sagaarvidsson

and Im back

Publicerad 2008-08-30 21:09:44 i Allmänt,

nuså ska saga passa på att skriva inlägg medan hon har nät, det är så att mitt internet har dött och beräknas komma tillbaka tidigast på måndag.. så snälla kati lånade ut sitt till mig en sväng :D

Har vart hektiska dagar, blev inte Nakita på foder pga vissa omständigheter bla oförsäkrad... så nu letar jag häst, IGEN. Sedan har jag ridit en hel del de två senaste dagarna, i förrgår red jag dressyr på abbe, kondition på pixman och hoppade/dressyr på Mulle samt red Ida. Igår red jag Abbe och Ida igen :) Så kul kul!

Men nu är man äntligen ledig, bra tajming, man är ju på väg att bli sååå förkyld :(

Menmen hade gött

I woke up and felt bran new

Publicerad 2008-08-25 20:39:26 i Allmänt,

Idag har det inte hänt alltför mycket. Vaknade där vid 8-tiden, gick ner för att hjälpa Kati lite. Det finns ju ändå inget att göra så wtf. Sedan åkte vi in till mariefred mitt på dagen, strängnäs när Kati slutat och så åkte vi till hästaffären i Flen (som är TVÅ våningar)! Elin och Lina skulle älska det stället, enbart märkessaker typ :)

Vi ska kanske hämta hem Nakita på lördag, om det går för dem :) Yeaaay

Sen kan jag berätta att jag hade helt sjuk härlig dröm inatt om någon som man nu ser lite annorlunda.. Liksom, jag är.. heter det omvänd? Haha nä då låter det som man är gay.. Jag är vadå.. jaaa, inte en aning om vad det heter.. XD menmen, nu ska saga se klart på tv, kanske se film (överväger att se the holiday, she's the man, vingar av glas eller nått annat härligt tjejigt :) eller också blir det klassikern; Vänner :D Najs najs najs oavsett

and she smiled at me

Publicerad 2008-08-24 20:42:23 i Allmänt,

saga har nu hittat häst, ÄNTLIGEN! 21-åringen idag var kanon, pigg att rida, fin i kroppen och såg ut som en 15-åring :) Skitfin häst. Härligthärligt! Hoppas allt går vägen nu! Hon har tidigare gått 150-155 hoppning och är utbildad msv dressyr! Så yeaaay

you said the sky would fall on you

Publicerad 2008-08-24 11:25:37 i Allmänt,

through all the pain your eyes stayed blue
They stayed blue
they did blue

Idag är jag ledig, yeay! Och ännu roligare, idag ska vi kolla på häst! Jippey! Hoppas det går hela vägen, denna gången. Men vi får väl se. Annars händer inte mycket, jag har börjat tvätta ordentligt, allt är diskat och klart, förutom en mugg och en sked men det ska diskas med... Äter godis (a) ajaj, dags att minska på det snart. Men ute skiner solen, det är en jäävla bra dag känns det som och allt känns lätt och bra. Oavsett hur det går att rida stoet är det nog en bra dag. Ska rida Pixman idag igen :) Finns inget roligare :)

Menmen jag gör nog en uppdatering senare ikväll, vi får väl se :) Ha det gött så länge

Girls just wanna have fun

Publicerad 2008-08-23 17:48:29 i Allmänt,

Idag vaknade jag på urdåligt humör IGEN, vet inte varför. Men det gick över allt eftersom dagen gick, åkte och handlade mat idag istället för igår med hjälp av Kati såklart. Jag hade tänkt cykla, vill inte fråga om skjuts om inte hon ska in, men hon knackade på och frågade om jag skulle med så :) Det blev kattsand, panpizza, yoghurt, flingor och godis (ajaj). Men det är lördag,då måste man få äta. Men nu är det en gång i veckan som gäller. I alla fall att jag köper en gång i veckan, sedan när jag äter det har mindre betydelse.

Jag och Kati har fått en ny tvättmaskin, yeaaay! Den är jättefin, kom igår, och funkar skitbra. Vilket är bra, för jag har två fyllda lådor med skitkläder (har bara ett par shorts, lite underkläder och EN t-shirt ren nu) så det behövdes verkligen. Nu har jag dessutom diskat och ska snart städa med. Elkillen komemr imorgon, pinsamt om det är skitigt överallt när han kommer.

Red pixman idag härligt härligt , han fick behandling igår av kriopraktor och känns verkligen jättefin i kroppen!

OCH sedan provred jag ju frieserstoet igår, vilket gick bra, tror jag. Ägaren sa att hon tyckte det gick bra, men jag är osäker. Dels för att hon fortfarande har föl vid sidan, så antingen följer fölet med hit (vilket vore en bra idé eftersom lusen behöver sällskap) eller också står hon kvar där hon är nu i ytterligare en tid och så pendlar jag fram och tillbaka. Det sista alternativet känns verkligen inte bra. Men vi får se. Jag måste tänka. Det blri ingen provning av hästen i stan i alla fall, hon har redan hittat fodervärd. Så, nu är det leta, igen.

Men nu ska jag fortsätta med att ordna runt/ kolla klart på Miami Ink. Älskar deras tattueringar. Ha det gött

and when we all go, don't blame us

Publicerad 2008-08-21 10:50:13 i Allmänt,

Nu har man första pausen.. är ledig till halv tolv, sedan är det lunch i några timmar med. Händer inte så mycket, ska rida ut Pixman i skogen tror jag, om inte Kati gör det, vi får se. Jag kan ju inte alltid rida, hon måste rida med :V
Vi löshoppade Katis två-åriga nordis Sammy igår, han hoppade några JÄTTEfina skutt, när han riktigt sökte sig neråt och över. Jätteduktig kille!

Imorgon ska jag provrida friesersto som bara står några kilometer härifrån och på söndag är det det 14-åriga hblstoet i bålsta. Tror jag, beror på hur friesern känns, dumt att åka s:a 16 mil för att provrida häst om jag redan hittat någon som passar. Men vi får se :) spännande spännande oavsett

Fan vad dyrt det är att leva.. Jag ska såå sluta äta godis, nu blir det att köpa yoghurt och flingor istället, det går åt så inne helvete mycket av det, eftersom jag äter 4-5 tallrikar om dagen (a) men jag måste ha snabba mellanmål medan jag jobbar XD Igår köpte jag dessutom färdiglagad matlåda= schnitel, potatis och beanässås (jag vet att jag stava fel, men wtf) och det var så himla gott. Kanske jag köper liknande någon annan gång med, ibland får man synda. Får snart lön, då ska jag fira med att köpa FISK!! Jag jar vart laxsugen i nästan två veckor, men det är för dyrt :V

menmen, nu är det inte så mycket mer, ha det så skoj

I could have written all your lines

Publicerad 2008-08-18 17:39:31 i Allmänt,

Idag har jag jobbat med Kati. Egentligen är jag ledig på måndagar, men eftersom det är Ted-kurs idag-onsdag så jobbar vi båda. Istället får jag en extra ledig dag när jag är hemma :) inte helt fel ;) Vi satt med på teds teori idag, alltså, jag har alltid vetat vad som är rätt och fel, men här fick man en bakgrund till det hela och ett nytt perspektiv. Intressant och kul. Nu skulle man bara ha häst att träna allt detta på, han gav många bra ideer och råd om bl.a framhoppning, hur man rider mot och avsprång. Saga har lärt sig mycket :)

Men nu ska jag fan duscha medan det är ledigt ;)

when you have no lights to guide you

Publicerad 2008-08-16 21:44:54 i Allmänt,

...and no one to walk beside you,
I will come to you

Idag har varit en helt okej dag. Jobbade ensam, igen :P Stallet gick fort på morgonen,åkte med Kati in till mariefred (alltid lika spännande) och sedan så red jag ut på Abbe :D Härligt härligt, mycket hästkrafter i den! 
Sedan ringde hon med hästen som vi skulle kolla på på söndga, men den måste skos först så vi åker dit nästa söndag istället. Och oj vad det trillar in hästar som vill lånas ut nu, synd bara att de flesta står så långt bort... Menmen vi får hoppas att någon passar till slut :)

Vi löshoppade Tutan idag, första gången hon gick själv tror jag.. Jag gillar verkligen den åringen, hon är hemskt försiktig och orolig, alla som känner mig vet ju hur lätt jag har för att fall för sånna krakar.. men jag kan inte hjälpa det, det är nått speciellt med hästar som man måste vinna över på sin sida med förtroende, till skillnad från hästar som är hårda och som man måste vinna över med respekt. Inte för att det är några problem (hellu, join-up och dually liksom..) men ändå. Nervösa hästar= I adore them.

Igår var kiropraktorn och hovslagaren här åt Katis pålle Sammy. Han fick fina ord från båda två, bl.a att han hade bland de finaste nordishovarna han sett och att han var fin i kroppen förutom lite sned i bak, som hon såklart ordnade upp. Man lör sig mycket när man är runt Kati, det ska ni veta.

Nej, imorgon är jag ledig, så jag ska nog sova snart, för jag kommer vakna tidigt så jag kan se OS :D Har förresten börjat kolla på gossip girl om jag inte nämnt det tidigare, haha det är så himla bäst :) Men ha det

What happens when everything disappears

Publicerad 2008-08-15 20:45:45 i Allmänt,

idag har vart en riktig pissdag, utan någon egentlig anledning. Allt har bara känts dåligt, riktigt skitilla. Men jag vet inte alls varför.. det har ju inte hänt något.. helt fuckat.

Red Abbe idag med Siri och Posse, red i skogen en sväng. helt okej.. liksom, sen när tycker jag det är helt okej att rida? Nu måste jag tagga till lite. Imorgon är tredje dagen på raken som jag jobbar ensam, kanske därför krafterna börjar tryta. Men nu har jag ätit lite blodpudding och druckit lite saft, kanske får man lite speed nu :)

If I had to drive all day, take that flight

Publicerad 2008-08-13 18:22:29 i Allmänt,

...and cross the ocean I'm coming home tonight

Idag har jag bokat tågbiljetter hem :D Kommer vara i storvik den 5-8 september :) Härligt härligt!
Kati bjöd på lunch idag, kebabrulle, har typ 2/3-delar kvar i kylen som väntar på att bli uppäten- snart så.

Nu har Jojo och Marjut åkt iväg på tävling med quintus, lotta och noblesse, lite tomt på skrikhalsar nu. Men Posse är ju kvar ;)

Annars är allt bra, jag är hemskt trött... vill bra gärna sova nu redan men det går ju inte... menmen ha det så fint, nu ska jag fortsätta leta häst :P

It's okay, I can promise you it's alright

Publicerad 2008-08-12 21:59:44 i Allmänt,

Hej hallå! Idag har Saga varit en lycklig liten saga. För hon har fått rida Abbe i markarbete för Marjut :D Gissa vem som lärde sig sååååå mycket? Jag hoppas verligen att det märks hur pass mycket jag uppskattar att jag får de här chanserna, att jag verkligen försöker suga i mig all kunskap som jag bara kan under de timmar som jag spenderar i stallet och på hästryggen?

Tidigare idag red jag dessutom Sammy med hjälp av Kati såklart! Hennes underbara lilla nordis som är så ung (2 år) är så stabil och härlig. Blir nog en riktigt fin kille med åren det!! Här kommer en liten bild som Kati tog med sin kamera :)
 

Volts åkte iväg idag, får se om han kommer tillbaka eller ej.. Det har ju dessutom kommit en till häst, Noblesse, som Jojo ska tävla. Riktig storhoppare är det!  Och i övermorgon kommer en låne ponny till Siri som tydligen (enligt siri såklart) ska kallas för Mulle ;) Och imorgon eftermiddag åker de iväg på tävlingar och är borta till lördag-söndag. Spännande spännande. OCH dessutom börjar ju Ted-kursen på måndag. Det händer mycket här nu... Men vad tusan, skoj är det :D Men nu ska jag sova, har typ precis kommit in efter att vi har haft ett litet stallmöte :) Sovgott

You say potato and I say whatever

Publicerad 2008-08-11 17:41:30 i Allmänt,

Idag har vart en tämligen händelsefattig dag. Dagen började med att jag gick ut med Netta vid 9-snåret, för att sedan göra Kati sällskap in till Strängnäs och hämta en SkyLift. Oj vad den ar stor! Vi fick inte åka snabbare än 30 km/h med den där bakpå heller, jippey när man åker motorväg hela vägen... Så det blev liite snabbare dårå.. Men inte så mycket.

Sedan har jag sett på OS, inga roliga sporter idag direkt... Men min vana trogen har jag alltid sporten på i bakgrunden. Jag och Kati red ut på Abbe och Pixman, jag hade Pix :) Mitt i allt började det åska och ösregna, yeaay. Men lite regn har man väl inte dött utav... Och ja.. en dusch senare sitetr jag här framför datorn, jag har satt mina nya bilder som jag fick idag, på min wall of fame. ni ska få se hur den ser ut nu.. men den kommer ändras ett x antal gånger innan jag är nöjd :P

 

the tide is high

Publicerad 2008-08-10 19:33:35 i Allmänt,

Sådär, då har man provridit en till häst. Mysigt sto, mycket fullblodstyp i detta halvblod! Liten och nätt, bortsett från sommarmagen såklart ;) Jag tyckte det gick helt okej med tanke på att det var första gången jag red henne. Hon skulle ha behövt lite mer stöd från mig i traven men jag tyckte hon kändes mjuk och fin i kroppen i alla fall! Men här kommer en av de tre bilder Kati hann ta innan kameran dog, de nadra bilderna är så suddiga.

Får se vad hon säger nudå, men jag vill ha henne i alla fall :)

Why wait when you can do it now?

Publicerad 2008-08-10 13:57:37 i Allmänt,

Idag ska jag åka och provrida ett hblsto :D Härligt HÄRLIGT! Precis som jag satt och beklagade mig över att aldrig hitta något vettigt ringde ägaren och efter en snabb diskussion med Kati kom vi fram till att vi åker idag på eftermiddagen :D Ska bli helkul! Så nu vet ni det, tjohej

And I think it's gonna be alright

Publicerad 2008-08-10 10:55:47 i Allmänt,

Hej hallå!
OS OS OS, kan jag bara säga. Jag vaknade 05.17 idag, TROTS att jag är ledig. Men det beror på att jag har sånt illamående, ingen väckarklocka idag. Skönt att vara ledig, för nu kan jag se på OS hela dagarna långa! Underbart värre.
Ringde en tjej igår som hyr ut bra hästar, kostar 4 papp september-sista mars.. Kanske kan det vara något, jag och Kati ska nog dit ikväll eller imorgon och kolla och provrida i alla fall :) Så hoppas hoppas. Men sedan väntar jag på nya svar från några andra som har topphästar med, så vi får se. Jag tänker inte bestämma mig på två ekunder i alla fall.

Annars är det tomt på hästfronten, det händer inte så mycket. Jag hoppas på att Dino blir kvar hos Frida, att hon kommer in i hans ridning. Alla ni som provat honom vet ju hur han är att trava på, men saken är den att bara man lär sig att slappna av i bäckenet och räkna hans takt så kommer det automatiskt, tro mig. Man får intebli hängande i "bak" för då blir han svårtravad, det handlar om att rida honom med båda benen om, mycket säte, avgöra takten åt honom och sedan är det bara att rida. Men jag har bestämt mig nu i alla fall, får jag hem honom så säljer jag honom. Inte kul att tänka så, men jag kan inte ha en häst som kommer tillbaka hela tiden... Vi får hoppas att det inte går så långt, för jag älskar ju min pojke, men tanken är väl att han ska lämna min ägo så småningom ändå om jag lyckas hitta rätt. Så jag vet inte... Klart man saknar sin lilla älskling men precis som Moni säger, man kan inte behålla alla hästar man köper, hur ska man då kunna föda upp hästar i framtiden? Detta har pappa sagt ända sedan jag skaffade häst visserligen men wtf, bättre att man lär sig sent än aldrig eller hur?

Idag ska jag städa, så det så. Men här ska ni fåse hur pass illa det ser ut härinne, och min lilla egna Wall of Fame.

     

Looking for something...

Publicerad 2008-08-09 18:19:29 i Allmänt,

...something new something good something fast, something exciting

Har det verkligen gått två veckor sedan jag lånade ut Dino? Känns som ja... jag vet inte..Men det känns bra, vilket jag antar är huvudsaken. Däremot saknar jag att ha någon att rida, det riktigt kryper i benen varje gång jag går förbi ridhuset eller hoppbanan.. Tur man får rida Sohlmans hästar lite annars hade man väl dött vid det här laget.

Jobbade ensam idag, gick bra, tror inte jag glömde något men man vet ju aldrig. Halvfin dag, soligt till 3-4tiden ungefär, dåkom regnet. För ja, regnet det bara öser ner...

Jag och Kati ska nog åka till Nyköping och kolla på några hyrhästar, de kostar 4000kr att låna till den sista maj, men jaa jag är desperat. Så är det. Plus att det är bra hästar, skolade :) I wanna feel something

Och oj vad sugen jag blev på att se the Tribe nu när jag tänkte på den låten, någon som vet vilken det är btw? Jag vet, men frågan är om ni gör?

 

when the wrong one serves you right

Publicerad 2008-08-09 11:41:59 i Allmänt,

Nu har OS börjat :D inga problem att gå upp före fem nu inte, nu slår man på tv:n det första man gör medan man äter och så. Underbart! Nu är det sverige-argentina i fotboll, snart slut på första halvlek. Hoppas det blir lite sändning från fälttävlan med bara!

Ingen tävling i helgen, Hebys bana ligger under vatten. Trist, men bra beslut. Plus att nu får jag ju mer tid till OS ;)
Ska snart ner och luncha Jana och Netta, för att sedan ha rast ett tag till. Tror nästan jag kommer hinna se hela matchen ändå. Lotta ska mocka åt Melda och Lusen, vill inte ta in för tidigt för då blir hon stressad om hon inte hunnit mocka ännu... Men samtidigt vill Melda in till maten och få pinka, hon går ju inte på toa ute.

Annars är allt bra, är ledig i morgon och på måndag, sedan börjar en ny arbetsvecka. Hästarna blev skodda igår, och det fanns en snygg lärling, alltid något. Och jaa.. sen har det itne hänt något mycket mer.. Men ha det! 

the stuff we saved, so fataly...

Publicerad 2008-08-07 21:11:47 i Allmänt,

... comes crashing down, around me

Nu har det regnat ostört hur länge som helst, jag tror jag blir tokig. Menmen, först klagar man när det är soligt och varmt och sedan klagar man när det är svalt och regningt.. Egentligen gillar jag när det regnar, men inte när jag jobbar. Allt blir så annorlunda, jag vill ha mina dagar som de alltid är :P 

Stackars Melda har blivit halt i bak, antagligen lillkillen som sparkat när han busat.. Om jag tycker att Dino hade gallor ibland eller var svullen, då vet jag inte vad jag har jämfört med...

Och jag red dressyr på Abbe idag :D Sagt det förr, men OJ vilka skolade hästar de har här XD Visserligen stor, tung irländare som inte gärna ville arbeta men när hon väl var mjuk var det som att ha ponny under sig, samma vikt alltså, men desto större schvung och flyt :D Underbara pålle.

OCH PRISON BREAK kom IDAG :D woho säger jag bara :D

Annars är allt fint.. stökigt på rummet, men jag har börjat städa, ska diska imorgon, dammsuga med.. Men snart börjar ju OS, plus att jag ska vara hästskötare till Jojo och Jonas på söndag i Heby :) Så..fullt upp :D Ha det så himla gött

It's still the same old story

Publicerad 2008-08-04 20:13:16 i Allmänt,

Sådär, nu har jag gjort lite nytta idag, städat, möblerat om och ridit Abbe. Alltihop var faktiskt kul,tro det eller ej. Men jag inser att jag måste börja köpa lite "hem"prylar, typ tavlor, vaser (med plastblommor såklart) och annat ryschopysch. För det är väldigt tomt i bokhyllan och alla andra ställen, måste köpa fler hyllor med. För just nu är det extremt trist här inne. Men jag har fotoramar som jag fyllt med alla bilder Moni hade med sig till mig i helgen, tror jag ska försöka få upp de ovanför sängen. Vi får se. Här kommer lite bilder på hur det såg ut efter möbleringen, dock ostädat. Sedan ska ni få se vad mer jag gjorde, lagade mat :O

   

    

sådär, lite bilder från idag. Satisfied? I know I am

And I woke up this morning, and the night had been so long

Publicerad 2008-08-04 13:03:26 i Allmänt,

Idag är den 28:e dagen sedan jag flyttade hemifrån. Jag tror jag klarar mig ganska bra, det känns så. Och nu med den nya kameran och allt, så ska jag dokumentera såmycket jag kan varje dag!

Är ganska nyvaken, är ju ledig. Vaknade först halv åtta, bestämde mig sedan för att jag SKULLE sova länge idag, har inte hänt på ca två veckor så..Därför vaknade jag 12.11 nästa gång. Skönt som bara den att sova ut! Jag ska nog rida Abbe idag och det ska bli skitkul! Men först ska jag städa lite, ni ska få se lite bilder på mitt rum. Däremot är det nydiskat, men inte dammsugit eller städat ännu. Sedan är det dags för ommöblering, den ni!

    



sådär, vackert va ;) Haha nä nu jäklar ska här tas tag i dagen och städa. Ha det så gött

I'll tell the world that you're down on your luck

Publicerad 2008-08-03 20:23:35 i Allmänt,

Moni har vart här i helgen, hon åkte för någon timme sedan. Vi har spenderat dagarna med stalljobb, film, grey's anatomy, en tur in till Åkers och så med att ta bilder. För gissa vad jag fick av henne, en DIGITALKAMERA! OjojOJ. Så nu ska här laddas bilder ;)

    

 

Annars har det inte hänt så mycket, folket på gården har kommit hem i full styrka, kul :) Och jaa.. hästar. Idag är jag ledig,likaså imorgon.Sen är det jobb som gäller igen :)

Om

Min profilbild

Saga

No brain- No headache

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela