, man lär sig så mycket! Och nu nyss joggade jag med, första gången på sisådär 4 veckor, har inte joggat sedan jag flyttade hit. Ska duscha snart för att sedan gå ner och se när Marjut och Jonas hoppar Abbe och Pixman i ridhuset. OjojOJ vad Saga lär sig denna dagen!

Have I told you recently...

Publicerad 2008-07-29 20:29:33 i Allmänt,

...how much I love my job?
Alltså, bra dag idag! Sov visserligen ingenting i natt och vaknade på pissdåligt humör, men annars :)
Red ut på Pixman imorse, tränade galopp-öka-minska och så, underbar häst det! Sedan så tog vi ut lillfölet med stormamman ut i hagen, så som de busade och lekte! Lång lunch, sovpaus (a), longera bdåa tyskarna (Rigoletta och Quintus) och sedan åkte jag och Kati in till Södertälje nu på eftermiddagen. Direkt efter det var det riddags på Abbe, körde på gräsbanan lite markarbete. Snacka om skillnad på häst jämfört ute med skogen. Sån träningsvärk jag har i hanlederna, verkligen 500 kg häst i handen och framåt så fort vi kom ut på gräset och mot cavalettin. Så himla kul! Ska ta mod till mig och be Marjut hålla markarbete-lektion för mig på Abbe, mot betalning såklart ;) För deras hästar är så välskolade, man lär sig något hela tiden!!

Tänk att få rida så fina hästar och ta hand om föl osv mot betalning... Helt sjukt

And life goes on

Publicerad 2008-07-28 21:54:35 i Allmänt,

Idag har jag vart ledig :) Inte gjort så mycket vettigt alls, shoppat lite maat tills Moni kommer i helgen, badat med Marjut och jaa.. sovit. Haft huvudvärk och annat jobbigt de senaste dagarna. Men nu kom jag på vad problemet kan vara; jag har inte ätit vitamintabletterna på några dagar.. dum dum..

 Min katt är sepe.. men härlig som få :D Bus :)

ANnars är det fint, Melda och fölet Lucifer kom hem nu nyss, fint föl! Den ska jag börja rita av!

8 thousand degrees

Publicerad 2008-07-24 18:38:03 i Allmänt,

Så känns det.. som om det vore hur hett som helst, skulle nästan kunna tro att man dött och hamnat i helvetet, så varmt är det. Sitter nästan precis framför fläkten, med en utslagen katt på golvet, så himla varmt!

Vi tog in hästarna vid lunch (före t.om) och släppte ut de igen vid fyra-tiden, ska ta in dem snart.. typ vid halv åtta, vi ska kvällsfodra med för marjut och jonas är borta. Men vi gör det gärna, det går fort och man har ju ändå inget bättre för sig.

Jag och Kati var till ekerö sthlm igår och ämtade hästkärra åt henne, fint där ute! Skitkonstig tränare hade de där (som en viss person sa; han knullar nog alla stalltjejerna) XD Haha stämmer nog bra det. Men nej, nu ska vi inte vara dömande.

Farmor och farfar var på besök och med sig hade de Eva :D så kul! trevligt trevligt!! Fick söta tavlor av henne, vi gick in på slottet i Mariefred och så åt vi på bra restaurang! Hörlig dag igår med andra ord.

Dino har trampat av en sko, jippey yey, han som åker på lördag. Men tänker föreslå att jag betalar den skoningen åt dem, för jag fårinte ut någon hit innan..såå tajt tajt om tid... Hoppas det löser sig dock.

Hade så br, nu ska jag smälta vidare..

dag 14

Publicerad 2008-07-21 17:26:50 i Allmänt,

nu vet jag att jag räknat fel tidigare, idag är dag 14, flyttade hit måndag den 7e ju... Frieserstoet har blivit sprakat och kan nu troligen inte lånas ut,så jag är på jakt igen. Marjut o Kati hjälper bäst de kan och de har ringt några riktigt intressanta idag med.

Red Pixman idag, han haltade :( Trist.
Annars har det inte hänt så mycket, jag har börjat ladda hem Prison Break, bra program det trodde jag aldrig. Menmen... Hoppas alla där hemma har det bra! På onsdag kommer farmor o farfar och i helgen kommer mamma o pappa på besök :)

Dag 12

Publicerad 2008-07-18 18:21:08 i Allmänt,

Idag har vi jobbat både jag och Kati,imorgon och söndag ska jag dock jobba ensam, för första gången, spännande spännande...
Pratade med Marjut idag angående det här med att Dino ska lånas ut och att jag ska ta hem foderhäst istället. Jag har nog en av de bästa cheferna, för hon förstod och erbjöd sig dessutom hjälpa till att hitta en bra häst,något att lära sig på kanske. Såå jag hade inte behövt vara orolig över vad hon skulle säga...
Plus att hon hade med sig godis till mig ifrån Finland :)

Ett tips till er som har hästar med strålröta: Gör rent med piprensare, fungerar utmärkt!

Har ridit Abbe idag, red ut (och lite vilse) och körde lite i backen med henne,jobbigt för stackarn, stor irländare som hon är. Kanske ska jag rida Pixman med, det beror på, han har gått ganka mycket den här veckan redan så... Men Dino ska jag rida i alla fall, kanske lite styrka i ridhuset, styrka i backen eller något annat kul. Vi får se. Ska passa på att utnyttja den här tiden jag har med honom tills nästa lördag, då Frida hämtar honom. Kommer bli tomt utan honom men som sagt så är det här det bästa för oss båda. Faktiskt. Menmen nog om detta...
Jag försöker börja skriva, är lite sugen på att rita med, men skriva är roligare.. Problemet är bara att jag inte kommer på någon riktig handling... Hmm vi får se. Men ha det!

Dag 11 inlägg 1

Publicerad 2008-07-17 20:17:42 i Allmänt,

Är det verkligen dag 11 idag.. Igår skrev jag ju dag 9.. Hmm.. Svårt det här XD

Jag provred frieserhästarna idag! Den äldste vill jag ha. Så mysig och trevlig! Härligt steg med, inte alls så där ihopkrullad som de kan vara och inte heller sådär tung i munnen.

Frida har bestämt sig för Dino nu! Skönt att veta att han hamnar på ett bra ställe!! Nu ska jag duscha och sen kolla på Ocenas 11, såg ju tvåan igår ska se ettan idag.

Dag 9 inlägg 1

Publicerad 2008-07-16 22:17:53 i Allmänt,

Idag har varit en spännande dag. Morgonen började som vanligt, kattunge på kudden medan en annan fick använda täcket (inte slagit mig ännu att jag har tre extra kuddar på andra sängen), utsläpp med en morgonpigg Kati som redan morgonfodrat, promenad med Netta och lite annat medan Kati mockat åt ALLA hästar (!!) för att sedan ta en morgontur på Abbe på rundbanan medan Quintus gick i skritten. Snacka om att jag älskar det här jobbet!

När vi var klara med morgonpasset drog vi in till Gnesta för att leta sadelmakare, som dock hade lagt ner. Därefter besök på Åkers Pizzeria, mmm vad gott med skräpmat för en gångs skull!

Sedan kom Frida och provred Dino på gräsbanan. Dino uppförde sig som alltid, Frida hade bra koll och red honom på ett mjukt och trevligt sätt. Jag fick ett bra intryck och har bestämt mig för att om hon vill ha honom, får hon ta han på foder. Så bra kändes det, seriösa och frågvisa föräldrar och en kunnig hästtjej, precis så det ska vara!

Sedan nu på kvällen longerade jag (med hjälp av Kati sedan) Quintus och red även Pixman i lite dressyrarbete längs rundbanan. FAN vad KUL det är här! 

Nu är det bestämt att jag ska åka och provrida frieserhästarna imorgon!! oj OJ oj! spännande värre, hoppas någon passar. Men annars, fatta bara själva grejen att ha ridit en frieser, ännu en grej att stryka från vad-jag-vill-göra-innan-jag-dör-lista! SPÄNNANDE

Bus känner sig mer hemma nu, men tycker det är jobbigt när jag inte är här inne, förståeligt såklart. Men nu är hon trött och jag med, är härligt nog ledig imorgon även om jag sak gå uppså jag är med när strömsholms chefen kommer och skor bl.a Dino.

     Lotta och Volts (Dinos hagkompis)

Dag 7 inlägg 1

Publicerad 2008-07-14 16:57:27 i Allmänt,

Sökandet efter en bra foderhäst fortsätter men gissa vad jag blev erbjuden idag, en frieser! Saga dog... Och är inte vid liv än, kanske när hon får nästa mejl.. Eller så dör hon en gång till och trillar genom golvet, svårt att säga. Men det sista låter mest troligt dock.. Egentligen var det två friser, en treåring och en nioåring. Båda var jättefina och ojojoj. Tänk att ha en sådan på foder.. Jag dör.. Hoppas hoppas hoppas! Verkar så fina :)

Annars har det inte hänt mycket. Shit vad trist det är att vara ledig.. Jobbar hellre.. Fast nu ser jag på that 70's show och det är ju jävligt kul :) så jag överlever nog.. mamma och pappa är på väg, så nu är det diskat och städat :)

Dag 6 inlägg 1

Publicerad 2008-07-13 11:28:01 i Allmänt,

Jag har gjort ett jobbigt men viktigt beslut. Dino ska antingen säljas eller lånas ut på foder i minst ett halvår. Men nog om det, är för jobbigt för att prata om, jag har Jeffa och Moni som psykologer när det gäller detta redan.

Jag letar foderhäst någon som bet en bra?

Jag red Pixman idag med Kati och Abbe i skogen. SÅ härlig häst. Sedan tog han och jag ett extra varv runt galoppbanan, oj OJ OJ vilken galopp, så himla härlig häst!! Kanon!

Dag 4 inlägg 2

Publicerad 2008-07-11 20:49:20 i Allmänt,

Underbara snälla Kati har lånat ut sin extramobil till mig med en sladd så nu kan jag fixa bilder härifrån. För fler bilder se ason på bilddagboken!

    

       

sådär, där ser ni en bit av mitt rum, utsikten från hallen, stallköket och trappan upp till lägenheten, Quintus B (den bruna), Pixman skimmel med svart man och Abbe, skimmel med vit man. Finfina häsar här! Ska ta bilder varje dag nu :)

Dag 4 inlägg 1

Publicerad 2008-07-11 12:05:38 i Allmänt,

Nu har jag lunch, har precis ätit, lasagne med potatisgratäng och kassler. Marjut o Jonas har läönat massvis av mat till oss som blev över efter kursdagarna. De åkte till Finland imorse och är borta i en vecka, så maten blir dålig om den är kvar hos dem. Så jag får nog räkna med knepiga matblandningar i fortsättningen med...

Longerade Rigoletta (Lotta) imorse. Riktigt härlig häst! Jag älskar det här jobbet. Hon var så pigg och framåt, bcokbusade och nipprade runt på grusbanan. Nu har jag vart på alla ställen här, grusbanan, rundbanan, terrängbanan (med Netta igårkväll) och i ridhuset. Härliga träningsmöjligheter, verkligen!

Jag ska rida ut med Kati och Abbe idag på Dino, kanske ska jag rida Pixman med, vi får se. Klart är i alla fall att Abbe och Pix ska tränas under veckan som de är borta, Posse ska longeras två gånger (han är ju så liten) och sedan ska Lotta longeras igen. Jojo är i Kanada så Lotta måste hållas igång.

Löshoppade Sammy igår (Katis häst), vad go han är, enbart två år, kraftig nordis i ponnystorlek. Så cool i allt, men han körde många bocksprång och rusningar. Inte alls så där tung som man kan tro på det jag just beskrev, utan lite framåt och "uppåt". Kanonfin häst!
Börjar halv två igen ungefär. Ses! 

Dag 3 Inlägg 3

Publicerad 2008-07-10 17:35:44 i Allmänt,

NU är det bestämt att Bamse ska hem på måndag, pappa hämtar honom då. Så nu hoppas jag han står ut tills dess. Sedan har jag bestämt mig för att börja köra ordentlgit nu, för jag ska ta Bkörkort så jag kan bli hovslagare. Fast jag har för mig att det kräver 3 års yrkeserfarenhet med...Annars skulle jag vilja bli equiterapeut eller hur det stavas.. Men det kostar sammanlagt 300 000 kronor står det på hemsidan, vart ska man få de pengarna ifrån? Eller kiropraktor till häst, det vore väl något.

Var ute och gick med Netta idag, stackaren har ju boxvila.. Hon var så pigg och glad, är jobbigt att ta in henne när 20 minuter har gått..
Sedan har jag möblerat om fan vad snyggt det blev. Jag har gjort några snygga skisser på paint, en före och en efter. Döm inte, tack.

FÖRE



EFTER



Snyggt va? ;)

Dag 3 Inlägg2

Publicerad 2008-07-10 13:21:24 i Allmänt,

Nu har jag tråkigt, så jag tänkte visa er hur mitt schema ser ut= det som ska göras under dagen.

Start ca 6.00-6.30:
*Kolla tavlan
*Fodra hö och kraft
*Göra betfor
*Kyla Nettas ben 30 min därefter stödbandage med BackonTrack
*Göra höpåsar
*Pixman, Abbe och Lotta ut i skrittmaskinen
*Släppa ut ickskritthästarna (Posse, Dansken, Kidden, Dino, Volts)
*Kolla lösdriftshästarna
*Släpp ut skritthästarna
*Quintus in i skritten
*Promenera Netta
*Netta ut i utboxen, ta in en av lösdriftshästarna (Sammy/Ida varannan dag)
*Kolla allas vatten
*Quintus ut i hagen
*Mocka
*Byta allas vatten
*Em hö in i boxen
*Em kraft i krubba
*Lottas korn ska blötläggas

LUNCH för hästskötarna

*Snygga till stallgång, uteboxar, stallplan, kök, toalett, sadelkammare
*Plocka undan i gången
*Varannan dag mocka lösdriften
*Fylla vatten i lösdrift
*Intag
*Lotta till skritten
*Netta på promenad
*In med Netta, ut med Sammy/Ida
*Mocka uteboxarna
*Quintus in i skritten
*Olja de "egna" hästarnas hovar
SLUT på dagen

Annat som ska göras varje dag:
*Kratsa hovar vid intag från hade, varje gång de lämnar boxen.
*Pyssla med Netta
*Fodra lösdrift

Sådär då vet ni hur min dag ser ut! Ha det så länge, igen.

Dag 3 inlägg 1

Publicerad 2008-07-10 12:59:47 i Allmänt,

Ja nu har jag bestämt mig för att lämna hem Bamse igen, det här går bara inte. Kati har inte klagat, inte heller någon av familjen Sohlman men jag märker att deblir störda av hans ylande. Jag blir extremt störd av det, jag vill inte rida längre, inte duscha eller gå på toa, för så fort jag stänger dörren så skriker han. I timmar alltså, inte bra en stund utan fram tills dess att jag går in igen. Sedan är han en fara i stallet, han blev nära på sparkad och översprungen idag, han har noll självbevarelsedrift... Dessutom haltar han hela tiden och kan inte följa med oss ut när vi rider, för han stannar och ylar då med. Jag ska få ta hit en av kattungarna istället, den grå flickan. Har några riktigt bra ideer på hur jag ska göra här i lägenheten med klätterställningar, hyllor och allt vad det heter, så att det blir större utrymme än vad det egentlgien är. Sibiriska katterna brukar ju tycka om att klättra och hon är extremt springig av sig. Helst hade jag väl tagit två katter, så hon inte känner sig så ensam men det går ju inte... Det är för trångt för det.

Har lunch just nu, börjar vid tre igen. Två timmar kvar, som jag ska spendera framför tv:n och datorn tror jag. Känns mera som vanligt hemma då.

Ha det!

Dag 2

Publicerad 2008-07-09 19:49:18 i Allmänt,

Har precis klivit ut ur duschen, helt otroligt att man inte kan lämna rummet utan att hunden ska börja yla... Men det blir nog bättre, hoppas jag. I värsta fall får Bamse åka hem och så tar jag hit en katt istället.
Farfar och farmor Sohlman var precis här och hämtade sina saker ur garderoben, så nu är jag nästan tvungen att börja städa.. Så att det börjar se bra ut här..

Invigde rundbanan med Dino, gick jättebra! Nu ska jag städa och vänta på att mamma och pappa ska ringa, sen ska jag soova. Ta ut Bamse först med kanske.. Haha, han glömde jag visst.

And the sun will shine

Publicerad 2008-07-09 14:58:03 i Allmänt,

Nu har jag lunchrast, igen. Har jobbat sen halv sju imorse, tog fika ca klockan sju, var färdiga i stallet till nio, åkte in till strängnäs halv tio och köpte tvbox åt mig, kollade på lektion, gjorde iordning några hästar och tog rast igen. Mätt och belåten. Inte riktigt lika jobbig dag i dag, jag längtar inte hem lika mycket. Men Bamse däremot hålelr på att dö av hemlängtan stackarn. Jag trivs bättre, kanske för att solen skiner, vem vet?

Lite snygga bilder från BBC och grillningen hos mig i helgen kommer här:
Video för BBC: http://youtube.com/watch?v=VWtm40oHlvo

                  

  

Vi är extremt normla hela högen :P

Jag ska strax ut och jobba igen, ska kanske rida ut med Kati, vi får se :P Ha det så bra!

And I wanna go home

Publicerad 2008-07-08 17:39:19 i Allmänt,

Nuså har jag äntligen lite ledig tid, plus att nätet verkar fungera okej och bamse har slutat spy.
Jag bor nu i Mariefred tillsammans med min häst och hund. Bamse är lite dålig och har spytt två gånger stackaren. Inte heller tycker han om att vara ensam medan vi jobbar, så han får vara med den andra tjejens hund i hennes lägenhet. Inte för att det verkar hjälpa heller, han ylar ändå.
Men efter imorgon åker alla lägerfolk hem och då kan han vara lös nere på gården medan vi jobbar.
Jag som hade tänkt ta en tur med Dino, vi får se hur det blir med det nu... Har ingen lust att komma in och ha hela lägenheten full av spya.. Fy fan.

Jag längtar hem. Kanske mest för att jag vet att jag blir kvar här i minst ett halvår, jag vet inte. För gården är trevlig liksom folket. Fast lite nervös är jag inför att hantera hingsten helt ensam. Men det ska nog gå bra.
 
BBC var lika kul som alltid, världens finaste var där. Gissa vem? Förutom jag alltså.

Nu börjar hunden flåsa igen, ska gå ut en gång till med stackarn. Puss hej

BBC

Publicerad 2008-07-04 10:57:43 i Allmänt,

Idag är avsparken på BBC= BigBayCon. Ska bli roligt och spännande, sista händelsen nu då innan man blir vuxen. Fick ett mejl från Marjut (ägaren av gården Björnnäs) där hon hälsade mig varmt välkommen, så det känns otroligt tryggt och bra just nu. Ångesten från tidigare under veckan är spårlöst försvunnen, nu är man bara taggad och lite nervös. Men det blir nog bra!

Summerday

Publicerad 2008-07-03 18:44:13 i Allmänt,

Vadå varmt ute? Idag har varit helt otroligt varm, jag spenderade halva dagen med att sola, så nu är jag lite brunare än tidigare i alla fall. Läste en helt okej bok av Frank G Slaughter- Och ändå blommar törnen, en av de röda böckerna i den klassikersamling vi har här hemma. En 2a-3a av 5 ungefär, handlar om en romersk läkare som åker till Jerusalem för att få tag i Jesus av Nasaret för att bota den sjuka romerska kejsaren, men Jesus är död redan, och hans långa resa har börjat. Han reser genom olika land, möter olika religioner osv. Lite spännande faktiskt! Fast lite för invecklad för att vara bra sommarläsning egentligen.

Fortfarande mätt efter att ha ätit glass nere på Lappens, där får man verkligen glasskulor i storlek värda sitt pris, inte sånna där små som man kan äta hur många som helst av, här är en kula två gånger så stor som min knytnäve, DET mina vänner är glass det!

Fyra dagar kvar, en natt kvar till BBC.

I find hope

Publicerad 2008-07-02 22:17:52 i Allmänt,

Så, nu har man sett Narnia II med! En solklar FEMMA! Jag bara njöt hela filmen, från början till slut. Några tveksamma scener här och där men de ser man mer än gärna förbi! Så avslappnat, lättsamt och härligt, jag tror jag blev fem år igen.
Jag tycker sånna filmer är så avslappnande på något vis, bara så ååååh...

Annars ska man väl sova snart, tidig dag imorgon. Ha det!

Happy birthday to ya

Publicerad 2008-07-02 14:44:58 i Allmänt,

Idag fyller bror 18 år, GRATTIS till honom!
Senare ikväll ska jag och farmor gå på Narnia II, det ska bli spännande, hoppas på att den är bra. Farmor är min biomänniska, vi går alltid på bio tillsammans, vet inte om jag skrev det i tidigare inlägg men hon var med på Sex and the city-rullen med. Jag tror vi går på ca 3 filmer i månaden, ibland fler.

Såg nyss A Cup of Love med bl.a. Morgan Freeman och Toby Hemingway. Helt okej film, hög mysfaktor! Passar den som gillar klassiska romantiska filmer med lite snyftvarning, samt lite naket såklart. Definitivt värd att se! Ska vara i stil med Love Acctually där allas liv vävs ihop, fast det håller jag inte riktigt med om, Love Acctually är en stensäker femma och det är inte dennna som är ca en 3-4.

Tom och Ida har ändrat sig, de ska behålla den kattunge som vi kallat "Zeven" (numera heter han Ivan, för han är stor och ser rysk ut tydligen..) så om någon letar efter en röd hankatt finns det en till salu! Det är en extremt hyper kattunge som älskar att kela och leka, börjar bli rumsren precis som alla de andra.

Men nu ska jag gå och duscha och sedan invänta gäster. Ha det!

Here comes the sunshine

Publicerad 2008-07-01 15:07:19 i Allmänt,

Kul kväll igår, var hos Wallins. Spenderade lite tid i stallet ( se bilder), tog några bilder på tjockishästen Dino, såg lite Gilmore girls med en trött Elin och Lina, såg Die Hard II med en ännu tröttare Elin (Lina var lika hyper som alltid). Surt att flytta snart, men det känns bra, eller åtminstonde mycket bättre nu!

Red förbi Moni idag  och lämnade ridgjorden, padden, några filmer och en bok. Börjar bli tomt här hemma. Ska se vad jag hittar på resten av dagen, blir kanske lite Wallins igen.


                         

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela